Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Beperking van de ammoniakemissie bij mesttoediening op bouwland is mogelijk door toedienen en onderwerken in twee opeenvolgende bewerkingen. De emissiereductie, t.o.v. niet onderwerken, is bekend uit metingen waarbij het tijdsverschil tussen toedienen en onderwerken zo klein mogelijk is gehouden. In werkelijkheid zal dit tijdsverschil varieren afhankelijk van de omstandigheden. In dit rapport wordt het simulatiemodel CAESAR (Computer simulation of the Ammonia Emission of Slurry application and incorporation on ARable land) beschreven waarmee de feitelijke emissiereductie bij mest toedienen en onderwerken op een bouwlandperceel wordt berekend.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherIMAG
  Number of pages52
  ISBN (Print)9789054061342
  Publication statusPublished - 1995

  Publication series

  NameRapport / Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Instituut voor Milieu- en Agritechniek
  No.95-28

  Keywords

  • air pollution
  • ammonia
  • application methods
  • computer simulation
  • emission
  • simulation
  • simulation models
  • volatilization
  • arable land

  Cite this

  de Mol, R. M., & Huijsmans, J. F. M. (1995). Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland. (Rapport / Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Instituut voor Milieu- en Agritechniek; No. 95-28). Wageningen: IMAG.
  de Mol, R.M. ; Huijsmans, J.F.M. / Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland. Wageningen : IMAG, 1995. 52 p. (Rapport / Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Instituut voor Milieu- en Agritechniek; 95-28).
  @book{e91713246b964813ae35990adc14d3e3,
  title = "Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland",
  abstract = "Beperking van de ammoniakemissie bij mesttoediening op bouwland is mogelijk door toedienen en onderwerken in twee opeenvolgende bewerkingen. De emissiereductie, t.o.v. niet onderwerken, is bekend uit metingen waarbij het tijdsverschil tussen toedienen en onderwerken zo klein mogelijk is gehouden. In werkelijkheid zal dit tijdsverschil varieren afhankelijk van de omstandigheden. In dit rapport wordt het simulatiemodel CAESAR (Computer simulation of the Ammonia Emission of Slurry application and incorporation on ARable land) beschreven waarmee de feitelijke emissiereductie bij mest toedienen en onderwerken op een bouwlandperceel wordt berekend.",
  keywords = "luchtverontreiniging, ammoniak, toedieningswijzen, computersimulatie, emissie, simulatie, simulatiemodellen, vervluchtiging, bouwland, air pollution, ammonia, application methods, computer simulation, emission, simulation, simulation models, volatilization, arable land",
  author = "{de Mol}, R.M. and J.F.M. Huijsmans",
  year = "1995",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789054061342",
  series = "Rapport / Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Instituut voor Milieu- en Agritechniek",
  publisher = "IMAG",
  number = "95-28",

  }

  de Mol, RM & Huijsmans, JFM 1995, Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland. Rapport / Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Instituut voor Milieu- en Agritechniek, no. 95-28, IMAG, Wageningen.

  Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland. / de Mol, R.M.; Huijsmans, J.F.M.

  Wageningen : IMAG, 1995. 52 p. (Rapport / Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Instituut voor Milieu- en Agritechniek; No. 95-28).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland

  AU - de Mol, R.M.

  AU - Huijsmans, J.F.M.

  PY - 1995

  Y1 - 1995

  N2 - Beperking van de ammoniakemissie bij mesttoediening op bouwland is mogelijk door toedienen en onderwerken in twee opeenvolgende bewerkingen. De emissiereductie, t.o.v. niet onderwerken, is bekend uit metingen waarbij het tijdsverschil tussen toedienen en onderwerken zo klein mogelijk is gehouden. In werkelijkheid zal dit tijdsverschil varieren afhankelijk van de omstandigheden. In dit rapport wordt het simulatiemodel CAESAR (Computer simulation of the Ammonia Emission of Slurry application and incorporation on ARable land) beschreven waarmee de feitelijke emissiereductie bij mest toedienen en onderwerken op een bouwlandperceel wordt berekend.

  AB - Beperking van de ammoniakemissie bij mesttoediening op bouwland is mogelijk door toedienen en onderwerken in twee opeenvolgende bewerkingen. De emissiereductie, t.o.v. niet onderwerken, is bekend uit metingen waarbij het tijdsverschil tussen toedienen en onderwerken zo klein mogelijk is gehouden. In werkelijkheid zal dit tijdsverschil varieren afhankelijk van de omstandigheden. In dit rapport wordt het simulatiemodel CAESAR (Computer simulation of the Ammonia Emission of Slurry application and incorporation on ARable land) beschreven waarmee de feitelijke emissiereductie bij mest toedienen en onderwerken op een bouwlandperceel wordt berekend.

  KW - luchtverontreiniging

  KW - ammoniak

  KW - toedieningswijzen

  KW - computersimulatie

  KW - emissie

  KW - simulatie

  KW - simulatiemodellen

  KW - vervluchtiging

  KW - bouwland

  KW - air pollution

  KW - ammonia

  KW - application methods

  KW - computer simulation

  KW - emission

  KW - simulation

  KW - simulation models

  KW - volatilization

  KW - arable land

  M3 - Report

  SN - 9789054061342

  T3 - Rapport / Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Instituut voor Milieu- en Agritechniek

  BT - Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland

  PB - IMAG

  CY - Wageningen

  ER -

  de Mol RM, Huijsmans JFM. Simulatiemodel voor de reductie van de ammoniakemissie bij het toedienen en onderwerken van mest op bouwland. Wageningen: IMAG, 1995. 52 p. (Rapport / Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Instituut voor Milieu- en Agritechniek; 95-28).