Steeds preciezer met de sensor

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Maurits Bax uit Luyksgestel werkt met de Yara N-sensor. Zo spuit hij minder dan een derde van de voorgeschreven dosering voor loofdodingsmiddel in aardappelen. Andere toepassingen zijn minder praktijkrijp, zoals aardappelen bijmesten. Daarvoor lijkt een app, ontwikkeld door het PPO, uitkomst te gaan bieden. PPO Lelystad begeleidt het project waar Bax aan mee doet. De teler kreeg de afgelopen twee teeltseizoenen voor zijn aardappelen een adviesgift van PPO op basis van twee systemen: de BemestingsNavigator aardappel van Altic en een systeem dat PPO ontwikkelt. De volgende toepassing was voor het spuiten van halmverstevigers in zomergerst.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)18-21
  JournalAkker magazine
  Volume10
  Issue number4
  Publication statusPublished - 2014

  Keywords

  • arable farming
  • potatoes
  • haulm destruction
  • sensors
  • fertilizer application
  • nitrogen fertilizers
  • barley
  • sprayers
  • spot spraying
  • foliar spraying
  • precision agriculture

  Cite this

  @article{53ce8d811016478a9b500bee94738685,
  title = "Steeds preciezer met de sensor",
  abstract = "Maurits Bax uit Luyksgestel werkt met de Yara N-sensor. Zo spuit hij minder dan een derde van de voorgeschreven dosering voor loofdodingsmiddel in aardappelen. Andere toepassingen zijn minder praktijkrijp, zoals aardappelen bijmesten. Daarvoor lijkt een app, ontwikkeld door het PPO, uitkomst te gaan bieden. PPO Lelystad begeleidt het project waar Bax aan mee doet. De teler kreeg de afgelopen twee teeltseizoenen voor zijn aardappelen een adviesgift van PPO op basis van twee systemen: de BemestingsNavigator aardappel van Altic en een systeem dat PPO ontwikkelt. De volgende toepassing was voor het spuiten van halmverstevigers in zomergerst.",
  keywords = "akkerbouw, aardappelen, loofvernietiging, sensors, bemesting, stikstofmeststoffen, gerst, spuitapparaten, pleksgewijs spuiten, bladbespuiting, precisielandbouw, arable farming, potatoes, haulm destruction, sensors, fertilizer application, nitrogen fertilizers, barley, sprayers, spot spraying, foliar spraying, precision agriculture",
  author = "{van Houweling}, P. and {PPO Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente}",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  volume = "10",
  pages = "18--21",
  journal = "Akker magazine",
  issn = "1875-9688",
  number = "4",

  }

  Steeds preciezer met de sensor. / van Houweling, P.; PPO Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente.

  In: Akker magazine, Vol. 10, No. 4, 2014, p. 18-21.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Steeds preciezer met de sensor

  AU - van Houweling, P.

  AU - PPO Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente, null

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Maurits Bax uit Luyksgestel werkt met de Yara N-sensor. Zo spuit hij minder dan een derde van de voorgeschreven dosering voor loofdodingsmiddel in aardappelen. Andere toepassingen zijn minder praktijkrijp, zoals aardappelen bijmesten. Daarvoor lijkt een app, ontwikkeld door het PPO, uitkomst te gaan bieden. PPO Lelystad begeleidt het project waar Bax aan mee doet. De teler kreeg de afgelopen twee teeltseizoenen voor zijn aardappelen een adviesgift van PPO op basis van twee systemen: de BemestingsNavigator aardappel van Altic en een systeem dat PPO ontwikkelt. De volgende toepassing was voor het spuiten van halmverstevigers in zomergerst.

  AB - Maurits Bax uit Luyksgestel werkt met de Yara N-sensor. Zo spuit hij minder dan een derde van de voorgeschreven dosering voor loofdodingsmiddel in aardappelen. Andere toepassingen zijn minder praktijkrijp, zoals aardappelen bijmesten. Daarvoor lijkt een app, ontwikkeld door het PPO, uitkomst te gaan bieden. PPO Lelystad begeleidt het project waar Bax aan mee doet. De teler kreeg de afgelopen twee teeltseizoenen voor zijn aardappelen een adviesgift van PPO op basis van twee systemen: de BemestingsNavigator aardappel van Altic en een systeem dat PPO ontwikkelt. De volgende toepassing was voor het spuiten van halmverstevigers in zomergerst.

  KW - akkerbouw

  KW - aardappelen

  KW - loofvernietiging

  KW - sensors

  KW - bemesting

  KW - stikstofmeststoffen

  KW - gerst

  KW - spuitapparaten

  KW - pleksgewijs spuiten

  KW - bladbespuiting

  KW - precisielandbouw

  KW - arable farming

  KW - potatoes

  KW - haulm destruction

  KW - sensors

  KW - fertilizer application

  KW - nitrogen fertilizers

  KW - barley

  KW - sprayers

  KW - spot spraying

  KW - foliar spraying

  KW - precision agriculture

  M3 - Article

  VL - 10

  SP - 18

  EP - 21

  JO - Akker magazine

  JF - Akker magazine

  SN - 1875-9688

  IS - 4

  ER -