Rurale sociologie: object, plaats en methode

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter

Abstract

Het streven naar duurzame ontwikkeling staat sinds enkele jaren bovenaan het prioriteitenlijstje van onze wereldgemeenschap. We hebben het over duurzaam wonen, duurzaam ondernemen, duurzame industrie, duurzaam toerisme, duurzaam bouwen en duurzame landbouw. Onder duurzame landbouw verstaat men het hanteren van praktijken die economisch efficiënt, ecologisch en sociaal aanvaardbaar zijn voor de huidige en toekomstige generaties. Dit realiseren vraagt echter om een multidisciplinaire en holistische aanpak. Daarom worden in dit boek de grenzen van het vrij enge landbouwvakgebied overschreden. De verschillende auteurs zijn verbonden aan disciplines die niet meteen tot de klassieke landbouw behoren maar die desondanks in belangrijke mate mee bepalen wat duurzame landbouw moet inhouden. Vanuit zes verschillende disciplines (milieu, natuur, economie, geschiedenis, landelijke sociologie en sociale geografie) wordt de relatie met landbouw aangetoond, alsook het gevolg van deze relatie voor de invulling van duurzame landbouw. Dit boek is geschreven voor wie zich interesseert in duurzame ontwikkeling en duurzame landbouw, voor studenten land- en tuinbouw en al wie beroepsmatig en beleidsmatig bij landbouw betrokken is.
Original languageDutch
Title of host publicationDuurzame landbouw vanuit markante invalshoeken
Place of PublicationLeuven/Voorburg
PublisherACCO
Pages23-36
Number of pages120
Publication statusPublished - 2005

Cite this

van der Ploeg, J. D. (2005). Rurale sociologie: object, plaats en methode. In Duurzame landbouw vanuit markante invalshoeken (pp. 23-36). Leuven/Voorburg: ACCO.
van der Ploeg, J.D. / Rurale sociologie: object, plaats en methode. Duurzame landbouw vanuit markante invalshoeken. Leuven/Voorburg : ACCO, 2005. pp. 23-36
@inbook{fb8d3da95ddc495f9f539e1d5e9addc4,
title = "Rurale sociologie: object, plaats en methode",
abstract = "Het streven naar duurzame ontwikkeling staat sinds enkele jaren bovenaan het prioriteitenlijstje van onze wereldgemeenschap. We hebben het over duurzaam wonen, duurzaam ondernemen, duurzame industrie, duurzaam toerisme, duurzaam bouwen en duurzame landbouw. Onder duurzame landbouw verstaat men het hanteren van praktijken die economisch effici{\"e}nt, ecologisch en sociaal aanvaardbaar zijn voor de huidige en toekomstige generaties. Dit realiseren vraagt echter om een multidisciplinaire en holistische aanpak. Daarom worden in dit boek de grenzen van het vrij enge landbouwvakgebied overschreden. De verschillende auteurs zijn verbonden aan disciplines die niet meteen tot de klassieke landbouw behoren maar die desondanks in belangrijke mate mee bepalen wat duurzame landbouw moet inhouden. Vanuit zes verschillende disciplines (milieu, natuur, economie, geschiedenis, landelijke sociologie en sociale geografie) wordt de relatie met landbouw aangetoond, alsook het gevolg van deze relatie voor de invulling van duurzame landbouw. Dit boek is geschreven voor wie zich interesseert in duurzame ontwikkeling en duurzame landbouw, voor studenten land- en tuinbouw en al wie beroepsmatig en beleidsmatig bij landbouw betrokken is.",
author = "{van der Ploeg}, J.D.",
year = "2005",
language = "Dutch",
pages = "23--36",
booktitle = "Duurzame landbouw vanuit markante invalshoeken",
publisher = "ACCO",

}

van der Ploeg, JD 2005, Rurale sociologie: object, plaats en methode. in Duurzame landbouw vanuit markante invalshoeken. ACCO, Leuven/Voorburg, pp. 23-36.

Rurale sociologie: object, plaats en methode. / van der Ploeg, J.D.

Duurzame landbouw vanuit markante invalshoeken. Leuven/Voorburg : ACCO, 2005. p. 23-36.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter

TY - CHAP

T1 - Rurale sociologie: object, plaats en methode

AU - van der Ploeg, J.D.

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Het streven naar duurzame ontwikkeling staat sinds enkele jaren bovenaan het prioriteitenlijstje van onze wereldgemeenschap. We hebben het over duurzaam wonen, duurzaam ondernemen, duurzame industrie, duurzaam toerisme, duurzaam bouwen en duurzame landbouw. Onder duurzame landbouw verstaat men het hanteren van praktijken die economisch efficiënt, ecologisch en sociaal aanvaardbaar zijn voor de huidige en toekomstige generaties. Dit realiseren vraagt echter om een multidisciplinaire en holistische aanpak. Daarom worden in dit boek de grenzen van het vrij enge landbouwvakgebied overschreden. De verschillende auteurs zijn verbonden aan disciplines die niet meteen tot de klassieke landbouw behoren maar die desondanks in belangrijke mate mee bepalen wat duurzame landbouw moet inhouden. Vanuit zes verschillende disciplines (milieu, natuur, economie, geschiedenis, landelijke sociologie en sociale geografie) wordt de relatie met landbouw aangetoond, alsook het gevolg van deze relatie voor de invulling van duurzame landbouw. Dit boek is geschreven voor wie zich interesseert in duurzame ontwikkeling en duurzame landbouw, voor studenten land- en tuinbouw en al wie beroepsmatig en beleidsmatig bij landbouw betrokken is.

AB - Het streven naar duurzame ontwikkeling staat sinds enkele jaren bovenaan het prioriteitenlijstje van onze wereldgemeenschap. We hebben het over duurzaam wonen, duurzaam ondernemen, duurzame industrie, duurzaam toerisme, duurzaam bouwen en duurzame landbouw. Onder duurzame landbouw verstaat men het hanteren van praktijken die economisch efficiënt, ecologisch en sociaal aanvaardbaar zijn voor de huidige en toekomstige generaties. Dit realiseren vraagt echter om een multidisciplinaire en holistische aanpak. Daarom worden in dit boek de grenzen van het vrij enge landbouwvakgebied overschreden. De verschillende auteurs zijn verbonden aan disciplines die niet meteen tot de klassieke landbouw behoren maar die desondanks in belangrijke mate mee bepalen wat duurzame landbouw moet inhouden. Vanuit zes verschillende disciplines (milieu, natuur, economie, geschiedenis, landelijke sociologie en sociale geografie) wordt de relatie met landbouw aangetoond, alsook het gevolg van deze relatie voor de invulling van duurzame landbouw. Dit boek is geschreven voor wie zich interesseert in duurzame ontwikkeling en duurzame landbouw, voor studenten land- en tuinbouw en al wie beroepsmatig en beleidsmatig bij landbouw betrokken is.

M3 - Chapter

SP - 23

EP - 36

BT - Duurzame landbouw vanuit markante invalshoeken

PB - ACCO

CY - Leuven/Voorburg

ER -

van der Ploeg JD. Rurale sociologie: object, plaats en methode. In Duurzame landbouw vanuit markante invalshoeken. Leuven/Voorburg: ACCO. 2005. p. 23-36