Selectie van inwinningstechnieken voor bodemdata

Selecteren vanuit de (onderzoeks)vraag

M. Knotters (Editor), F.M. van Egmond (Editor)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

A procedure has been developed to establish whether or not area-wide soil information in the Key Register of the Subsurface (BRO) meets the requirements of the user with regard to accuracy and spatial detail, and to select the most efficient additional mapping method to meet these requirements. A trade-off between costs and accuracy appears to be easier in simple applications than in multiple applications. In the latter case, accuracy is often assumed to be 70% map purity. However, this criterion needs to be more accurately defined and substantiated and, if necessary, adjusted on the basis of the results of risk analyses. Furthermore, it is necessary to monitor where and for which soil characteristics the Soil Map of the Netherlands, scale 1 : 50,000, meets this quality criterion.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages40
DOIs
Publication statusPublished - Dec 2018

Publication series

NameWOt-technical report
No.144
ISSN (Print)2352-2739

Cite this

Knotters, M., & van Egmond, F. M. (Eds.) (2018). Selectie van inwinningstechnieken voor bodemdata: Selecteren vanuit de (onderzoeks)vraag. (WOt-technical report; No. 144). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu. https://doi.org/10.18174/469160
Knotters, M. (Editor) ; van Egmond, F.M. (Editor). / Selectie van inwinningstechnieken voor bodemdata : Selecteren vanuit de (onderzoeks)vraag. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2018. 40 p. (WOt-technical report; 144).
@book{63638972b5944142b27831f6a61cf154,
title = "Selectie van inwinningstechnieken voor bodemdata: Selecteren vanuit de (onderzoeks)vraag",
abstract = "Een systematiek is ontwikkeld om vast te stellen of gebiedsdekkende bodemkundige informatie in de BRO voldoet aan de eisen die de gebruiker stelt voor de nauwkeurigheid en ruimtelijk detail, en om de meest efficiënte aanvullende karteermethode te selecteren om aan die eisen te voldoen. Een afweging tussen kosten en nauwkeurigheid blijkt bij enkelvoudige toepassingen eenvoudiger te zijn dan bij meervoudige toepassingen. In het laatste geval wordt vaak een nauwkeurigheid verondersteld van 70{\%} kaartzuiverheid. Dit criterium dient echter nauwkeuriger te worden gedefinieerd en te worden onderbouwd en eventueel te worden bijgesteld aan de hand van resultaten van risicoanalyses. Voorts dient te worden gemonitord waar en voor welke bodemeigenschappen de Bodemkaart van Nederland, schaal 1 : 50.000 aan dit kwaliteitscriterium voldoet.",
editor = "M. Knotters and {van Egmond}, F.M.",
note = "Project WOT-04-013-008",
year = "2018",
month = "12",
doi = "10.18174/469160",
language = "Dutch",
series = "WOt-technical report",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "144",

}

Knotters, M & van Egmond, FM (eds) 2018, Selectie van inwinningstechnieken voor bodemdata: Selecteren vanuit de (onderzoeks)vraag. WOt-technical report, no. 144, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen. https://doi.org/10.18174/469160

Selectie van inwinningstechnieken voor bodemdata : Selecteren vanuit de (onderzoeks)vraag. / Knotters, M. (Editor); van Egmond, F.M. (Editor).

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2018. 40 p. (WOt-technical report; No. 144).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Selectie van inwinningstechnieken voor bodemdata

T2 - Selecteren vanuit de (onderzoeks)vraag

A2 - Knotters, M.

A2 - van Egmond, F.M.

N1 - Project WOT-04-013-008

PY - 2018/12

Y1 - 2018/12

N2 - Een systematiek is ontwikkeld om vast te stellen of gebiedsdekkende bodemkundige informatie in de BRO voldoet aan de eisen die de gebruiker stelt voor de nauwkeurigheid en ruimtelijk detail, en om de meest efficiënte aanvullende karteermethode te selecteren om aan die eisen te voldoen. Een afweging tussen kosten en nauwkeurigheid blijkt bij enkelvoudige toepassingen eenvoudiger te zijn dan bij meervoudige toepassingen. In het laatste geval wordt vaak een nauwkeurigheid verondersteld van 70% kaartzuiverheid. Dit criterium dient echter nauwkeuriger te worden gedefinieerd en te worden onderbouwd en eventueel te worden bijgesteld aan de hand van resultaten van risicoanalyses. Voorts dient te worden gemonitord waar en voor welke bodemeigenschappen de Bodemkaart van Nederland, schaal 1 : 50.000 aan dit kwaliteitscriterium voldoet.

AB - Een systematiek is ontwikkeld om vast te stellen of gebiedsdekkende bodemkundige informatie in de BRO voldoet aan de eisen die de gebruiker stelt voor de nauwkeurigheid en ruimtelijk detail, en om de meest efficiënte aanvullende karteermethode te selecteren om aan die eisen te voldoen. Een afweging tussen kosten en nauwkeurigheid blijkt bij enkelvoudige toepassingen eenvoudiger te zijn dan bij meervoudige toepassingen. In het laatste geval wordt vaak een nauwkeurigheid verondersteld van 70% kaartzuiverheid. Dit criterium dient echter nauwkeuriger te worden gedefinieerd en te worden onderbouwd en eventueel te worden bijgesteld aan de hand van resultaten van risicoanalyses. Voorts dient te worden gemonitord waar en voor welke bodemeigenschappen de Bodemkaart van Nederland, schaal 1 : 50.000 aan dit kwaliteitscriterium voldoet.

U2 - 10.18174/469160

DO - 10.18174/469160

M3 - Report

T3 - WOt-technical report

BT - Selectie van inwinningstechnieken voor bodemdata

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -