Randvoorwaarden biodiversiteit bij oogst van biomassa

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In 2008 heeft het Rijk met de sector Bos, Natuur, Landschap en Hout het Convenant Duurzame Agrosectoren afgesloten waarin is afgesproken dat deze sector in 2020 32 PJ per jaar gaat bijdragen aan duurzame energie. Extra oogst in natuurgebieden kan daarvoor gewenst zijn. Deze studie gaat in op de vraag in hoeverre voor verschillende beheertypen extra biomassa kan worden geoogst zonder dat dit schadelijk is voor de biodiversiteit. Het blijkt dat vooral productiebos potenties heeft om de oogst te vergroten.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages30
Publication statusPublished - 2012

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.2305
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • biomass
  • forests
  • forest management
  • biodiversity
  • bioenergy
  • sustainability
  • biomass production
  • biobased economy

Cite this

@book{e4a676a520d54a34b977a493772f8cc6,
title = "Randvoorwaarden biodiversiteit bij oogst van biomassa",
abstract = "In 2008 heeft het Rijk met de sector Bos, Natuur, Landschap en Hout het Convenant Duurzame Agrosectoren afgesloten waarin is afgesproken dat deze sector in 2020 32 PJ per jaar gaat bijdragen aan duurzame energie. Extra oogst in natuurgebieden kan daarvoor gewenst zijn. Deze studie gaat in op de vraag in hoeverre voor verschillende beheertypen extra biomassa kan worden geoogst zonder dat dit schadelijk is voor de biodiversiteit. Het blijkt dat vooral productiebos potenties heeft om de oogst te vergroten.",
keywords = "biomassa, bossen, bosbedrijfsvoering, biodiversiteit, bio-energie, duurzaamheid (sustainability), biomassa productie, biobased economy, biomass, forests, forest management, biodiversity, bioenergy, sustainability, biomass production, biobased economy",
author = "{de Jong}, J.J. and R.J. Bijlsma and J.H. Spijker",
year = "2012",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "2305",

}

Randvoorwaarden biodiversiteit bij oogst van biomassa. / de Jong, J.J.; Bijlsma, R.J.; Spijker, J.H.

Wageningen : Alterra, 2012. 30 p. (Alterra-rapport; No. 2305).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Randvoorwaarden biodiversiteit bij oogst van biomassa

AU - de Jong, J.J.

AU - Bijlsma, R.J.

AU - Spijker, J.H.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - In 2008 heeft het Rijk met de sector Bos, Natuur, Landschap en Hout het Convenant Duurzame Agrosectoren afgesloten waarin is afgesproken dat deze sector in 2020 32 PJ per jaar gaat bijdragen aan duurzame energie. Extra oogst in natuurgebieden kan daarvoor gewenst zijn. Deze studie gaat in op de vraag in hoeverre voor verschillende beheertypen extra biomassa kan worden geoogst zonder dat dit schadelijk is voor de biodiversiteit. Het blijkt dat vooral productiebos potenties heeft om de oogst te vergroten.

AB - In 2008 heeft het Rijk met de sector Bos, Natuur, Landschap en Hout het Convenant Duurzame Agrosectoren afgesloten waarin is afgesproken dat deze sector in 2020 32 PJ per jaar gaat bijdragen aan duurzame energie. Extra oogst in natuurgebieden kan daarvoor gewenst zijn. Deze studie gaat in op de vraag in hoeverre voor verschillende beheertypen extra biomassa kan worden geoogst zonder dat dit schadelijk is voor de biodiversiteit. Het blijkt dat vooral productiebos potenties heeft om de oogst te vergroten.

KW - biomassa

KW - bossen

KW - bosbedrijfsvoering

KW - biodiversiteit

KW - bio-energie

KW - duurzaamheid (sustainability)

KW - biomassa productie

KW - biobased economy

KW - biomass

KW - forests

KW - forest management

KW - biodiversity

KW - bioenergy

KW - sustainability

KW - biomass production

KW - biobased economy

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Randvoorwaarden biodiversiteit bij oogst van biomassa

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -

de Jong JJ, Bijlsma RJ, Spijker JH. Randvoorwaarden biodiversiteit bij oogst van biomassa. Wageningen: Alterra, 2012. 30 p. (Alterra-rapport; 2305).