Regulier hooikoortsseizoen voorbij; Hitte echter gunstig voor alsemambrosia

Jaco van Wezel, A.J.H. van Vliet

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

Abstract

De pollenconcentratie van gras en bijvoet is sterk teruggelopen. Daarmee is het reguliere hooikoortsseizoen zo goed als voorbij. De huidige zeer hoge temperaturen zijn echter ideaal voor alsemambrosia. Alsemambrosia komt nu pas in bloei en kan lokaal hooikoortsklachten veroorzaken. Vooral bij vogelvoederplaatsen kan de alsemambrosia aanwezig zijn.
Original languageDutch
PublisherNature Today
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 25 Aug 2019

Cite this

@misc{168e265927c34cb699380ce63e4328d6,
title = "Regulier hooikoortsseizoen voorbij; Hitte echter gunstig voor alsemambrosia",
abstract = "De pollenconcentratie van gras en bijvoet is sterk teruggelopen. Daarmee is het reguliere hooikoortsseizoen zo goed als voorbij. De huidige zeer hoge temperaturen zijn echter ideaal voor alsemambrosia. Alsemambrosia komt nu pas in bloei en kan lokaal hooikoortsklachten veroorzaken. Vooral bij vogelvoederplaatsen kan de alsemambrosia aanwezig zijn.",
author = "{van Wezel}, Jaco and {van Vliet}, A.J.H.",
year = "2019",
month = "8",
day = "25",
language = "Dutch",
publisher = "Nature Today",

}

Regulier hooikoortsseizoen voorbij; Hitte echter gunstig voor alsemambrosia. van Wezel, Jaco (Author); van Vliet, A.J.H. (Author). 2019. Nature Today.

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

TY - ADVS

T1 - Regulier hooikoortsseizoen voorbij; Hitte echter gunstig voor alsemambrosia

AU - van Wezel, Jaco

AU - van Vliet, A.J.H.

PY - 2019/8/25

Y1 - 2019/8/25

N2 - De pollenconcentratie van gras en bijvoet is sterk teruggelopen. Daarmee is het reguliere hooikoortsseizoen zo goed als voorbij. De huidige zeer hoge temperaturen zijn echter ideaal voor alsemambrosia. Alsemambrosia komt nu pas in bloei en kan lokaal hooikoortsklachten veroorzaken. Vooral bij vogelvoederplaatsen kan de alsemambrosia aanwezig zijn.

AB - De pollenconcentratie van gras en bijvoet is sterk teruggelopen. Daarmee is het reguliere hooikoortsseizoen zo goed als voorbij. De huidige zeer hoge temperaturen zijn echter ideaal voor alsemambrosia. Alsemambrosia komt nu pas in bloei en kan lokaal hooikoortsklachten veroorzaken. Vooral bij vogelvoederplaatsen kan de alsemambrosia aanwezig zijn.

M3 - Web publication/site

PB - Nature Today

ER -