Snijheesters voor de biologische teelt

M.E.C.M. Hop

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  In de afgelopen jaren zijn snijtakken en snijgroen een populaire teelt geworden in Nederland. Omdat het hierbij vaak gaat om gewassen die weinig gewasbescherming nodig hebben, zitten er mogelijk heesters tussen die ook voor de biologische teelt interessant kunnen zijn. Telers en handelaren van biologische zomerbloemen willen hun assortiment graag uitbreiden, zodat ze verspreid over het jaar steeds voldoende aanbod van bloemen en groen voor boeketten hebben. Op verzoek van verschillende biologische teelt- en handelsorganisaties is deze inventarisatie uitgevoerd als onderdeel van het door het ministerie van LNV gefinancierde project “Sortimentsverbreding biologische zomerbloemen in de volle grond”. De inventarisatie is bedoeld als een oriënterend overzicht van het assortiment snijheesters, en maakt geen aanspraak op volledigheid. De gegevens zijn afkomstig uit literatuur, van internet, van ervaren telers en van leveranciers van uitgangsmateriaal. Ook gangbare zomerbloementelers, die op zoek zijn naar uitbreiding van hun teelt met een gezond gewas kunnen met deze gegevens hun voordeel doen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLisse
  PublisherPPO Bloembollen en Bomen
  Number of pages33
  Publication statusPublished - 2007

  Publication series

  NamePPO Publicatie
  PublisherPPO Bloembollen en Bomen
  No.424

  Keywords

  • shrubs
  • ornamental woody plants
  • cut flowers
  • leaves
  • cut foliage
  • crops
  • biological production
  • crop husbandry
  • ornamental horticulture

  Cite this

  Hop, M. E. C. M. (2007). Snijheesters voor de biologische teelt. (PPO Publicatie; No. 424). Lisse: PPO Bloembollen en Bomen.
  Hop, M.E.C.M. / Snijheesters voor de biologische teelt. Lisse : PPO Bloembollen en Bomen, 2007. 33 p. (PPO Publicatie; 424).
  @book{46c04f69130945998ad0447a6ccc8b78,
  title = "Snijheesters voor de biologische teelt",
  abstract = "In de afgelopen jaren zijn snijtakken en snijgroen een populaire teelt geworden in Nederland. Omdat het hierbij vaak gaat om gewassen die weinig gewasbescherming nodig hebben, zitten er mogelijk heesters tussen die ook voor de biologische teelt interessant kunnen zijn. Telers en handelaren van biologische zomerbloemen willen hun assortiment graag uitbreiden, zodat ze verspreid over het jaar steeds voldoende aanbod van bloemen en groen voor boeketten hebben. Op verzoek van verschillende biologische teelt- en handelsorganisaties is deze inventarisatie uitgevoerd als onderdeel van het door het ministerie van LNV gefinancierde project “Sortimentsverbreding biologische zomerbloemen in de volle grond”. De inventarisatie is bedoeld als een ori{\"e}nterend overzicht van het assortiment snijheesters, en maakt geen aanspraak op volledigheid. De gegevens zijn afkomstig uit literatuur, van internet, van ervaren telers en van leveranciers van uitgangsmateriaal. Ook gangbare zomerbloementelers, die op zoek zijn naar uitbreiding van hun teelt met een gezond gewas kunnen met deze gegevens hun voordeel doen.",
  keywords = "struiken, houtachtige planten als sierplanten, snijbloemen, bladeren, snijgroen, gewassen, biologische productie, landbouwplantenteelt, sierteelt, shrubs, ornamental woody plants, cut flowers, leaves, cut foliage, crops, biological production, crop husbandry, ornamental horticulture",
  author = "M.E.C.M. Hop",
  note = "Projectnr.: 3236020007",
  year = "2007",
  language = "Dutch",
  series = "PPO Publicatie",
  publisher = "PPO Bloembollen en Bomen",
  number = "424",

  }

  Hop, MECM 2007, Snijheesters voor de biologische teelt. PPO Publicatie, no. 424, PPO Bloembollen en Bomen, Lisse.

  Snijheesters voor de biologische teelt. / Hop, M.E.C.M.

  Lisse : PPO Bloembollen en Bomen, 2007. 33 p. (PPO Publicatie; No. 424).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Snijheesters voor de biologische teelt

  AU - Hop, M.E.C.M.

  N1 - Projectnr.: 3236020007

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - In de afgelopen jaren zijn snijtakken en snijgroen een populaire teelt geworden in Nederland. Omdat het hierbij vaak gaat om gewassen die weinig gewasbescherming nodig hebben, zitten er mogelijk heesters tussen die ook voor de biologische teelt interessant kunnen zijn. Telers en handelaren van biologische zomerbloemen willen hun assortiment graag uitbreiden, zodat ze verspreid over het jaar steeds voldoende aanbod van bloemen en groen voor boeketten hebben. Op verzoek van verschillende biologische teelt- en handelsorganisaties is deze inventarisatie uitgevoerd als onderdeel van het door het ministerie van LNV gefinancierde project “Sortimentsverbreding biologische zomerbloemen in de volle grond”. De inventarisatie is bedoeld als een oriënterend overzicht van het assortiment snijheesters, en maakt geen aanspraak op volledigheid. De gegevens zijn afkomstig uit literatuur, van internet, van ervaren telers en van leveranciers van uitgangsmateriaal. Ook gangbare zomerbloementelers, die op zoek zijn naar uitbreiding van hun teelt met een gezond gewas kunnen met deze gegevens hun voordeel doen.

  AB - In de afgelopen jaren zijn snijtakken en snijgroen een populaire teelt geworden in Nederland. Omdat het hierbij vaak gaat om gewassen die weinig gewasbescherming nodig hebben, zitten er mogelijk heesters tussen die ook voor de biologische teelt interessant kunnen zijn. Telers en handelaren van biologische zomerbloemen willen hun assortiment graag uitbreiden, zodat ze verspreid over het jaar steeds voldoende aanbod van bloemen en groen voor boeketten hebben. Op verzoek van verschillende biologische teelt- en handelsorganisaties is deze inventarisatie uitgevoerd als onderdeel van het door het ministerie van LNV gefinancierde project “Sortimentsverbreding biologische zomerbloemen in de volle grond”. De inventarisatie is bedoeld als een oriënterend overzicht van het assortiment snijheesters, en maakt geen aanspraak op volledigheid. De gegevens zijn afkomstig uit literatuur, van internet, van ervaren telers en van leveranciers van uitgangsmateriaal. Ook gangbare zomerbloementelers, die op zoek zijn naar uitbreiding van hun teelt met een gezond gewas kunnen met deze gegevens hun voordeel doen.

  KW - struiken

  KW - houtachtige planten als sierplanten

  KW - snijbloemen

  KW - bladeren

  KW - snijgroen

  KW - gewassen

  KW - biologische productie

  KW - landbouwplantenteelt

  KW - sierteelt

  KW - shrubs

  KW - ornamental woody plants

  KW - cut flowers

  KW - leaves

  KW - cut foliage

  KW - crops

  KW - biological production

  KW - crop husbandry

  KW - ornamental horticulture

  M3 - Report

  T3 - PPO Publicatie

  BT - Snijheesters voor de biologische teelt

  PB - PPO Bloembollen en Bomen

  CY - Lisse

  ER -

  Hop MECM. Snijheesters voor de biologische teelt. Lisse: PPO Bloembollen en Bomen, 2007. 33 p. (PPO Publicatie; 424).