Ras- en teeltproef biologische Alstroemeria : teeltaspecten en rassen vergelijking in een biologsche teelt van Alstroemeria

F.P.M. van der Helm, C.W. Labrie

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Het assortiment is bij de afzet van biologische snijbloemen een belangrijk knelpunt. De biologische teelt van snijbloemen onder glas kan bijdragen aan een breder sortiment biologische snijbloemen met een goede houdbaarheid over een langere periode in het jaar. Alstroemeria staat bekend als een vrij sterk gewas met relatief weinig grote problemen. Met behulp van koeling en belichting is het mogelijk dit product jaarrond aan te voeren. Gangbaar wordt nog maar nauwelijks Alstroemeria geteeld zonder belichting en koeling. De kennis over biologische bestrijding in Alstroemeria neemt toe, maar is nog beperkt. Ook over voeding van Alstroemeria met uitsluitend organische meststoffen is vanuit de gangbare teelt weinig kennis. Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de mogelijkheden en risico’s van de biologische teelt van Alstroemeria en het bepalen of een aantal belangrijke rassen specifieke knelpunten kennen bij biologische teelt.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherWageningen UR Glastuinbouw
  Number of pages42
  Publication statusPublished - 2009

  Publication series

  NameNota / Wageningen UR Glastuinbouw
  PublisherWageningen UR GLastuinbouw
  No.577

  Keywords

  • organic farming
  • floriculture
  • alstroemeria
  • cut flowers
  • greenhouse horticulture

  Cite this

  van der Helm, F. P. M., & Labrie, C. W. (2009). Ras- en teeltproef biologische Alstroemeria : teeltaspecten en rassen vergelijking in een biologsche teelt van Alstroemeria. (Nota / Wageningen UR Glastuinbouw; No. 577). Wageningen: Wageningen UR Glastuinbouw.