Steeds meer basisscholen hebben een groente- en fruitbeleid

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Het hebben van een groente- en fruitbeleid komt steeds meer voor bij basisscholen. Dit blijkt uit de evaluatie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018. Scholen met een beleid op het gebied van gezonde voeding geven aan het belangrijk te vinden om het eten van gezonde voeding bij de kinderen aan te moedigen.

Scholen die deelnemen aan het EU-Schoolfruitprogramma ontvangen gedurende 20 weken, voor 3 dagen per week, gratis groente en fruit voor alle leerlingen. Naast het ontvangen van gratis groente en fruit worden scholen gestimuleerd een beleid op te stellen over het eten van groente en fruit op school.

Uit de evaluatie, waaraan 1.794 scholen hebben meegedaan, blijkt dat 42% van de scholen al vaste fruitdagen heeft en dat 34% van de scholen op een andere manier een beleid heeft ten aanzien van gezonde voeding. 55% van de scholen stimuleert het meenemen van groente en fruit zonder verplichting. Dit is een stijging in vergelijking met de vorige evaluatie. Slechts 11% van de scholen die dit schooljaar deelnamen gaven aan geen beleid te hebben ten aanzien van eten van groenten en fruit op school. De evaluatie is uitgevoerd door Right Marktonderzoek en Advies B.V. in opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het rapport van de evaluatie is te vinden op de website van de RVO.
Original languageDutch
PublisherWageningen University & Research
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 20 Jun 2018

Cite this