Recreatieschouw : groengebieden schouwen op basis van recreatiemotieven

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De recreatieschouw is een methode om groengebieden te beoordelen op hun geschiktheid voor recreanten die met een bepaald recreatiemotief willen gaan recreëren. Er worden vijf motieven onderscheiden: Gezelligheid, Even tussen uit, Interesse, Volledig opgaan in een andere wereld en Fysieke uitdaging. De methode bestaat uit een internetanalyse, kaartanalyse, veldanalyse, een interview met beheerder, de resultaten en een advies. Er worden 190 indicatoren onderscheiden, verdeeld naar bekendheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid (gebruikswaarde en belevingswaarde). In Nieuw Wulven is de methode getest en dit gebied is meer geschikt voor Even tussen uit dan voor Gezelligheid. De recreatieschouw is een methode om inzicht te vergroten in een praktische toepassing van de recreatiemotieven en geeft beheerders beter inzicht in hoeverre gebieden aansluiten bij wensen en recreatiemotieven van bewoners rond het gebied.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages36
Publication statusPublished - 2012

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.2301
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • amenity and recreation areas
  • natural areas
  • forests
  • leisure research
  • landscape experience

Cite this

@book{ac5af6a3c2604c94bb97e21eefa8186c,
title = "Recreatieschouw : groengebieden schouwen op basis van recreatiemotieven",
abstract = "De recreatieschouw is een methode om groengebieden te beoordelen op hun geschiktheid voor recreanten die met een bepaald recreatiemotief willen gaan recre{\"e}ren. Er worden vijf motieven onderscheiden: Gezelligheid, Even tussen uit, Interesse, Volledig opgaan in een andere wereld en Fysieke uitdaging. De methode bestaat uit een internetanalyse, kaartanalyse, veldanalyse, een interview met beheerder, de resultaten en een advies. Er worden 190 indicatoren onderscheiden, verdeeld naar bekendheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid (gebruikswaarde en belevingswaarde). In Nieuw Wulven is de methode getest en dit gebied is meer geschikt voor Even tussen uit dan voor Gezelligheid. De recreatieschouw is een methode om inzicht te vergroten in een praktische toepassing van de recreatiemotieven en geeft beheerders beter inzicht in hoeverre gebieden aansluiten bij wensen en recreatiemotieven van bewoners rond het gebied.",
keywords = "recreatiegebieden, natuurgebieden, bossen, recreatieonderzoek, landschapsbeleving, amenity and recreation areas, natural areas, forests, leisure research, landscape experience",
author = "C.M. Goossen and {de Boer}, T.A.",
year = "2012",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "2301",

}

Recreatieschouw : groengebieden schouwen op basis van recreatiemotieven. / Goossen, C.M.; de Boer, T.A.

Wageningen : Alterra, 2012. 36 p. (Alterra-rapport; No. 2301).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Recreatieschouw : groengebieden schouwen op basis van recreatiemotieven

AU - Goossen, C.M.

AU - de Boer, T.A.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - De recreatieschouw is een methode om groengebieden te beoordelen op hun geschiktheid voor recreanten die met een bepaald recreatiemotief willen gaan recreëren. Er worden vijf motieven onderscheiden: Gezelligheid, Even tussen uit, Interesse, Volledig opgaan in een andere wereld en Fysieke uitdaging. De methode bestaat uit een internetanalyse, kaartanalyse, veldanalyse, een interview met beheerder, de resultaten en een advies. Er worden 190 indicatoren onderscheiden, verdeeld naar bekendheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid (gebruikswaarde en belevingswaarde). In Nieuw Wulven is de methode getest en dit gebied is meer geschikt voor Even tussen uit dan voor Gezelligheid. De recreatieschouw is een methode om inzicht te vergroten in een praktische toepassing van de recreatiemotieven en geeft beheerders beter inzicht in hoeverre gebieden aansluiten bij wensen en recreatiemotieven van bewoners rond het gebied.

AB - De recreatieschouw is een methode om groengebieden te beoordelen op hun geschiktheid voor recreanten die met een bepaald recreatiemotief willen gaan recreëren. Er worden vijf motieven onderscheiden: Gezelligheid, Even tussen uit, Interesse, Volledig opgaan in een andere wereld en Fysieke uitdaging. De methode bestaat uit een internetanalyse, kaartanalyse, veldanalyse, een interview met beheerder, de resultaten en een advies. Er worden 190 indicatoren onderscheiden, verdeeld naar bekendheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid (gebruikswaarde en belevingswaarde). In Nieuw Wulven is de methode getest en dit gebied is meer geschikt voor Even tussen uit dan voor Gezelligheid. De recreatieschouw is een methode om inzicht te vergroten in een praktische toepassing van de recreatiemotieven en geeft beheerders beter inzicht in hoeverre gebieden aansluiten bij wensen en recreatiemotieven van bewoners rond het gebied.

KW - recreatiegebieden

KW - natuurgebieden

KW - bossen

KW - recreatieonderzoek

KW - landschapsbeleving

KW - amenity and recreation areas

KW - natural areas

KW - forests

KW - leisure research

KW - landscape experience

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Recreatieschouw : groengebieden schouwen op basis van recreatiemotieven

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -