Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product

M. Kersten, L. Voorbij, W. Verkerke

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  In februari en maart 2002 is van een beperkt aantal partijen komkommer uit Nederland en Spanje de smaak onderzocht met het PPO consumentenpanel en het PPO expertpanel. Er kwamen duidelijke smaakverschillen aan het licht. Deze verschillen konden echter niet alleen toegeschreven worden aan het land van herkomst. Een langere doorlooptijd geeft waarschijnlijk aanleiding tot een zuurdere smaak, hetgeen niet positief is.
  Original languageDutch
  Place of PublicationNaaldwijk
  PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw
  Number of pages14
  Publication statusPublished - 2002

  Keywords

  • taste
  • tastes
  • vegetables
  • cucumis sativus
  • taste research
  • greenhouse horticulture

  Cite this

  Kersten, M., Voorbij, L., & Verkerke, W. (2002). Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product. Naaldwijk: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw.
  Kersten, M. ; Voorbij, L. ; Verkerke, W. / Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product. Naaldwijk : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw, 2002. 14 p.
  @book{3e69cfe2602240d7b4bba30a62d7f008,
  title = "Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product",
  abstract = "In februari en maart 2002 is van een beperkt aantal partijen komkommer uit Nederland en Spanje de smaak onderzocht met het PPO consumentenpanel en het PPO expertpanel. Er kwamen duidelijke smaakverschillen aan het licht. Deze verschillen konden echter niet alleen toegeschreven worden aan het land van herkomst. Een langere doorlooptijd geeft waarschijnlijk aanleiding tot een zuurdere smaak, hetgeen niet positief is.",
  keywords = "smaak, smaken, groenten, cucumis sativus, smaakonderzoek, glastuinbouw, taste, tastes, vegetables, cucumis sativus, taste research, greenhouse horticulture",
  author = "M. Kersten and L. Voorbij and W. Verkerke",
  note = "Intern rapport 420029",
  year = "2002",
  language = "Dutch",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw",

  }

  Kersten, M, Voorbij, L & Verkerke, W 2002, Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw, Naaldwijk.

  Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product. / Kersten, M.; Voorbij, L.; Verkerke, W.

  Naaldwijk : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw, 2002. 14 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product

  AU - Kersten, M.

  AU - Voorbij, L.

  AU - Verkerke, W.

  N1 - Intern rapport 420029

  PY - 2002

  Y1 - 2002

  N2 - In februari en maart 2002 is van een beperkt aantal partijen komkommer uit Nederland en Spanje de smaak onderzocht met het PPO consumentenpanel en het PPO expertpanel. Er kwamen duidelijke smaakverschillen aan het licht. Deze verschillen konden echter niet alleen toegeschreven worden aan het land van herkomst. Een langere doorlooptijd geeft waarschijnlijk aanleiding tot een zuurdere smaak, hetgeen niet positief is.

  AB - In februari en maart 2002 is van een beperkt aantal partijen komkommer uit Nederland en Spanje de smaak onderzocht met het PPO consumentenpanel en het PPO expertpanel. Er kwamen duidelijke smaakverschillen aan het licht. Deze verschillen konden echter niet alleen toegeschreven worden aan het land van herkomst. Een langere doorlooptijd geeft waarschijnlijk aanleiding tot een zuurdere smaak, hetgeen niet positief is.

  KW - smaak

  KW - smaken

  KW - groenten

  KW - cucumis sativus

  KW - smaakonderzoek

  KW - glastuinbouw

  KW - taste

  KW - tastes

  KW - vegetables

  KW - cucumis sativus

  KW - taste research

  KW - greenhouse horticulture

  M3 - Report

  BT - Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product

  PB - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw

  CY - Naaldwijk

  ER -

  Kersten M, Voorbij L, Verkerke W. Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product. Naaldwijk: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw, 2002. 14 p.