St. Eustatius: Een duikparadijs met gebreken.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) werkt in nauwe samenwerking met de St. Eustatius Tourism Development Foundation aan een duurzaam toerisme masterplan voor het eiland St. Eustatius. Als voorbereiding daarop voert WUR een aantal onderzoeken uit. Dit onderzoek is gericht op het sociaaleconomische profiel van duikers, met als doel om de belangrijkste toeristische doelgroep van het eiland beter te kunnen duiden en de kwaliteit van het product te verbeteren. St. Eustatius wordt geroemd om zijn uitstekende duikfaciliteiten en veelzijdige duiklocaties vol natuur en cultuurhistorie, die de duikers in staat stellen om optimaal te genieten van een ‘andere wereld’. Het herhalingsbezoek is met 35% dan ook relatief hoog. Toch wordt St. Eustatius nog slechts door circa 1200 duikers per jaar bezocht. Vooral de wat oudere, hoog opgeleide, kapitaalkrachtige en ervaren duikers uit Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Amerika bezoeken St. Eustatius en besteden wekelijks circa $2.000-$2.300. Het aantal duikers groeit weliswaar gestaag, maar de
ondervraagden vinden het eiland qua voorzieningen, nevenactiviteiten, zwerfvuil en servicegerichtheid nog te weinig ingericht op het toerisme. Het oplossen van deze beperkingen zou kunnen leiden tot een verdere groei van het duiktoerisme. Daarbij is het belangrijk om de exclusiviteit van het duikproduct St. Eustatius te bewaken, zodat het eiland ook voor de huidige doelgroep aantrekkelijk blijft.
Original languageDutch
Pages (from-to)37-44
JournalVrijetijdstudies
Volume33
Issue number2
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{4841233d0050483bb28c3c1f2e2998a8,
title = "St. Eustatius: Een duikparadijs met gebreken.",
abstract = "Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) werkt in nauwe samenwerking met de St. Eustatius Tourism Development Foundation aan een duurzaam toerisme masterplan voor het eiland St. Eustatius. Als voorbereiding daarop voert WUR een aantal onderzoeken uit. Dit onderzoek is gericht op het sociaaleconomische profiel van duikers, met als doel om de belangrijkste toeristische doelgroep van het eiland beter te kunnen duiden en de kwaliteit van het product te verbeteren. St. Eustatius wordt geroemd om zijn uitstekende duikfaciliteiten en veelzijdige duiklocaties vol natuur en cultuurhistorie, die de duikers in staat stellen om optimaal te genieten van een ‘andere wereld’. Het herhalingsbezoek is met 35{\%} dan ook relatief hoog. Toch wordt St. Eustatius nog slechts door circa 1200 duikers per jaar bezocht. Vooral de wat oudere, hoog opgeleide, kapitaalkrachtige en ervaren duikers uit Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Amerika bezoeken St. Eustatius en besteden wekelijks circa $2.000-$2.300. Het aantal duikers groeit weliswaar gestaag, maar deondervraagden vinden het eiland qua voorzieningen, nevenactiviteiten, zwerfvuil en servicegerichtheid nog te weinig ingericht op het toerisme. Het oplossen van deze beperkingen zou kunnen leiden tot een verdere groei van het duiktoerisme. Daarbij is het belangrijk om de exclusiviteit van het duikproduct St. Eustatius te bewaken, zodat het eiland ook voor de huidige doelgroep aantrekkelijk blijft.",
author = "Y. Westerduin and {van der Duim}, V.R. and R.J.H.G. Henkens",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "33",
pages = "37--44",
journal = "Vrijetijdstudies",
issn = "1384-2439",
number = "2",

}

St. Eustatius: Een duikparadijs met gebreken. / Westerduin, Y.; van der Duim, V.R.; Henkens, R.J.H.G.

In: Vrijetijdstudies, Vol. 33, No. 2, 2015, p. 37-44.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - St. Eustatius: Een duikparadijs met gebreken.

AU - Westerduin, Y.

AU - van der Duim, V.R.

AU - Henkens, R.J.H.G.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) werkt in nauwe samenwerking met de St. Eustatius Tourism Development Foundation aan een duurzaam toerisme masterplan voor het eiland St. Eustatius. Als voorbereiding daarop voert WUR een aantal onderzoeken uit. Dit onderzoek is gericht op het sociaaleconomische profiel van duikers, met als doel om de belangrijkste toeristische doelgroep van het eiland beter te kunnen duiden en de kwaliteit van het product te verbeteren. St. Eustatius wordt geroemd om zijn uitstekende duikfaciliteiten en veelzijdige duiklocaties vol natuur en cultuurhistorie, die de duikers in staat stellen om optimaal te genieten van een ‘andere wereld’. Het herhalingsbezoek is met 35% dan ook relatief hoog. Toch wordt St. Eustatius nog slechts door circa 1200 duikers per jaar bezocht. Vooral de wat oudere, hoog opgeleide, kapitaalkrachtige en ervaren duikers uit Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Amerika bezoeken St. Eustatius en besteden wekelijks circa $2.000-$2.300. Het aantal duikers groeit weliswaar gestaag, maar deondervraagden vinden het eiland qua voorzieningen, nevenactiviteiten, zwerfvuil en servicegerichtheid nog te weinig ingericht op het toerisme. Het oplossen van deze beperkingen zou kunnen leiden tot een verdere groei van het duiktoerisme. Daarbij is het belangrijk om de exclusiviteit van het duikproduct St. Eustatius te bewaken, zodat het eiland ook voor de huidige doelgroep aantrekkelijk blijft.

AB - Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) werkt in nauwe samenwerking met de St. Eustatius Tourism Development Foundation aan een duurzaam toerisme masterplan voor het eiland St. Eustatius. Als voorbereiding daarop voert WUR een aantal onderzoeken uit. Dit onderzoek is gericht op het sociaaleconomische profiel van duikers, met als doel om de belangrijkste toeristische doelgroep van het eiland beter te kunnen duiden en de kwaliteit van het product te verbeteren. St. Eustatius wordt geroemd om zijn uitstekende duikfaciliteiten en veelzijdige duiklocaties vol natuur en cultuurhistorie, die de duikers in staat stellen om optimaal te genieten van een ‘andere wereld’. Het herhalingsbezoek is met 35% dan ook relatief hoog. Toch wordt St. Eustatius nog slechts door circa 1200 duikers per jaar bezocht. Vooral de wat oudere, hoog opgeleide, kapitaalkrachtige en ervaren duikers uit Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Amerika bezoeken St. Eustatius en besteden wekelijks circa $2.000-$2.300. Het aantal duikers groeit weliswaar gestaag, maar deondervraagden vinden het eiland qua voorzieningen, nevenactiviteiten, zwerfvuil en servicegerichtheid nog te weinig ingericht op het toerisme. Het oplossen van deze beperkingen zou kunnen leiden tot een verdere groei van het duiktoerisme. Daarbij is het belangrijk om de exclusiviteit van het duikproduct St. Eustatius te bewaken, zodat het eiland ook voor de huidige doelgroep aantrekkelijk blijft.

M3 - Article

VL - 33

SP - 37

EP - 44

JO - Vrijetijdstudies

JF - Vrijetijdstudies

SN - 1384-2439

IS - 2

ER -