Red de iep

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Het gebruik van de iep - ook resistente iepen - is in de afgelopen decennia dan ook sterk afgenomen. Hierdoor verdwijnt de iep steeds meer uit het Nederlandse landschap. De onvrede van groenbeheerders en boomkwekers leidde in de afgelopen jaren tot een aantal discussiebijeenkomsten over de toekomst van de iep. De conclusie hiervan was dat de iep in Nederland niet kan worden gegemist. Het nieuwe iepenproject van PPO en Alterra is onderzoek doen naar de groei- en gebruikseigenschappen van het huidige iepensortiment. Om de rassen onderling goed te kunnen vergelijken worden proefbeplantingen aangelegd waar rassen naast elkaar worden uitgeplant. De eerste twee grote beplantingen worden door de gemeente Amsterdam aangelegd in IJburg en het Westpoortgebied.
Original languageDutch
Pages (from-to)18-19
JournalDe Boomkwekerij
Volume20
Issue number5
Publication statusPublished - 2007

Keywords

  • ulmus
  • ulmaceae
  • ulmus laevis
  • ulmus glabra
  • ulmus minor
  • hybrids
  • varieties
  • ophiostoma ulmi
  • disease resistance

Cite this

Hiemstra, J. A., Kopinga, J., & Buiteveld, J. (2007). Red de iep. De Boomkwekerij, 20(5), 18-19.
Hiemstra, J.A. ; Kopinga, J. ; Buiteveld, J. / Red de iep. In: De Boomkwekerij. 2007 ; Vol. 20, No. 5. pp. 18-19.
@article{683611122df94b619641fed48344f9be,
title = "Red de iep",
abstract = "Het gebruik van de iep - ook resistente iepen - is in de afgelopen decennia dan ook sterk afgenomen. Hierdoor verdwijnt de iep steeds meer uit het Nederlandse landschap. De onvrede van groenbeheerders en boomkwekers leidde in de afgelopen jaren tot een aantal discussiebijeenkomsten over de toekomst van de iep. De conclusie hiervan was dat de iep in Nederland niet kan worden gegemist. Het nieuwe iepenproject van PPO en Alterra is onderzoek doen naar de groei- en gebruikseigenschappen van het huidige iepensortiment. Om de rassen onderling goed te kunnen vergelijken worden proefbeplantingen aangelegd waar rassen naast elkaar worden uitgeplant. De eerste twee grote beplantingen worden door de gemeente Amsterdam aangelegd in IJburg en het Westpoortgebied.",
keywords = "ulmus, ulmaceae, ulmus laevis, ulmus glabra, ulmus minor, hybriden, rassen (planten), ophiostoma ulmi, ziekteresistentie, ulmus, ulmaceae, ulmus laevis, ulmus glabra, ulmus minor, hybrids, varieties, ophiostoma ulmi, disease resistance",
author = "J.A. Hiemstra and J. Kopinga and J. Buiteveld",
year = "2007",
language = "Dutch",
volume = "20",
pages = "18--19",
journal = "De Boomkwekerij",
issn = "0923-2443",
number = "5",

}

Hiemstra, JA, Kopinga, J & Buiteveld, J 2007, 'Red de iep', De Boomkwekerij, vol. 20, no. 5, pp. 18-19.

Red de iep. / Hiemstra, J.A.; Kopinga, J.; Buiteveld, J.

In: De Boomkwekerij, Vol. 20, No. 5, 2007, p. 18-19.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Red de iep

AU - Hiemstra, J.A.

AU - Kopinga, J.

AU - Buiteveld, J.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Het gebruik van de iep - ook resistente iepen - is in de afgelopen decennia dan ook sterk afgenomen. Hierdoor verdwijnt de iep steeds meer uit het Nederlandse landschap. De onvrede van groenbeheerders en boomkwekers leidde in de afgelopen jaren tot een aantal discussiebijeenkomsten over de toekomst van de iep. De conclusie hiervan was dat de iep in Nederland niet kan worden gegemist. Het nieuwe iepenproject van PPO en Alterra is onderzoek doen naar de groei- en gebruikseigenschappen van het huidige iepensortiment. Om de rassen onderling goed te kunnen vergelijken worden proefbeplantingen aangelegd waar rassen naast elkaar worden uitgeplant. De eerste twee grote beplantingen worden door de gemeente Amsterdam aangelegd in IJburg en het Westpoortgebied.

AB - Het gebruik van de iep - ook resistente iepen - is in de afgelopen decennia dan ook sterk afgenomen. Hierdoor verdwijnt de iep steeds meer uit het Nederlandse landschap. De onvrede van groenbeheerders en boomkwekers leidde in de afgelopen jaren tot een aantal discussiebijeenkomsten over de toekomst van de iep. De conclusie hiervan was dat de iep in Nederland niet kan worden gegemist. Het nieuwe iepenproject van PPO en Alterra is onderzoek doen naar de groei- en gebruikseigenschappen van het huidige iepensortiment. Om de rassen onderling goed te kunnen vergelijken worden proefbeplantingen aangelegd waar rassen naast elkaar worden uitgeplant. De eerste twee grote beplantingen worden door de gemeente Amsterdam aangelegd in IJburg en het Westpoortgebied.

KW - ulmus

KW - ulmaceae

KW - ulmus laevis

KW - ulmus glabra

KW - ulmus minor

KW - hybriden

KW - rassen (planten)

KW - ophiostoma ulmi

KW - ziekteresistentie

KW - ulmus

KW - ulmaceae

KW - ulmus laevis

KW - ulmus glabra

KW - ulmus minor

KW - hybrids

KW - varieties

KW - ophiostoma ulmi

KW - disease resistance

M3 - Article

VL - 20

SP - 18

EP - 19

JO - De Boomkwekerij

JF - De Boomkwekerij

SN - 0923-2443

IS - 5

ER -

Hiemstra JA, Kopinga J, Buiteveld J. Red de iep. De Boomkwekerij. 2007;20(5):18-19.