Stadslandbouw, aantoonbaar gezond?

M.W.C. Dijkshoorn-Dekker, A.T. de Blaeij

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In bijna iedere gemeente in Nederland is er een grote verscheidenheid aan stadslandbouwinitiatieven. Op kleine schaal zoals op een balkon, op een dak of in een volkstuin, maar ook in de vorm van professionele voedselproductie en -verwerking aan de rand van de stad. Aan stadslandbouw worden meerdere gezondheidsbaten toegeschreven die vaak nog niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Het doel van deze brochure is het zichtbaar maken van wetenschappelijk aangetoonde gezondheidseffecten van stadslandbouw en de beschikbare kwantitatieve onderbouwing voor deze effecten. Ook beschrijven we hoe de economische waarde van deze gezondheidseffecten bepaald kan worden.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherLEI Wageningen UR
Number of pages28
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NamePublicatie / LEI
PublisherLEI Wageningen UR
No.2015-043

Keywords

  • urban agriculture
  • health
  • cost benefit analysis
  • monitoring

Cite this

Dijkshoorn-Dekker, M. W. C., & de Blaeij, A. T. (2015). Stadslandbouw, aantoonbaar gezond? (Publicatie / LEI; No. 2015-043). Wageningen: LEI Wageningen UR.
Dijkshoorn-Dekker, M.W.C. ; de Blaeij, A.T. / Stadslandbouw, aantoonbaar gezond?. Wageningen : LEI Wageningen UR, 2015. 28 p. (Publicatie / LEI; 2015-043).
@book{62165222121645fa94c5196cd9f39f92,
title = "Stadslandbouw, aantoonbaar gezond?",
abstract = "In bijna iedere gemeente in Nederland is er een grote verscheidenheid aan stadslandbouwinitiatieven. Op kleine schaal zoals op een balkon, op een dak of in een volkstuin, maar ook in de vorm van professionele voedselproductie en -verwerking aan de rand van de stad. Aan stadslandbouw worden meerdere gezondheidsbaten toegeschreven die vaak nog niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Het doel van deze brochure is het zichtbaar maken van wetenschappelijk aangetoonde gezondheidseffecten van stadslandbouw en de beschikbare kwantitatieve onderbouwing voor deze effecten. Ook beschrijven we hoe de economische waarde van deze gezondheidseffecten bepaald kan worden.",
keywords = "stadslandbouw, gezondheid, kosten-batenanalyse, monitoring, urban agriculture, health, cost benefit analysis, monitoring",
author = "M.W.C. Dijkshoorn-Dekker and {de Blaeij}, A.T.",
year = "2015",
language = "Dutch",
series = "Publicatie / LEI",
publisher = "LEI Wageningen UR",
number = "2015-043",

}

Dijkshoorn-Dekker, MWC & de Blaeij, AT 2015, Stadslandbouw, aantoonbaar gezond? Publicatie / LEI, no. 2015-043, LEI Wageningen UR, Wageningen.

Stadslandbouw, aantoonbaar gezond? / Dijkshoorn-Dekker, M.W.C.; de Blaeij, A.T.

Wageningen : LEI Wageningen UR, 2015. 28 p. (Publicatie / LEI; No. 2015-043).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Stadslandbouw, aantoonbaar gezond?

AU - Dijkshoorn-Dekker, M.W.C.

AU - de Blaeij, A.T.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In bijna iedere gemeente in Nederland is er een grote verscheidenheid aan stadslandbouwinitiatieven. Op kleine schaal zoals op een balkon, op een dak of in een volkstuin, maar ook in de vorm van professionele voedselproductie en -verwerking aan de rand van de stad. Aan stadslandbouw worden meerdere gezondheidsbaten toegeschreven die vaak nog niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Het doel van deze brochure is het zichtbaar maken van wetenschappelijk aangetoonde gezondheidseffecten van stadslandbouw en de beschikbare kwantitatieve onderbouwing voor deze effecten. Ook beschrijven we hoe de economische waarde van deze gezondheidseffecten bepaald kan worden.

AB - In bijna iedere gemeente in Nederland is er een grote verscheidenheid aan stadslandbouwinitiatieven. Op kleine schaal zoals op een balkon, op een dak of in een volkstuin, maar ook in de vorm van professionele voedselproductie en -verwerking aan de rand van de stad. Aan stadslandbouw worden meerdere gezondheidsbaten toegeschreven die vaak nog niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Het doel van deze brochure is het zichtbaar maken van wetenschappelijk aangetoonde gezondheidseffecten van stadslandbouw en de beschikbare kwantitatieve onderbouwing voor deze effecten. Ook beschrijven we hoe de economische waarde van deze gezondheidseffecten bepaald kan worden.

KW - stadslandbouw

KW - gezondheid

KW - kosten-batenanalyse

KW - monitoring

KW - urban agriculture

KW - health

KW - cost benefit analysis

KW - monitoring

M3 - Report

T3 - Publicatie / LEI

BT - Stadslandbouw, aantoonbaar gezond?

PB - LEI Wageningen UR

CY - Wageningen

ER -

Dijkshoorn-Dekker MWC, de Blaeij AT. Stadslandbouw, aantoonbaar gezond? Wageningen: LEI Wageningen UR, 2015. 28 p. (Publicatie / LEI; 2015-043).