Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel

N.B.P. Polman, H. Leneman, R. Michels, P. van der Wielen, D.A. Oudendag, A.J. Reinhard

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De sociaaleconomische effecten van de PAS zijn voor de provincie Overijssel tot 2030 positief voor werkgelegenheid. Effecten op andere aspecten, zoals de leefbaarheid, zijn overwegend neutraal tot positief. Dit komt overeen met het landelijke beeld. Daarnaast laat de analyse voor Overijssel zien dat de positieve sociaaleconomische effecten op regionaal en provinciaal niveau groter zijn dan de plaatselijke negatieve effecten, die op kunnen treden in de directe nabijheid van enkele Natura 2000-gebieden. Hiertoe zijn zes Natura 2000-gebieden in meer detail bestudeerd: Engbertsdijksvenen, Wierdense Veld, Springendal en Dal van de Mosbeek, Buurserzand en Haaksbergerveen, de Wieden en Weerribben en Boetelerveld.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherLEI, onderdeel van Wageningen UR
Number of pages37
Publication statusPublished - 2013

Publication series

NameNota / LEI : Regionale economie & ruimtegebruik
PublisherLEI, onderdeel van Wageningen UR

Keywords

  • natural areas
  • natura 2000
  • emission reduction
  • nitrogen
  • economic analysis
  • twente
  • salland

Cite this

Polman, N. B. P., Leneman, H., Michels, R., van der Wielen, P., Oudendag, D. A., & Reinhard, A. J. (2013). Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel. (Nota / LEI : Regionale economie & ruimtegebruik). Den Haag: LEI, onderdeel van Wageningen UR.
Polman, N.B.P. ; Leneman, H. ; Michels, R. ; van der Wielen, P. ; Oudendag, D.A. ; Reinhard, A.J. / Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel. Den Haag : LEI, onderdeel van Wageningen UR, 2013. 37 p. (Nota / LEI : Regionale economie & ruimtegebruik).
@book{0275f3089ba4473f8f82ac16ba4d0baf,
title = "Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel",
abstract = "De sociaaleconomische effecten van de PAS zijn voor de provincie Overijssel tot 2030 positief voor werkgelegenheid. Effecten op andere aspecten, zoals de leefbaarheid, zijn overwegend neutraal tot positief. Dit komt overeen met het landelijke beeld. Daarnaast laat de analyse voor Overijssel zien dat de positieve sociaaleconomische effecten op regionaal en provinciaal niveau groter zijn dan de plaatselijke negatieve effecten, die op kunnen treden in de directe nabijheid van enkele Natura 2000-gebieden. Hiertoe zijn zes Natura 2000-gebieden in meer detail bestudeerd: Engbertsdijksvenen, Wierdense Veld, Springendal en Dal van de Mosbeek, Buurserzand en Haaksbergerveen, de Wieden en Weerribben en Boetelerveld.",
keywords = "natuurgebieden, natura 2000, emissiereductie, stikstof, economische analyse, twente, salland, natural areas, natura 2000, emission reduction, nitrogen, economic analysis, twente, salland",
author = "N.B.P. Polman and H. Leneman and R. Michels and {van der Wielen}, P. and D.A. Oudendag and A.J. Reinhard",
year = "2013",
language = "Dutch",
series = "Nota / LEI : Regionale economie & ruimtegebruik",
publisher = "LEI, onderdeel van Wageningen UR",

}

Polman, NBP, Leneman, H, Michels, R, van der Wielen, P, Oudendag, DA & Reinhard, AJ 2013, Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel. Nota / LEI : Regionale economie & ruimtegebruik, LEI, onderdeel van Wageningen UR, Den Haag.

Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel. / Polman, N.B.P.; Leneman, H.; Michels, R.; van der Wielen, P.; Oudendag, D.A.; Reinhard, A.J.

Den Haag : LEI, onderdeel van Wageningen UR, 2013. 37 p. (Nota / LEI : Regionale economie & ruimtegebruik).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel

AU - Polman, N.B.P.

AU - Leneman, H.

AU - Michels, R.

AU - van der Wielen, P.

AU - Oudendag, D.A.

AU - Reinhard, A.J.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - De sociaaleconomische effecten van de PAS zijn voor de provincie Overijssel tot 2030 positief voor werkgelegenheid. Effecten op andere aspecten, zoals de leefbaarheid, zijn overwegend neutraal tot positief. Dit komt overeen met het landelijke beeld. Daarnaast laat de analyse voor Overijssel zien dat de positieve sociaaleconomische effecten op regionaal en provinciaal niveau groter zijn dan de plaatselijke negatieve effecten, die op kunnen treden in de directe nabijheid van enkele Natura 2000-gebieden. Hiertoe zijn zes Natura 2000-gebieden in meer detail bestudeerd: Engbertsdijksvenen, Wierdense Veld, Springendal en Dal van de Mosbeek, Buurserzand en Haaksbergerveen, de Wieden en Weerribben en Boetelerveld.

AB - De sociaaleconomische effecten van de PAS zijn voor de provincie Overijssel tot 2030 positief voor werkgelegenheid. Effecten op andere aspecten, zoals de leefbaarheid, zijn overwegend neutraal tot positief. Dit komt overeen met het landelijke beeld. Daarnaast laat de analyse voor Overijssel zien dat de positieve sociaaleconomische effecten op regionaal en provinciaal niveau groter zijn dan de plaatselijke negatieve effecten, die op kunnen treden in de directe nabijheid van enkele Natura 2000-gebieden. Hiertoe zijn zes Natura 2000-gebieden in meer detail bestudeerd: Engbertsdijksvenen, Wierdense Veld, Springendal en Dal van de Mosbeek, Buurserzand en Haaksbergerveen, de Wieden en Weerribben en Boetelerveld.

KW - natuurgebieden

KW - natura 2000

KW - emissiereductie

KW - stikstof

KW - economische analyse

KW - twente

KW - salland

KW - natural areas

KW - natura 2000

KW - emission reduction

KW - nitrogen

KW - economic analysis

KW - twente

KW - salland

M3 - Report

T3 - Nota / LEI : Regionale economie & ruimtegebruik

BT - Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel

PB - LEI, onderdeel van Wageningen UR

CY - Den Haag

ER -

Polman NBP, Leneman H, Michels R, van der Wielen P, Oudendag DA, Reinhard AJ. Sociaaleconomisch perspectief van de PAS : Provinciale, regionale en plaatselijke effecten voor Overijssel. Den Haag: LEI, onderdeel van Wageningen UR, 2013. 37 p. (Nota / LEI : Regionale economie & ruimtegebruik).