Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000

A.A.M. v.d. Wurff, A.J.H. Berents

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Het doel van de sortimentsvergelijking is het toetsen van nieuwe cultivars potchrysant op teelteigenschappen, transportgevoeligheid en houdbaarheid in vergelijking met het huidige sortiment. Hiertoe zijn vergelijkingsrassen gekozen, die in elke opplanting meedraaien als referentie voor de nieuw te beproeven cultivars. Om een juiste uitspraak te kunnen doen wordt een nieuwe cultivar vier seizoenen onderzocht. Afhankelijk van de waardering van deze rassen ten opzichte van de vergelijkingsrassen kunnen de kwaliteiten van de nieuwe cultivars worden beoordeeld.
  Original languageDutch
  Place of PublicationNaaldwijk
  PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk
  Number of pages33
  Publication statusPublished - 2001

  Publication series

  NameRapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving
  No.311
  ISSN (Print)1387-7194

  Keywords

  • chrysanthemum
  • ornamental plants
  • pot plants
  • variety trials
  • netherlands

  Cite this

  v.d. Wurff, A. A. M., & Berents, A. J. H. (2001). Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000. (Rapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; No. 311). Naaldwijk: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk.
  v.d. Wurff, A.A.M. ; Berents, A.J.H. / Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000. Naaldwijk : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk, 2001. 33 p. (Rapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; 311).
  @book{ec37ddc8658f4689b7b635622990d940,
  title = "Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000",
  abstract = "Het doel van de sortimentsvergelijking is het toetsen van nieuwe cultivars potchrysant op teelteigenschappen, transportgevoeligheid en houdbaarheid in vergelijking met het huidige sortiment. Hiertoe zijn vergelijkingsrassen gekozen, die in elke opplanting meedraaien als referentie voor de nieuw te beproeven cultivars. Om een juiste uitspraak te kunnen doen wordt een nieuwe cultivar vier seizoenen onderzocht. Afhankelijk van de waardering van deze rassen ten opzichte van de vergelijkingsrassen kunnen de kwaliteiten van de nieuwe cultivars worden beoordeeld.",
  keywords = "chrysanthemum, sierplanten, potplanten, rassenproeven, nederland, chrysanthemum, ornamental plants, pot plants, variety trials, netherlands",
  author = "{v.d. Wurff}, A.A.M. and A.J.H. Berents",
  year = "2001",
  language = "Dutch",
  series = "Rapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk",
  number = "311",

  }

  v.d. Wurff, AAM & Berents, AJH 2001, Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000. Rapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, no. 311, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk, Naaldwijk.

  Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000. / v.d. Wurff, A.A.M.; Berents, A.J.H.

  Naaldwijk : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk, 2001. 33 p. (Rapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; No. 311).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000

  AU - v.d. Wurff, A.A.M.

  AU - Berents, A.J.H.

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - Het doel van de sortimentsvergelijking is het toetsen van nieuwe cultivars potchrysant op teelteigenschappen, transportgevoeligheid en houdbaarheid in vergelijking met het huidige sortiment. Hiertoe zijn vergelijkingsrassen gekozen, die in elke opplanting meedraaien als referentie voor de nieuw te beproeven cultivars. Om een juiste uitspraak te kunnen doen wordt een nieuwe cultivar vier seizoenen onderzocht. Afhankelijk van de waardering van deze rassen ten opzichte van de vergelijkingsrassen kunnen de kwaliteiten van de nieuwe cultivars worden beoordeeld.

  AB - Het doel van de sortimentsvergelijking is het toetsen van nieuwe cultivars potchrysant op teelteigenschappen, transportgevoeligheid en houdbaarheid in vergelijking met het huidige sortiment. Hiertoe zijn vergelijkingsrassen gekozen, die in elke opplanting meedraaien als referentie voor de nieuw te beproeven cultivars. Om een juiste uitspraak te kunnen doen wordt een nieuwe cultivar vier seizoenen onderzocht. Afhankelijk van de waardering van deze rassen ten opzichte van de vergelijkingsrassen kunnen de kwaliteiten van de nieuwe cultivars worden beoordeeld.

  KW - chrysanthemum

  KW - sierplanten

  KW - potplanten

  KW - rassenproeven

  KW - nederland

  KW - chrysanthemum

  KW - ornamental plants

  KW - pot plants

  KW - variety trials

  KW - netherlands

  M3 - Report

  T3 - Rapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving

  BT - Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000

  PB - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk

  CY - Naaldwijk

  ER -

  v.d. Wurff AAM, Berents AJH. Sortimentsvergelijking potchrysant : resultaten 1999-2000. Naaldwijk: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk, 2001. 33 p. (Rapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; 311).