Ruimtelijke kwaliteit in gebiedsontwikkeling; een hanteerbare definitie

L. Janssen-Jansen, E.H. Klijn, P.F.M. Opdam

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Ruimtelijke kwaliteit is een containerbegrip met vele betekenissen, variërend in tijd, plaats, belang en schaalniveau. Iedereen interpreteert het begrip anders, en daardoor heeft het weinig of geen bindende werking meer in gebiedsontwikkelingsprocessen. Ook al worstelen we met het begrip, het krijgt tegelijkertijd veel aandacht van ruimtelijke planners, niet in de laatste plaats vanuit het normatieve uitgangspunt dat de kwaliteit moet verbeteren. In dit boek wordt het begrip ruimtelijke kwaliteit opnieuw gedefinieerd en hanteerbaar gemaakt voor toepassing in gebiedsontwikkeling. Het laat niet alleen zien dat ruimtelijke kwaliteit in processen gemaakt wordt, maar ook welke hulpmiddelen beschikbaar zijn om in dat proces tot een goede kwaliteit te komen.
Original languageDutch
Place of PublicationGouda
PublisherHabiforum
Number of pages48
ISBN (Print)9789490287054
Publication statusPublished - 2009

Keywords

  • regional planning
  • landscape
  • quality
  • area development
  • process optimization

Cite this

Janssen-Jansen, L., Klijn, E. H., & Opdam, P. F. M. (2009). Ruimtelijke kwaliteit in gebiedsontwikkeling; een hanteerbare definitie. Gouda: Habiforum.
Janssen-Jansen, L. ; Klijn, E.H. ; Opdam, P.F.M. / Ruimtelijke kwaliteit in gebiedsontwikkeling; een hanteerbare definitie. Gouda : Habiforum, 2009. 48 p.
@book{10cd66ca38b04706b53779cce8cc6725,
title = "Ruimtelijke kwaliteit in gebiedsontwikkeling; een hanteerbare definitie",
abstract = "Ruimtelijke kwaliteit is een containerbegrip met vele betekenissen, vari{\"e}rend in tijd, plaats, belang en schaalniveau. Iedereen interpreteert het begrip anders, en daardoor heeft het weinig of geen bindende werking meer in gebiedsontwikkelingsprocessen. Ook al worstelen we met het begrip, het krijgt tegelijkertijd veel aandacht van ruimtelijke planners, niet in de laatste plaats vanuit het normatieve uitgangspunt dat de kwaliteit moet verbeteren. In dit boek wordt het begrip ruimtelijke kwaliteit opnieuw gedefinieerd en hanteerbaar gemaakt voor toepassing in gebiedsontwikkeling. Het laat niet alleen zien dat ruimtelijke kwaliteit in processen gemaakt wordt, maar ook welke hulpmiddelen beschikbaar zijn om in dat proces tot een goede kwaliteit te komen.",
keywords = "regionale planning, landschap, kwaliteit, gebiedsontwikkeling, procesoptimalisatie, regional planning, landscape, quality, area development, process optimization",
author = "L. Janssen-Jansen and E.H. Klijn and P.F.M. Opdam",
year = "2009",
language = "Dutch",
isbn = "9789490287054",
publisher = "Habiforum",

}

Ruimtelijke kwaliteit in gebiedsontwikkeling; een hanteerbare definitie. / Janssen-Jansen, L.; Klijn, E.H.; Opdam, P.F.M.

Gouda : Habiforum, 2009. 48 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Ruimtelijke kwaliteit in gebiedsontwikkeling; een hanteerbare definitie

AU - Janssen-Jansen, L.

AU - Klijn, E.H.

AU - Opdam, P.F.M.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Ruimtelijke kwaliteit is een containerbegrip met vele betekenissen, variërend in tijd, plaats, belang en schaalniveau. Iedereen interpreteert het begrip anders, en daardoor heeft het weinig of geen bindende werking meer in gebiedsontwikkelingsprocessen. Ook al worstelen we met het begrip, het krijgt tegelijkertijd veel aandacht van ruimtelijke planners, niet in de laatste plaats vanuit het normatieve uitgangspunt dat de kwaliteit moet verbeteren. In dit boek wordt het begrip ruimtelijke kwaliteit opnieuw gedefinieerd en hanteerbaar gemaakt voor toepassing in gebiedsontwikkeling. Het laat niet alleen zien dat ruimtelijke kwaliteit in processen gemaakt wordt, maar ook welke hulpmiddelen beschikbaar zijn om in dat proces tot een goede kwaliteit te komen.

AB - Ruimtelijke kwaliteit is een containerbegrip met vele betekenissen, variërend in tijd, plaats, belang en schaalniveau. Iedereen interpreteert het begrip anders, en daardoor heeft het weinig of geen bindende werking meer in gebiedsontwikkelingsprocessen. Ook al worstelen we met het begrip, het krijgt tegelijkertijd veel aandacht van ruimtelijke planners, niet in de laatste plaats vanuit het normatieve uitgangspunt dat de kwaliteit moet verbeteren. In dit boek wordt het begrip ruimtelijke kwaliteit opnieuw gedefinieerd en hanteerbaar gemaakt voor toepassing in gebiedsontwikkeling. Het laat niet alleen zien dat ruimtelijke kwaliteit in processen gemaakt wordt, maar ook welke hulpmiddelen beschikbaar zijn om in dat proces tot een goede kwaliteit te komen.

KW - regionale planning

KW - landschap

KW - kwaliteit

KW - gebiedsontwikkeling

KW - procesoptimalisatie

KW - regional planning

KW - landscape

KW - quality

KW - area development

KW - process optimization

M3 - Book

SN - 9789490287054

BT - Ruimtelijke kwaliteit in gebiedsontwikkeling; een hanteerbare definitie

PB - Habiforum

CY - Gouda

ER -

Janssen-Jansen L, Klijn EH, Opdam PFM. Ruimtelijke kwaliteit in gebiedsontwikkeling; een hanteerbare definitie. Gouda: Habiforum, 2009. 48 p.