Samenwerking bij Innovatieprojecten: Bodemsensing storende lagen Veenkoloniën

Research output: Contribution to conferencePosterProfessional

Abstract

Door steeds zwaardere machines wordt de druk op de bodem dermate groot dat de ondergrond verdicht. Met de sterk wisselende samenstelling van de Veenkoloniale bodem varieert de bodemverdichting binnen percelen, zowel qua diepte als mate van verdichting. Met een penetrometer kan bodemweerstand in kaart worden gebracht. Dit geeft zicht op verdichte of storende lagen. Deze informatie tezamen met gegevens over het bodemprofiel ondersteunt uw beslissing om het perceel plaatsspecifiek te kunnen bewerken. Een penetrometer is echter een handsensor: zeer arbeids- en tijdsintensief. Er is daarom de wens voor een snelle detectiemethode.
Original languageDutch
Publication statusPublished - 15 Jun 2015
EventBodemdag - , Netherlands
Duration: 15 Jun 201615 Jun 2016

Other

OtherBodemdag
CountryNetherlands
Period15/06/1615/06/16

Cite this

@conference{d59a8ae8c10a4081ae989358ce39aee5,
title = "Samenwerking bij Innovatieprojecten: Bodemsensing storende lagen Veenkoloni{\"e}n",
abstract = "Door steeds zwaardere machines wordt de druk op de bodem dermate groot dat de ondergrond verdicht. Met de sterk wisselende samenstelling van de Veenkoloniale bodem varieert de bodemverdichting binnen percelen, zowel qua diepte als mate van verdichting. Met een penetrometer kan bodemweerstand in kaart worden gebracht. Dit geeft zicht op verdichte of storende lagen. Deze informatie tezamen met gegevens over het bodemprofiel ondersteunt uw beslissing om het perceel plaatsspecifiek te kunnen bewerken. Een penetrometer is echter een handsensor: zeer arbeids- en tijdsintensief. Er is daarom de wens voor een snelle detectiemethode.",
author = "J.A. Booij and J.A.L.M. Kamp",
year = "2015",
month = "6",
day = "15",
language = "Dutch",
note = "null ; Conference date: 15-06-2016 Through 15-06-2016",

}

Samenwerking bij Innovatieprojecten: Bodemsensing storende lagen Veenkoloniën. / Booij, J.A.; Kamp, J.A.L.M.

2015. Poster session presented at Bodemdag, Netherlands.

Research output: Contribution to conferencePosterProfessional

TY - CONF

T1 - Samenwerking bij Innovatieprojecten: Bodemsensing storende lagen Veenkoloniën

AU - Booij, J.A.

AU - Kamp, J.A.L.M.

PY - 2015/6/15

Y1 - 2015/6/15

N2 - Door steeds zwaardere machines wordt de druk op de bodem dermate groot dat de ondergrond verdicht. Met de sterk wisselende samenstelling van de Veenkoloniale bodem varieert de bodemverdichting binnen percelen, zowel qua diepte als mate van verdichting. Met een penetrometer kan bodemweerstand in kaart worden gebracht. Dit geeft zicht op verdichte of storende lagen. Deze informatie tezamen met gegevens over het bodemprofiel ondersteunt uw beslissing om het perceel plaatsspecifiek te kunnen bewerken. Een penetrometer is echter een handsensor: zeer arbeids- en tijdsintensief. Er is daarom de wens voor een snelle detectiemethode.

AB - Door steeds zwaardere machines wordt de druk op de bodem dermate groot dat de ondergrond verdicht. Met de sterk wisselende samenstelling van de Veenkoloniale bodem varieert de bodemverdichting binnen percelen, zowel qua diepte als mate van verdichting. Met een penetrometer kan bodemweerstand in kaart worden gebracht. Dit geeft zicht op verdichte of storende lagen. Deze informatie tezamen met gegevens over het bodemprofiel ondersteunt uw beslissing om het perceel plaatsspecifiek te kunnen bewerken. Een penetrometer is echter een handsensor: zeer arbeids- en tijdsintensief. Er is daarom de wens voor een snelle detectiemethode.

M3 - Poster

ER -