Relatie eigenschappen maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit rapport beschrijft onderzoek naar de relatie tussen de eigenschappen van maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken van deze celwanden in de pens van herkauwers. Het betreft hier zowel chemische onderzoek als anatomisch en histologisch onderzoek en in-vitro-onderzoek naar de afbreekbaarheid van maïscelwanden in pensvloeistof. Het doel is om inzicht te krijgen in de achtergrond van verschillen in celwandstructuur en samenstelling tussen verschillende monsters, ook op moleculair niveau.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAnimal Nutrition Group
Number of pages52
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameANU rapport
PublisherAnimal Nutrition Group
No.Oktober 2014

Keywords

 • maize
 • cell walls
 • fermentation
 • rumen
 • ruminants
 • animal nutrition
 • rumen fluid
 • forage
 • cattle husbandry
 • dairy farming
 • animal welfare

Cite this

Cone, J. W. (2014). Relatie eigenschappen maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers. (ANU rapport; No. Oktober 2014). Wageningen: Animal Nutrition Group.
Cone, J.W. / Relatie eigenschappen maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers. Wageningen : Animal Nutrition Group, 2014. 52 p. (ANU rapport; Oktober 2014).
@book{dc6faca19e244454ba75eb8548d6f6d3,
title = "Relatie eigenschappen ma{\"i}scelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers",
abstract = "Dit rapport beschrijft onderzoek naar de relatie tussen de eigenschappen van ma{\"i}scelwanden en fermentatiekarakteristieken van deze celwanden in de pens van herkauwers. Het betreft hier zowel chemische onderzoek als anatomisch en histologisch onderzoek en in-vitro-onderzoek naar de afbreekbaarheid van ma{\"i}scelwanden in pensvloeistof. Het doel is om inzicht te krijgen in de achtergrond van verschillen in celwandstructuur en samenstelling tussen verschillende monsters, ook op moleculair niveau.",
keywords = "ma{\"i}s, celwanden, fermentatie, pens, herkauwers, diervoeding, penssap, ruwvoer (forage), rundveehouderij, melkveehouderij, dierenwelzijn, maize, cell walls, fermentation, rumen, ruminants, animal nutrition, rumen fluid, forage, cattle husbandry, dairy farming, animal welfare",
author = "J.W. Cone",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "ANU rapport",
publisher = "Animal Nutrition Group",
number = "Oktober 2014",

}

Cone, JW 2014, Relatie eigenschappen maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers. ANU rapport, no. Oktober 2014, Animal Nutrition Group, Wageningen.

Relatie eigenschappen maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers. / Cone, J.W.

Wageningen : Animal Nutrition Group, 2014. 52 p. (ANU rapport; No. Oktober 2014).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Relatie eigenschappen maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers

AU - Cone, J.W.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Dit rapport beschrijft onderzoek naar de relatie tussen de eigenschappen van maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken van deze celwanden in de pens van herkauwers. Het betreft hier zowel chemische onderzoek als anatomisch en histologisch onderzoek en in-vitro-onderzoek naar de afbreekbaarheid van maïscelwanden in pensvloeistof. Het doel is om inzicht te krijgen in de achtergrond van verschillen in celwandstructuur en samenstelling tussen verschillende monsters, ook op moleculair niveau.

AB - Dit rapport beschrijft onderzoek naar de relatie tussen de eigenschappen van maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken van deze celwanden in de pens van herkauwers. Het betreft hier zowel chemische onderzoek als anatomisch en histologisch onderzoek en in-vitro-onderzoek naar de afbreekbaarheid van maïscelwanden in pensvloeistof. Het doel is om inzicht te krijgen in de achtergrond van verschillen in celwandstructuur en samenstelling tussen verschillende monsters, ook op moleculair niveau.

KW - maïs

KW - celwanden

KW - fermentatie

KW - pens

KW - herkauwers

KW - diervoeding

KW - penssap

KW - ruwvoer (forage)

KW - rundveehouderij

KW - melkveehouderij

KW - dierenwelzijn

KW - maize

KW - cell walls

KW - fermentation

KW - rumen

KW - ruminants

KW - animal nutrition

KW - rumen fluid

KW - forage

KW - cattle husbandry

KW - dairy farming

KW - animal welfare

M3 - Report

T3 - ANU rapport

BT - Relatie eigenschappen maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers

PB - Animal Nutrition Group

CY - Wageningen

ER -

Cone JW. Relatie eigenschappen maïscelwanden en fermentatiekarakteristieken in de pens van herkauwers. Wageningen: Animal Nutrition Group, 2014. 52 p. (ANU rapport; Oktober 2014).