Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek

W. van Doorn, P. Duteweert, R. Nap, H. Goosen, M.A.J.C. van Bijsterveldt

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Zowel de regio Stedendriehoek als de provincie Gelderland hechten veel waarde aan een leefomgeving, waar het goed wonen, werken en leven is. Met de opgaven van de regio (bereikbaarheid, leefomgeving, sociaal kapitaal en innovatie) en de majeure opgaven van de provincie (stedelijke netwerken en Veluwe) wordt hier de komende jaren invulling aan gegeven. Een goede leefomgeving gaat ook over bodem, water en groen. De ambitie die regio, provincies en het waterschappen op dit punt bindt, is het realiseren van een veerkrachtig en toekomstbestendig water- en bodemsysteem. Dit willen we bereiken door nauw met elkaar en andere partners samen te werken. Om de samenwerking aan een duurzaam bodem- en watersysteem vorm en inhoud te geven, is volgens de benadering van de natuurlijke alliantie, in de regio Stedendriehoek gewerkt aan de ‘Ruimtelijke Klimaatagenda’. Hierin zijn bodem, water, groen op regionaal niveau samengebracht tot één beeld van het (huidige) natuurlijke bodem- en watersysteem. Vanuit dit natuurlijk bodem- en watersysteem is vooruit gekeken naar effecten van klimaatverandering en naar kansen die het natuurlijk systeem biedt voor nieuwe economische initiatieven. Vervolgens zijn de verkregen inzichten in beelden en kaarten (veerkracht en regionale economie) vastgelegd.
Original languageDutch
PublisherRegio Stedendriehoek
Number of pages30
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • climatic change
  • regional planning
  • adverse effects
  • cost analysis
  • veluwe
  • achterhoek

Cite this

van Doorn, W., Duteweert, P., Nap, R., Goosen, H., & van Bijsterveldt, M. A. J. C. (2014). Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek. Regio Stedendriehoek.
van Doorn, W. ; Duteweert, P. ; Nap, R. ; Goosen, H. ; van Bijsterveldt, M.A.J.C. / Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek. Regio Stedendriehoek, 2014. 30 p.
@book{bfa923e7c515473ca90a591d55e7219d,
title = "Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek",
abstract = "Zowel de regio Stedendriehoek als de provincie Gelderland hechten veel waarde aan een leefomgeving, waar het goed wonen, werken en leven is. Met de opgaven van de regio (bereikbaarheid, leefomgeving, sociaal kapitaal en innovatie) en de majeure opgaven van de provincie (stedelijke netwerken en Veluwe) wordt hier de komende jaren invulling aan gegeven. Een goede leefomgeving gaat ook over bodem, water en groen. De ambitie die regio, provincies en het waterschappen op dit punt bindt, is het realiseren van een veerkrachtig en toekomstbestendig water- en bodemsysteem. Dit willen we bereiken door nauw met elkaar en andere partners samen te werken. Om de samenwerking aan een duurzaam bodem- en watersysteem vorm en inhoud te geven, is volgens de benadering van de natuurlijke alliantie, in de regio Stedendriehoek gewerkt aan de ‘Ruimtelijke Klimaatagenda’. Hierin zijn bodem, water, groen op regionaal niveau samengebracht tot {\'e}{\'e}n beeld van het (huidige) natuurlijke bodem- en watersysteem. Vanuit dit natuurlijk bodem- en watersysteem is vooruit gekeken naar effecten van klimaatverandering en naar kansen die het natuurlijk systeem biedt voor nieuwe economische initiatieven. Vervolgens zijn de verkregen inzichten in beelden en kaarten (veerkracht en regionale economie) vastgelegd.",
keywords = "klimaatverandering, regionale planning, nadelige gevolgen, kostenanalyse, veluwe, achterhoek, climatic change, regional planning, adverse effects, cost analysis, veluwe, achterhoek",
author = "{van Doorn}, W. and P. Duteweert and R. Nap and H. Goosen and {van Bijsterveldt}, M.A.J.C.",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Regio Stedendriehoek",

}

van Doorn, W, Duteweert, P, Nap, R, Goosen, H & van Bijsterveldt, MAJC 2014, Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek. Regio Stedendriehoek.

Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek. / van Doorn, W.; Duteweert, P.; Nap, R.; Goosen, H.; van Bijsterveldt, M.A.J.C.

Regio Stedendriehoek, 2014. 30 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek

AU - van Doorn, W.

AU - Duteweert, P.

AU - Nap, R.

AU - Goosen, H.

AU - van Bijsterveldt, M.A.J.C.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Zowel de regio Stedendriehoek als de provincie Gelderland hechten veel waarde aan een leefomgeving, waar het goed wonen, werken en leven is. Met de opgaven van de regio (bereikbaarheid, leefomgeving, sociaal kapitaal en innovatie) en de majeure opgaven van de provincie (stedelijke netwerken en Veluwe) wordt hier de komende jaren invulling aan gegeven. Een goede leefomgeving gaat ook over bodem, water en groen. De ambitie die regio, provincies en het waterschappen op dit punt bindt, is het realiseren van een veerkrachtig en toekomstbestendig water- en bodemsysteem. Dit willen we bereiken door nauw met elkaar en andere partners samen te werken. Om de samenwerking aan een duurzaam bodem- en watersysteem vorm en inhoud te geven, is volgens de benadering van de natuurlijke alliantie, in de regio Stedendriehoek gewerkt aan de ‘Ruimtelijke Klimaatagenda’. Hierin zijn bodem, water, groen op regionaal niveau samengebracht tot één beeld van het (huidige) natuurlijke bodem- en watersysteem. Vanuit dit natuurlijk bodem- en watersysteem is vooruit gekeken naar effecten van klimaatverandering en naar kansen die het natuurlijk systeem biedt voor nieuwe economische initiatieven. Vervolgens zijn de verkregen inzichten in beelden en kaarten (veerkracht en regionale economie) vastgelegd.

AB - Zowel de regio Stedendriehoek als de provincie Gelderland hechten veel waarde aan een leefomgeving, waar het goed wonen, werken en leven is. Met de opgaven van de regio (bereikbaarheid, leefomgeving, sociaal kapitaal en innovatie) en de majeure opgaven van de provincie (stedelijke netwerken en Veluwe) wordt hier de komende jaren invulling aan gegeven. Een goede leefomgeving gaat ook over bodem, water en groen. De ambitie die regio, provincies en het waterschappen op dit punt bindt, is het realiseren van een veerkrachtig en toekomstbestendig water- en bodemsysteem. Dit willen we bereiken door nauw met elkaar en andere partners samen te werken. Om de samenwerking aan een duurzaam bodem- en watersysteem vorm en inhoud te geven, is volgens de benadering van de natuurlijke alliantie, in de regio Stedendriehoek gewerkt aan de ‘Ruimtelijke Klimaatagenda’. Hierin zijn bodem, water, groen op regionaal niveau samengebracht tot één beeld van het (huidige) natuurlijke bodem- en watersysteem. Vanuit dit natuurlijk bodem- en watersysteem is vooruit gekeken naar effecten van klimaatverandering en naar kansen die het natuurlijk systeem biedt voor nieuwe economische initiatieven. Vervolgens zijn de verkregen inzichten in beelden en kaarten (veerkracht en regionale economie) vastgelegd.

KW - klimaatverandering

KW - regionale planning

KW - nadelige gevolgen

KW - kostenanalyse

KW - veluwe

KW - achterhoek

KW - climatic change

KW - regional planning

KW - adverse effects

KW - cost analysis

KW - veluwe

KW - achterhoek

M3 - Report

BT - Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek

PB - Regio Stedendriehoek

ER -

van Doorn W, Duteweert P, Nap R, Goosen H, van Bijsterveldt MAJC. Ruimtelijke klimaatagenda regio Stedendriehoek. Regio Stedendriehoek, 2014. 30 p.