SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria

2013-2016

J. Wald, W. de Visser, W.A. Brandenburg, R.E.E. Jongschaap, A.K. van der Werf, Berth-Jan Deelman, Carola Helmendach-Nieuwenhuize

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In het SPARK-UP project, waarin de partners Arkema, PRI-WUR en North Seaweed samenwerkten aan de ontwikkeling van toepassing van zeewier in de biobased economy, is de afgelopen jaren veel werk verzet. In een bassin op het terrein van Arkema, heeft PRI een teeltsysteem opgezet en in gebruik genomen, om onder gecontroleerde omstandigheden zeewier te telen in Westerscheldewater dat in het bassin was ingenomen. Arkema heeft gewerkt aan de raffinage van wieren, met name gericht op de suikers. North Seaweed heeft zich geconcentreerd op het ontwikkelen van businesscases van geraffineerde eiwitten en alginaten uit zeewier en bij het gebruik van de hele wieren als plantversterkers.
Original languageEnglish
PublisherPlant Research International
Number of pages144
Publication statusPublished - 2016

Keywords

 • seaweeds
 • biobased economy
 • seaweed culture
 • biomass production
 • biomass conversion
 • aquatic biomass
 • biorefinery
 • seaweed products
 • applications
 • applied research
 • cropping systems
 • marketing channels

Cite this

Wald, J., de Visser, W., Brandenburg, W. A., Jongschaap, R. E. E., van der Werf, A. K., Deelman, B-J., & Helmendach-Nieuwenhuize, C. (2016). SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria: 2013-2016. Plant Research International.
Wald, J. ; de Visser, W. ; Brandenburg, W.A. ; Jongschaap, R.E.E. ; van der Werf, A.K. ; Deelman, Berth-Jan ; Helmendach-Nieuwenhuize, Carola. / SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria : 2013-2016. Plant Research International, 2016. 144 p.
@book{fe77a81bff11418a80db336c4f36d233,
title = "SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria: 2013-2016",
abstract = "In het SPARK-UP project, waarin de partners Arkema, PRI-WUR en North Seaweed samenwerkten aan de ontwikkeling van toepassing van zeewier in de biobased economy, is de afgelopen jaren veel werk verzet. In een bassin op het terrein van Arkema, heeft PRI een teeltsysteem opgezet en in gebruik genomen, om onder gecontroleerde omstandigheden zeewier te telen in Westerscheldewater dat in het bassin was ingenomen. Arkema heeft gewerkt aan de raffinage van wieren, met name gericht op de suikers. North Seaweed heeft zich geconcentreerd op het ontwikkelen van businesscases van geraffineerde eiwitten en alginaten uit zeewier en bij het gebruik van de hele wieren als plantversterkers.",
keywords = "seaweeds, biobased economy, seaweed culture, biomass production, biomass conversion, aquatic biomass, biorefinery, seaweed products, applications, applied research, cropping systems, marketing channels, zeewieren, biobased economy, zeewierenteelt, biomassa productie, biomassaconversie, aquatische biomassa, bioraffinage, zeewierproducten, toepassingen, toegepast onderzoek, teeltsystemen, marketingkanalen",
author = "J. Wald and {de Visser}, W. and W.A. Brandenburg and R.E.E. Jongschaap and {van der Werf}, A.K. and Berth-Jan Deelman and Carola Helmendach-Nieuwenhuize",
year = "2016",
language = "English",
publisher = "Plant Research International",

}

Wald, J, de Visser, W, Brandenburg, WA, Jongschaap, REE, van der Werf, AK, Deelman, B-J & Helmendach-Nieuwenhuize, C 2016, SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria: 2013-2016. Plant Research International.

SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria : 2013-2016. / Wald, J.; de Visser, W.; Brandenburg, W.A.; Jongschaap, R.E.E.; van der Werf, A.K.; Deelman, Berth-Jan; Helmendach-Nieuwenhuize, Carola.

Plant Research International, 2016. 144 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria

T2 - 2013-2016

AU - Wald, J.

AU - de Visser, W.

AU - Brandenburg, W.A.

AU - Jongschaap, R.E.E.

AU - van der Werf, A.K.

AU - Deelman, Berth-Jan

AU - Helmendach-Nieuwenhuize, Carola

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - In het SPARK-UP project, waarin de partners Arkema, PRI-WUR en North Seaweed samenwerkten aan de ontwikkeling van toepassing van zeewier in de biobased economy, is de afgelopen jaren veel werk verzet. In een bassin op het terrein van Arkema, heeft PRI een teeltsysteem opgezet en in gebruik genomen, om onder gecontroleerde omstandigheden zeewier te telen in Westerscheldewater dat in het bassin was ingenomen. Arkema heeft gewerkt aan de raffinage van wieren, met name gericht op de suikers. North Seaweed heeft zich geconcentreerd op het ontwikkelen van businesscases van geraffineerde eiwitten en alginaten uit zeewier en bij het gebruik van de hele wieren als plantversterkers.

AB - In het SPARK-UP project, waarin de partners Arkema, PRI-WUR en North Seaweed samenwerkten aan de ontwikkeling van toepassing van zeewier in de biobased economy, is de afgelopen jaren veel werk verzet. In een bassin op het terrein van Arkema, heeft PRI een teeltsysteem opgezet en in gebruik genomen, om onder gecontroleerde omstandigheden zeewier te telen in Westerscheldewater dat in het bassin was ingenomen. Arkema heeft gewerkt aan de raffinage van wieren, met name gericht op de suikers. North Seaweed heeft zich geconcentreerd op het ontwikkelen van businesscases van geraffineerde eiwitten en alginaten uit zeewier en bij het gebruik van de hele wieren als plantversterkers.

KW - seaweeds

KW - biobased economy

KW - seaweed culture

KW - biomass production

KW - biomass conversion

KW - aquatic biomass

KW - biorefinery

KW - seaweed products

KW - applications

KW - applied research

KW - cropping systems

KW - marketing channels

KW - zeewieren

KW - biobased economy

KW - zeewierenteelt

KW - biomassa productie

KW - biomassaconversie

KW - aquatische biomassa

KW - bioraffinage

KW - zeewierproducten

KW - toepassingen

KW - toegepast onderzoek

KW - teeltsystemen

KW - marketingkanalen

M3 - Report

BT - SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria

PB - Plant Research International

ER -

Wald J, de Visser W, Brandenburg WA, Jongschaap REE, van der Werf AK, Deelman B-J et al. SPARK-UP; Seaweed Production And Refining of Kelp, Ulva and Palmaria: 2013-2016. Plant Research International, 2016. 144 p.