Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen.

B. Elands, J. Caalders, M. Jansen

  Research output: Book/ReportReportPopular

  Abstract

  Het lijkt erop dat sportmobiliteit in de toekomst in toenemende mate een probleem zal worden. Dit wordt veroorzaakt door het teruglopend aantal vrijwilligers en een verminderde bereidheid van ouders hun kinderen naar uitwedstrijden en toernooien te brengen. Ook vanuit milieu-oogpunt is het wenselijk dat het aantal autokilometers, dat wordt gereden om te gaan sporten, zo minimaal mogelijk is. Voor de vervoerondernemingen kan het een kans betekenen om meer reizigers te trekken. Om de mogelijkheden en kansen van vormen van alternatief vervoer voor sporters en toeschouwers in kaart te brengen, heeft Buiten, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek in opdracht van de Gelderse Sport Federatie en met financiële steun van de provincie Gelderland het project 'Sportmobiliteit in Gelderland' uitgevoerd. Door middel van literatuur-onderzoek en interviews met sportclubs, sportbonden, vervoerondernemingen en gemeenten is inzicht verkregen in de aard en omvang van het fenomeen sportmobiliteit en de (on)mogelijkheden om alternatieve vormen van vervoer in te zetten.
  Original languageDutch
  Place of PublicationArnhem
  PublisherBUITEN, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek
  Number of pages46
  Publication statusPublished - 1997

  Cite this

  Elands, B., Caalders, J., & Jansen, M. (1997). Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen. Arnhem: BUITEN, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek.
  Elands, B. ; Caalders, J. ; Jansen, M. / Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen. Arnhem : BUITEN, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek, 1997. 46 p.
  @book{b55b6ceeecbb44fb8d5a6fb286a58d65,
  title = "Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen.",
  abstract = "Het lijkt erop dat sportmobiliteit in de toekomst in toenemende mate een probleem zal worden. Dit wordt veroorzaakt door het teruglopend aantal vrijwilligers en een verminderde bereidheid van ouders hun kinderen naar uitwedstrijden en toernooien te brengen. Ook vanuit milieu-oogpunt is het wenselijk dat het aantal autokilometers, dat wordt gereden om te gaan sporten, zo minimaal mogelijk is. Voor de vervoerondernemingen kan het een kans betekenen om meer reizigers te trekken. Om de mogelijkheden en kansen van vormen van alternatief vervoer voor sporters en toeschouwers in kaart te brengen, heeft Buiten, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek in opdracht van de Gelderse Sport Federatie en met financi{\"e}le steun van de provincie Gelderland het project 'Sportmobiliteit in Gelderland' uitgevoerd. Door middel van literatuur-onderzoek en interviews met sportclubs, sportbonden, vervoerondernemingen en gemeenten is inzicht verkregen in de aard en omvang van het fenomeen sportmobiliteit en de (on)mogelijkheden om alternatieve vormen van vervoer in te zetten.",
  author = "B. Elands and J. Caalders and M. Jansen",
  year = "1997",
  language = "Dutch",
  publisher = "BUITEN, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek",

  }

  Elands, B, Caalders, J & Jansen, M 1997, Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen. BUITEN, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek, Arnhem.

  Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen. / Elands, B.; Caalders, J.; Jansen, M.

  Arnhem : BUITEN, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek, 1997. 46 p.

  Research output: Book/ReportReportPopular

  TY - BOOK

  T1 - Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen.

  AU - Elands, B.

  AU - Caalders, J.

  AU - Jansen, M.

  PY - 1997

  Y1 - 1997

  N2 - Het lijkt erop dat sportmobiliteit in de toekomst in toenemende mate een probleem zal worden. Dit wordt veroorzaakt door het teruglopend aantal vrijwilligers en een verminderde bereidheid van ouders hun kinderen naar uitwedstrijden en toernooien te brengen. Ook vanuit milieu-oogpunt is het wenselijk dat het aantal autokilometers, dat wordt gereden om te gaan sporten, zo minimaal mogelijk is. Voor de vervoerondernemingen kan het een kans betekenen om meer reizigers te trekken. Om de mogelijkheden en kansen van vormen van alternatief vervoer voor sporters en toeschouwers in kaart te brengen, heeft Buiten, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek in opdracht van de Gelderse Sport Federatie en met financiële steun van de provincie Gelderland het project 'Sportmobiliteit in Gelderland' uitgevoerd. Door middel van literatuur-onderzoek en interviews met sportclubs, sportbonden, vervoerondernemingen en gemeenten is inzicht verkregen in de aard en omvang van het fenomeen sportmobiliteit en de (on)mogelijkheden om alternatieve vormen van vervoer in te zetten.

  AB - Het lijkt erop dat sportmobiliteit in de toekomst in toenemende mate een probleem zal worden. Dit wordt veroorzaakt door het teruglopend aantal vrijwilligers en een verminderde bereidheid van ouders hun kinderen naar uitwedstrijden en toernooien te brengen. Ook vanuit milieu-oogpunt is het wenselijk dat het aantal autokilometers, dat wordt gereden om te gaan sporten, zo minimaal mogelijk is. Voor de vervoerondernemingen kan het een kans betekenen om meer reizigers te trekken. Om de mogelijkheden en kansen van vormen van alternatief vervoer voor sporters en toeschouwers in kaart te brengen, heeft Buiten, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek in opdracht van de Gelderse Sport Federatie en met financiële steun van de provincie Gelderland het project 'Sportmobiliteit in Gelderland' uitgevoerd. Door middel van literatuur-onderzoek en interviews met sportclubs, sportbonden, vervoerondernemingen en gemeenten is inzicht verkregen in de aard en omvang van het fenomeen sportmobiliteit en de (on)mogelijkheden om alternatieve vormen van vervoer in te zetten.

  M3 - Report

  BT - Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen.

  PB - BUITEN, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek

  CY - Arnhem

  ER -

  Elands B, Caalders J, Jansen M. Sportmobiliteit in Gelderland. Inventarisatie, knelpunten en kansrijke oplossingsrichtingen. Arnhem: BUITEN, Bureau voor Vrijetijdsonderzoek, 1997. 46 p.