Stikstof(bij)bemesting van zetmeelaardappelen

K.H. Wijnholds

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Bij deling van de stikstofgift is in totaal meestal minder stikstof nodig dan bij een éénmalige gift. Naast het beperken van incidentele uitspoelingsverliezen in het voorjaar, is het een groot voordeel dat door deling beter ingespeeld kan worden op de mineralisatie tijdens het groeiseizoen. Bijbemesten met stikstof kost echter meststof, arbeid en eventueel de kosten van het gebruikte adviessysteem. Deze kosten moeten worden afgewogen tegen de verwachte meeropbrengsten. We hebben de indruk dat het zinvol is om de zetmeelaardappelen iets minder zwaar te bemesten met stikstof.
  LanguageDutch
  JournalKennisakker.nl
  Volume2003
  Issue number1 juli
  Publication statusPublished - 2003

  Keywords

  • arable farming
  • nitrogen fertilizers
  • fertilizer application
  • starch potatoes

  Cite this

  Wijnholds, K. H. (2003). Stikstof(bij)bemesting van zetmeelaardappelen. Kennisakker.nl, 2003(1 juli).
  Wijnholds, K.H. / Stikstof(bij)bemesting van zetmeelaardappelen. In: Kennisakker.nl. 2003 ; Vol. 2003, No. 1 juli.
  @article{f58f7501a459472a8ba96784c60a6973,
  title = "Stikstof(bij)bemesting van zetmeelaardappelen",
  abstract = "Bij deling van de stikstofgift is in totaal meestal minder stikstof nodig dan bij een {\'e}{\'e}nmalige gift. Naast het beperken van incidentele uitspoelingsverliezen in het voorjaar, is het een groot voordeel dat door deling beter ingespeeld kan worden op de mineralisatie tijdens het groeiseizoen. Bijbemesten met stikstof kost echter meststof, arbeid en eventueel de kosten van het gebruikte adviessysteem. Deze kosten moeten worden afgewogen tegen de verwachte meeropbrengsten. We hebben de indruk dat het zinvol is om de zetmeelaardappelen iets minder zwaar te bemesten met stikstof.",
  keywords = "akkerbouw, stikstofmeststoffen, bemesting, fabrieksaardappelen, arable farming, nitrogen fertilizers, fertilizer application, starch potatoes",
  author = "K.H. Wijnholds",
  year = "2003",
  language = "Dutch",
  volume = "2003",
  journal = "Kennisakker.nl",
  number = "1 juli",

  }

  Wijnholds, KH 2003, 'Stikstof(bij)bemesting van zetmeelaardappelen', Kennisakker.nl, vol. 2003, no. 1 juli.

  Stikstof(bij)bemesting van zetmeelaardappelen. / Wijnholds, K.H.

  In: Kennisakker.nl, Vol. 2003, No. 1 juli, 2003.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Stikstof(bij)bemesting van zetmeelaardappelen

  AU - Wijnholds, K.H.

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - Bij deling van de stikstofgift is in totaal meestal minder stikstof nodig dan bij een éénmalige gift. Naast het beperken van incidentele uitspoelingsverliezen in het voorjaar, is het een groot voordeel dat door deling beter ingespeeld kan worden op de mineralisatie tijdens het groeiseizoen. Bijbemesten met stikstof kost echter meststof, arbeid en eventueel de kosten van het gebruikte adviessysteem. Deze kosten moeten worden afgewogen tegen de verwachte meeropbrengsten. We hebben de indruk dat het zinvol is om de zetmeelaardappelen iets minder zwaar te bemesten met stikstof.

  AB - Bij deling van de stikstofgift is in totaal meestal minder stikstof nodig dan bij een éénmalige gift. Naast het beperken van incidentele uitspoelingsverliezen in het voorjaar, is het een groot voordeel dat door deling beter ingespeeld kan worden op de mineralisatie tijdens het groeiseizoen. Bijbemesten met stikstof kost echter meststof, arbeid en eventueel de kosten van het gebruikte adviessysteem. Deze kosten moeten worden afgewogen tegen de verwachte meeropbrengsten. We hebben de indruk dat het zinvol is om de zetmeelaardappelen iets minder zwaar te bemesten met stikstof.

  KW - akkerbouw

  KW - stikstofmeststoffen

  KW - bemesting

  KW - fabrieksaardappelen

  KW - arable farming

  KW - nitrogen fertilizers

  KW - fertilizer application

  KW - starch potatoes

  M3 - Article

  VL - 2003

  JO - Kennisakker.nl

  T2 - Kennisakker.nl

  JF - Kennisakker.nl

  IS - 1 juli

  ER -