Recreatiemotieven in het Nationaal Landschap Het Groene Woud

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit onderzoek is opgezet om een vergelijking te maken met de resultaten van hetzelfde onderzoek dat in Midden-Delfland is gehouden. De resultaten uit het onderzoek in Midden-Delfland worden met deze resultaten in Het Nationaal Landschap Het Groene Woud bevestigd. Daarmee lijken de ontwikkelde smaakmakers ook voor andere gebieden in Nederland toepasbaar te zijn. Het belangrijkste motief in het Groene Woud is Gezelligheid, maar de vraag hiernaar is groter dan het aanbod er van. Er is een verschil in populariteit tussen de afzonderlijke gebieden in Het Groene Woud met betrekking tot de motieven. De methode heeft aangetoond dat het mogelijk is om richting te geven aan een meer vraaggestuurde recreatieplanning.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages47
Publication statusPublished - 2011

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.2114
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • rural recreation
  • outdoor recreation
  • amenity and recreation areas
  • leisure research
  • recreational activities
  • natural areas
  • national landscapes
  • noord-brabant
  • netherlands

Cite this

Goossen, C.M. ; Donders, J.L.M. / Recreatiemotieven in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Wageningen : Alterra, 2011. 47 p. (Alterra-rapport; 2114).
@book{6f1714c7f5014372b7d65d2221a278bd,
title = "Recreatiemotieven in het Nationaal Landschap Het Groene Woud",
abstract = "Dit onderzoek is opgezet om een vergelijking te maken met de resultaten van hetzelfde onderzoek dat in Midden-Delfland is gehouden. De resultaten uit het onderzoek in Midden-Delfland worden met deze resultaten in Het Nationaal Landschap Het Groene Woud bevestigd. Daarmee lijken de ontwikkelde smaakmakers ook voor andere gebieden in Nederland toepasbaar te zijn. Het belangrijkste motief in het Groene Woud is Gezelligheid, maar de vraag hiernaar is groter dan het aanbod er van. Er is een verschil in populariteit tussen de afzonderlijke gebieden in Het Groene Woud met betrekking tot de motieven. De methode heeft aangetoond dat het mogelijk is om richting te geven aan een meer vraaggestuurde recreatieplanning.",
keywords = "recreatie op het platteland, openluchtrecreatie, recreatiegebieden, recreatieonderzoek, recreatieactiviteiten, natuurgebieden, nationale landschappen, noord-brabant, nederland, rural recreation, outdoor recreation, amenity and recreation areas, leisure research, recreational activities, natural areas, national landscapes, noord-brabant, netherlands",
author = "C.M. Goossen and J.L.M. Donders",
year = "2011",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "2114",

}

Recreatiemotieven in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. / Goossen, C.M.; Donders, J.L.M.

Wageningen : Alterra, 2011. 47 p. (Alterra-rapport; No. 2114).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Recreatiemotieven in het Nationaal Landschap Het Groene Woud

AU - Goossen, C.M.

AU - Donders, J.L.M.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dit onderzoek is opgezet om een vergelijking te maken met de resultaten van hetzelfde onderzoek dat in Midden-Delfland is gehouden. De resultaten uit het onderzoek in Midden-Delfland worden met deze resultaten in Het Nationaal Landschap Het Groene Woud bevestigd. Daarmee lijken de ontwikkelde smaakmakers ook voor andere gebieden in Nederland toepasbaar te zijn. Het belangrijkste motief in het Groene Woud is Gezelligheid, maar de vraag hiernaar is groter dan het aanbod er van. Er is een verschil in populariteit tussen de afzonderlijke gebieden in Het Groene Woud met betrekking tot de motieven. De methode heeft aangetoond dat het mogelijk is om richting te geven aan een meer vraaggestuurde recreatieplanning.

AB - Dit onderzoek is opgezet om een vergelijking te maken met de resultaten van hetzelfde onderzoek dat in Midden-Delfland is gehouden. De resultaten uit het onderzoek in Midden-Delfland worden met deze resultaten in Het Nationaal Landschap Het Groene Woud bevestigd. Daarmee lijken de ontwikkelde smaakmakers ook voor andere gebieden in Nederland toepasbaar te zijn. Het belangrijkste motief in het Groene Woud is Gezelligheid, maar de vraag hiernaar is groter dan het aanbod er van. Er is een verschil in populariteit tussen de afzonderlijke gebieden in Het Groene Woud met betrekking tot de motieven. De methode heeft aangetoond dat het mogelijk is om richting te geven aan een meer vraaggestuurde recreatieplanning.

KW - recreatie op het platteland

KW - openluchtrecreatie

KW - recreatiegebieden

KW - recreatieonderzoek

KW - recreatieactiviteiten

KW - natuurgebieden

KW - nationale landschappen

KW - noord-brabant

KW - nederland

KW - rural recreation

KW - outdoor recreation

KW - amenity and recreation areas

KW - leisure research

KW - recreational activities

KW - natural areas

KW - national landscapes

KW - noord-brabant

KW - netherlands

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Recreatiemotieven in het Nationaal Landschap Het Groene Woud

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -

Goossen CM, Donders JLM. Recreatiemotieven in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Wageningen: Alterra, 2011. 47 p. (Alterra-rapport; 2114).