Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC

J.J. Schroder, L.B. Sebek, J.W. Reijs, J. Oenema, R.M.A. Goselink, J.G. Conijn, J.M. de Boer

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het project KringloopWijzer (KLW) heeft tot doel een instrument te ontwikkelen, te toetsen en de introduceren, die de kringloop en de verliezen van N, P en C wetenschappelijk, integraal, eenduidig en betrouwbaar in beeld brengt. De KringloopWijzer is een modulair systeem en dit rapport behandelt achtereenvolgens de volgende modules: BEX (Bedrijfsspecifieke excretie), de BEA (Bedrijfsspecifieke emissie van ammoniak), de BEN (Bedrijfsspecifieke emissie van nitraat en lachgas), de BEP (Bedrijfsspecifieke fosfaatstromen) en de BEC (Bedrijfsspecifieke koolstofstromen). Samen vormen deze de complete Kringloopwijzer, die benuttingpercentages in kaart brengt op zowel systeemniveau als op niveau van de onderdelen van de bedrijfsvoering.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde
Number of pages88
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameRapport / Plant Research International
PublisherPlant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde
No.553

Keywords

  • dairy farming
  • excretion
  • animal manures
  • emission reduction
  • fertilizer application
  • cycling
  • use efficiency
  • modules
  • manure policy

Cite this

Schroder, J. J., Sebek, L. B., Reijs, J. W., Oenema, J., Goselink, R. M. A., Conijn, J. G., & de Boer, J. M. (2014). Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC. (Rapport / Plant Research International; No. 553). Wageningen: Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde.
Schroder, J.J. ; Sebek, L.B. ; Reijs, J.W. ; Oenema, J. ; Goselink, R.M.A. ; Conijn, J.G. ; de Boer, J.M. / Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC. Wageningen : Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2014. 88 p. (Rapport / Plant Research International; 553).
@book{4e4d85dac1a6488490035ccda16050ab,
title = "Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC",
abstract = "Het project KringloopWijzer (KLW) heeft tot doel een instrument te ontwikkelen, te toetsen en de introduceren, die de kringloop en de verliezen van N, P en C wetenschappelijk, integraal, eenduidig en betrouwbaar in beeld brengt. De KringloopWijzer is een modulair systeem en dit rapport behandelt achtereenvolgens de volgende modules: BEX (Bedrijfsspecifieke excretie), de BEA (Bedrijfsspecifieke emissie van ammoniak), de BEN (Bedrijfsspecifieke emissie van nitraat en lachgas), de BEP (Bedrijfsspecifieke fosfaatstromen) en de BEC (Bedrijfsspecifieke koolstofstromen). Samen vormen deze de complete Kringloopwijzer, die benuttingpercentages in kaart brengt op zowel systeemniveau als op niveau van de onderdelen van de bedrijfsvoering.",
keywords = "melkveehouderij, excretie, dierlijke meststoffen, emissiereductie, bemesting, kringlopen, gebruikseffici{\"e}ntie, modules, mestbeleid, dairy farming, excretion, animal manures, emission reduction, fertilizer application, cycling, use efficiency, modules, manure policy",
author = "J.J. Schroder and L.B. Sebek and J.W. Reijs and J. Oenema and R.M.A. Goselink and J.G. Conijn and {de Boer}, J.M.",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "Rapport / Plant Research International",
publisher = "Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde",
number = "553",

}

Schroder, JJ, Sebek, LB, Reijs, JW, Oenema, J, Goselink, RMA, Conijn, JG & de Boer, JM 2014, Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC. Rapport / Plant Research International, no. 553, Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, Wageningen.

Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC. / Schroder, J.J.; Sebek, L.B.; Reijs, J.W.; Oenema, J.; Goselink, R.M.A.; Conijn, J.G.; de Boer, J.M.

Wageningen : Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2014. 88 p. (Rapport / Plant Research International; No. 553).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC

AU - Schroder, J.J.

AU - Sebek, L.B.

AU - Reijs, J.W.

AU - Oenema, J.

AU - Goselink, R.M.A.

AU - Conijn, J.G.

AU - de Boer, J.M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Het project KringloopWijzer (KLW) heeft tot doel een instrument te ontwikkelen, te toetsen en de introduceren, die de kringloop en de verliezen van N, P en C wetenschappelijk, integraal, eenduidig en betrouwbaar in beeld brengt. De KringloopWijzer is een modulair systeem en dit rapport behandelt achtereenvolgens de volgende modules: BEX (Bedrijfsspecifieke excretie), de BEA (Bedrijfsspecifieke emissie van ammoniak), de BEN (Bedrijfsspecifieke emissie van nitraat en lachgas), de BEP (Bedrijfsspecifieke fosfaatstromen) en de BEC (Bedrijfsspecifieke koolstofstromen). Samen vormen deze de complete Kringloopwijzer, die benuttingpercentages in kaart brengt op zowel systeemniveau als op niveau van de onderdelen van de bedrijfsvoering.

AB - Het project KringloopWijzer (KLW) heeft tot doel een instrument te ontwikkelen, te toetsen en de introduceren, die de kringloop en de verliezen van N, P en C wetenschappelijk, integraal, eenduidig en betrouwbaar in beeld brengt. De KringloopWijzer is een modulair systeem en dit rapport behandelt achtereenvolgens de volgende modules: BEX (Bedrijfsspecifieke excretie), de BEA (Bedrijfsspecifieke emissie van ammoniak), de BEN (Bedrijfsspecifieke emissie van nitraat en lachgas), de BEP (Bedrijfsspecifieke fosfaatstromen) en de BEC (Bedrijfsspecifieke koolstofstromen). Samen vormen deze de complete Kringloopwijzer, die benuttingpercentages in kaart brengt op zowel systeemniveau als op niveau van de onderdelen van de bedrijfsvoering.

KW - melkveehouderij

KW - excretie

KW - dierlijke meststoffen

KW - emissiereductie

KW - bemesting

KW - kringlopen

KW - gebruiksefficiëntie

KW - modules

KW - mestbeleid

KW - dairy farming

KW - excretion

KW - animal manures

KW - emission reduction

KW - fertilizer application

KW - cycling

KW - use efficiency

KW - modules

KW - manure policy

M3 - Report

T3 - Rapport / Plant Research International

BT - Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC

PB - Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde

CY - Wageningen

ER -

Schroder JJ, Sebek LB, Reijs JW, Oenema J, Goselink RMA, Conijn JG et al. Rekenregels van de KringloopWijzer : achtergronden van BEX, BEA, BEP en BEC. Wageningen: Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2014. 88 p. (Rapport / Plant Research International; 553).