Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof

M.C. Hanegraaf, H.C. de Boer, N.J.M. van Eekeren, D.W. Bussink

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In opdracht van het Productschap Zuivel (PZ) is een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen de kwaliteit van organische stof, de afbreeksnelheid en de stikstofmineralisatie. Het rapport beschrijft indicatoren voor pools van labiele organische stof en gaat met name in op wat de bijdrage van deze organische stof is aan de opbrengst en de levering van stikstof, een essentieel onderdeel op veel graslandbedrijven.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherNMI
Number of pages46
Publication statusPublished - 2009

Publication series

NameZorg voor zand rapport / Rapport NMI
PublisherNMI
No.6 / 1230

Keywords

  • soil chemistry
  • organic matter
  • nitrogen
  • grasslands
  • soil fertility
  • livestock farming
  • sandy soils
  • soil quality

Cite this

Hanegraaf, M. C., de Boer, H. C., van Eekeren, N. J. M., & Bussink, D. W. (2009). Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof. (Zorg voor zand rapport / Rapport NMI; No. 6 / 1230). Wageningen: NMI.
Hanegraaf, M.C. ; de Boer, H.C. ; van Eekeren, N.J.M. ; Bussink, D.W. / Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof. Wageningen : NMI, 2009. 46 p. (Zorg voor zand rapport / Rapport NMI; 6 / 1230).
@book{b1447a4e89aa4c55bc8be2a15221e45c,
title = "Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof",
abstract = "In opdracht van het Productschap Zuivel (PZ) is een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen de kwaliteit van organische stof, de afbreeksnelheid en de stikstofmineralisatie. Het rapport beschrijft indicatoren voor pools van labiele organische stof en gaat met name in op wat de bijdrage van deze organische stof is aan de opbrengst en de levering van stikstof, een essentieel onderdeel op veel graslandbedrijven.",
keywords = "bodemchemie, organische stof, stikstof, graslanden, bodemvruchtbaarheid, veehouderij, zandgronden, bodemkwaliteit, soil chemistry, organic matter, nitrogen, grasslands, soil fertility, livestock farming, sandy soils, soil quality",
author = "M.C. Hanegraaf and {de Boer}, H.C. and {van Eekeren}, N.J.M. and D.W. Bussink",
note = "Uitgevoerd i.s.m. Wageningen UR, Animal Sciences Group en Louis Bolk Instituut",
year = "2009",
language = "Dutch",
series = "Zorg voor zand rapport / Rapport NMI",
publisher = "NMI",
number = "6 / 1230",

}

Hanegraaf, MC, de Boer, HC, van Eekeren, NJM & Bussink, DW 2009, Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof. Zorg voor zand rapport / Rapport NMI, no. 6 / 1230, NMI, Wageningen.

Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof. / Hanegraaf, M.C.; de Boer, H.C.; van Eekeren, N.J.M.; Bussink, D.W.

Wageningen : NMI, 2009. 46 p. (Zorg voor zand rapport / Rapport NMI; No. 6 / 1230).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof

AU - Hanegraaf, M.C.

AU - de Boer, H.C.

AU - van Eekeren, N.J.M.

AU - Bussink, D.W.

N1 - Uitgevoerd i.s.m. Wageningen UR, Animal Sciences Group en Louis Bolk Instituut

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - In opdracht van het Productschap Zuivel (PZ) is een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen de kwaliteit van organische stof, de afbreeksnelheid en de stikstofmineralisatie. Het rapport beschrijft indicatoren voor pools van labiele organische stof en gaat met name in op wat de bijdrage van deze organische stof is aan de opbrengst en de levering van stikstof, een essentieel onderdeel op veel graslandbedrijven.

AB - In opdracht van het Productschap Zuivel (PZ) is een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen de kwaliteit van organische stof, de afbreeksnelheid en de stikstofmineralisatie. Het rapport beschrijft indicatoren voor pools van labiele organische stof en gaat met name in op wat de bijdrage van deze organische stof is aan de opbrengst en de levering van stikstof, een essentieel onderdeel op veel graslandbedrijven.

KW - bodemchemie

KW - organische stof

KW - stikstof

KW - graslanden

KW - bodemvruchtbaarheid

KW - veehouderij

KW - zandgronden

KW - bodemkwaliteit

KW - soil chemistry

KW - organic matter

KW - nitrogen

KW - grasslands

KW - soil fertility

KW - livestock farming

KW - sandy soils

KW - soil quality

M3 - Report

T3 - Zorg voor zand rapport / Rapport NMI

BT - Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof

PB - NMI

CY - Wageningen

ER -

Hanegraaf MC, de Boer HC, van Eekeren NJM, Bussink DW. Schatting van C- en N-mineralisatie met indicatoren voor labiele organische stof en stikstof. Wageningen: NMI, 2009. 46 p. (Zorg voor zand rapport / Rapport NMI; 6 / 1230).