Rapportage leerlijn verbrede NME gezonde en duurzame voeding

M. van der Wel

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Vanuit de Proeftuin Amsterdam zijn diverse projecten gestart om duurzaam en gezond eten onder de aandacht te brengen van kinderen uit het basisonderwijs. Er zijn mogelijkheden voor het ontwikkelen van een verbrede leerlijn Natuur en Milieueducatie (NME) voor gezonde en duurzame voeding. Gekeken wordt in dit rapport naar aansluiting bij zaken die docenten belangrijk vinden en naar aansluiting bij bestaande initiatieven, zoals boerderijeducatie, schooltuinen, SchoolGruiten en smaaklessen. Tot slot wordt een uitgewerkte leerlijn weergegeven met als hoofdthema's: Wat eet je en waarom? Wat doet eten met jou? Hoe functioneert de boerderij? Weet jij wat je koopt?
Original languageDutch
Place of Publication[S.l.
PublisherS.n.
Number of pages33
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  • elementary education
  • food consumption
  • environmental education
  • teaching materials
  • teaching methods
  • tasting lessons
  • nutrition and health
  • farm education
  • nature and environmental education

Cite this

van der Wel, M. / Rapportage leerlijn verbrede NME gezonde en duurzame voeding. [S.l. : S.n., 2010. 33 p.
@book{fda941267d5f42d388789e5d7261dc3e,
title = "Rapportage leerlijn verbrede NME gezonde en duurzame voeding",
abstract = "Vanuit de Proeftuin Amsterdam zijn diverse projecten gestart om duurzaam en gezond eten onder de aandacht te brengen van kinderen uit het basisonderwijs. Er zijn mogelijkheden voor het ontwikkelen van een verbrede leerlijn Natuur en Milieueducatie (NME) voor gezonde en duurzame voeding. Gekeken wordt in dit rapport naar aansluiting bij zaken die docenten belangrijk vinden en naar aansluiting bij bestaande initiatieven, zoals boerderijeducatie, schooltuinen, SchoolGruiten en smaaklessen. Tot slot wordt een uitgewerkte leerlijn weergegeven met als hoofdthema's: Wat eet je en waarom? Wat doet eten met jou? Hoe functioneert de boerderij? Weet jij wat je koopt?",
keywords = "basisonderwijs, voedselconsumptie, milieueducatie, lesmaterialen, onderwijsmethoden, smaaklessen, voeding en gezondheid, boerderijeducatie, natuur- en milieueducatie, elementary education, food consumption, environmental education, teaching materials, teaching methods, tasting lessons, nutrition and health, farm education, nature and environmental education",
author = "{van der Wel}, M.",
year = "2010",
language = "Dutch",
publisher = "S.n.",

}

Rapportage leerlijn verbrede NME gezonde en duurzame voeding. / van der Wel, M.

[S.l. : S.n., 2010. 33 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Rapportage leerlijn verbrede NME gezonde en duurzame voeding

AU - van der Wel, M.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Vanuit de Proeftuin Amsterdam zijn diverse projecten gestart om duurzaam en gezond eten onder de aandacht te brengen van kinderen uit het basisonderwijs. Er zijn mogelijkheden voor het ontwikkelen van een verbrede leerlijn Natuur en Milieueducatie (NME) voor gezonde en duurzame voeding. Gekeken wordt in dit rapport naar aansluiting bij zaken die docenten belangrijk vinden en naar aansluiting bij bestaande initiatieven, zoals boerderijeducatie, schooltuinen, SchoolGruiten en smaaklessen. Tot slot wordt een uitgewerkte leerlijn weergegeven met als hoofdthema's: Wat eet je en waarom? Wat doet eten met jou? Hoe functioneert de boerderij? Weet jij wat je koopt?

AB - Vanuit de Proeftuin Amsterdam zijn diverse projecten gestart om duurzaam en gezond eten onder de aandacht te brengen van kinderen uit het basisonderwijs. Er zijn mogelijkheden voor het ontwikkelen van een verbrede leerlijn Natuur en Milieueducatie (NME) voor gezonde en duurzame voeding. Gekeken wordt in dit rapport naar aansluiting bij zaken die docenten belangrijk vinden en naar aansluiting bij bestaande initiatieven, zoals boerderijeducatie, schooltuinen, SchoolGruiten en smaaklessen. Tot slot wordt een uitgewerkte leerlijn weergegeven met als hoofdthema's: Wat eet je en waarom? Wat doet eten met jou? Hoe functioneert de boerderij? Weet jij wat je koopt?

KW - basisonderwijs

KW - voedselconsumptie

KW - milieueducatie

KW - lesmaterialen

KW - onderwijsmethoden

KW - smaaklessen

KW - voeding en gezondheid

KW - boerderijeducatie

KW - natuur- en milieueducatie

KW - elementary education

KW - food consumption

KW - environmental education

KW - teaching materials

KW - teaching methods

KW - tasting lessons

KW - nutrition and health

KW - farm education

KW - nature and environmental education

M3 - Report

BT - Rapportage leerlijn verbrede NME gezonde en duurzame voeding

PB - S.n.

CY - [S.l.

ER -

van der Wel M. Rapportage leerlijn verbrede NME gezonde en duurzame voeding. [S.l.: S.n., 2010. 33 p.