Regiospecifieke klimaatinformatie voor Haaglanden en Regio Rotterdam : Syntheserapport

J. Bessembinder, D. Wolters, B. van Hove

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Haaglanden en Regio Rotterdam zijn beide sterk verstedelijkte gebieden met een hoge economische activiteit in de Zuidvleugel van de Randstad. Door de sterke verstedelijking en de hoge economische activiteit is het gebied gevoeliger voor weersextremen. Die grote impact van weersextremen is in het huidige klimaat al te merken. Voor een goed functioneren, is het van belang dat dit gebied zo is ingericht dat de meeste extremen in het huidige en toekomstige klimaat goed kunnen worden opgevangen zonder grote ontwrichtingen. Goede klimaatinformatie voor de regio is hierbij van belang.
LanguageDutch
Place of PublicationUtrecht
PublisherKvK
Number of pages57
ISBN (Print)9789490070717
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  • climatic change
  • flood control
  • urban areas
  • monitoring
  • rotterdam
  • zuid-holland

Cite this

@book{ce71c680c64c41b3839743610be29c80,
title = "Regiospecifieke klimaatinformatie voor Haaglanden en Regio Rotterdam : Syntheserapport",
abstract = "Haaglanden en Regio Rotterdam zijn beide sterk verstedelijkte gebieden met een hoge economische activiteit in de Zuidvleugel van de Randstad. Door de sterke verstedelijking en de hoge economische activiteit is het gebied gevoeliger voor weersextremen. Die grote impact van weersextremen is in het huidige klimaat al te merken. Voor een goed functioneren, is het van belang dat dit gebied zo is ingericht dat de meeste extremen in het huidige en toekomstige klimaat goed kunnen worden opgevangen zonder grote ontwrichtingen. Goede klimaatinformatie voor de regio is hierbij van belang.",
keywords = "klimaatverandering, hoogwaterbeheersing, stedelijke gebieden, monitoring, rotterdam, zuid-holland, climatic change, flood control, urban areas, monitoring, rotterdam, zuid-holland",
author = "J. Bessembinder and D. Wolters and {van Hove}, B.",
year = "2013",
language = "Dutch",
isbn = "9789490070717",
publisher = "KvK",

}

Regiospecifieke klimaatinformatie voor Haaglanden en Regio Rotterdam : Syntheserapport. / Bessembinder, J.; Wolters, D.; van Hove, B.

Utrecht : KvK, 2013. 57 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Regiospecifieke klimaatinformatie voor Haaglanden en Regio Rotterdam : Syntheserapport

AU - Bessembinder, J.

AU - Wolters, D.

AU - van Hove, B.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Haaglanden en Regio Rotterdam zijn beide sterk verstedelijkte gebieden met een hoge economische activiteit in de Zuidvleugel van de Randstad. Door de sterke verstedelijking en de hoge economische activiteit is het gebied gevoeliger voor weersextremen. Die grote impact van weersextremen is in het huidige klimaat al te merken. Voor een goed functioneren, is het van belang dat dit gebied zo is ingericht dat de meeste extremen in het huidige en toekomstige klimaat goed kunnen worden opgevangen zonder grote ontwrichtingen. Goede klimaatinformatie voor de regio is hierbij van belang.

AB - Haaglanden en Regio Rotterdam zijn beide sterk verstedelijkte gebieden met een hoge economische activiteit in de Zuidvleugel van de Randstad. Door de sterke verstedelijking en de hoge economische activiteit is het gebied gevoeliger voor weersextremen. Die grote impact van weersextremen is in het huidige klimaat al te merken. Voor een goed functioneren, is het van belang dat dit gebied zo is ingericht dat de meeste extremen in het huidige en toekomstige klimaat goed kunnen worden opgevangen zonder grote ontwrichtingen. Goede klimaatinformatie voor de regio is hierbij van belang.

KW - klimaatverandering

KW - hoogwaterbeheersing

KW - stedelijke gebieden

KW - monitoring

KW - rotterdam

KW - zuid-holland

KW - climatic change

KW - flood control

KW - urban areas

KW - monitoring

KW - rotterdam

KW - zuid-holland

M3 - Report

SN - 9789490070717

BT - Regiospecifieke klimaatinformatie voor Haaglanden en Regio Rotterdam : Syntheserapport

PB - KvK

CY - Utrecht

ER -