Prof. Hilde Bras: 'Ongelijke voedselzekerheid kan mensen leven lang achtervolgen'

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

Abstract

Ongelijke toegang tot voldoende en gezonde voeding is een belangrijke verklaringsgrond voor sociaal-economische ongelijkheid. Vooral de eerste duizend dagen in het leven van een jong kind, inclusief de fase vóór de geboorte, zijn van cruciale invloed op de levensloop. Opgelopen achterstand in de voeding kunnen vaak moeilijk worden ingehaald en kunnen invloed hebben op ongelijkheid in de cognitieve ontwikkeling of kansen op de arbeidsmarkt. Ondanks verbeteringen zijn op wereldschaal grote ongelijkheden rond voedselzekerheid en gezonde voeding nog altijd hardnekkig, zegt prof. Hilde Bras, hoogleraar Sociologie van consumenten en huishoudens aan Wageningen University.
Original languageDutch
PublisherWageningen UR
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • food security
  • food supply
  • social inequalities
  • nutrition and health

Cite this

@misc{669e92578f2d403298498719a5b483f7,
title = "Prof. Hilde Bras: 'Ongelijke voedselzekerheid kan mensen leven lang achtervolgen'",
abstract = "Ongelijke toegang tot voldoende en gezonde voeding is een belangrijke verklaringsgrond voor sociaal-economische ongelijkheid. Vooral de eerste duizend dagen in het leven van een jong kind, inclusief de fase v{\'o}{\'o}r de geboorte, zijn van cruciale invloed op de levensloop. Opgelopen achterstand in de voeding kunnen vaak moeilijk worden ingehaald en kunnen invloed hebben op ongelijkheid in de cognitieve ontwikkeling of kansen op de arbeidsmarkt. Ondanks verbeteringen zijn op wereldschaal grote ongelijkheden rond voedselzekerheid en gezonde voeding nog altijd hardnekkig, zegt prof. Hilde Bras, hoogleraar Sociologie van consumenten en huishoudens aan Wageningen University.",
keywords = "voedselzekerheid, voedselvoorziening, sociale ongelijkheden, voeding en gezondheid, food security, food supply, social inequalities, nutrition and health",
author = "H.A.J. Bras",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen UR",

}

Prof. Hilde Bras: 'Ongelijke voedselzekerheid kan mensen leven lang achtervolgen'. Bras, H.A.J. (Author). 2014. Wageningen UR.

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

TY - ADVS

T1 - Prof. Hilde Bras: 'Ongelijke voedselzekerheid kan mensen leven lang achtervolgen'

AU - Bras, H.A.J.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Ongelijke toegang tot voldoende en gezonde voeding is een belangrijke verklaringsgrond voor sociaal-economische ongelijkheid. Vooral de eerste duizend dagen in het leven van een jong kind, inclusief de fase vóór de geboorte, zijn van cruciale invloed op de levensloop. Opgelopen achterstand in de voeding kunnen vaak moeilijk worden ingehaald en kunnen invloed hebben op ongelijkheid in de cognitieve ontwikkeling of kansen op de arbeidsmarkt. Ondanks verbeteringen zijn op wereldschaal grote ongelijkheden rond voedselzekerheid en gezonde voeding nog altijd hardnekkig, zegt prof. Hilde Bras, hoogleraar Sociologie van consumenten en huishoudens aan Wageningen University.

AB - Ongelijke toegang tot voldoende en gezonde voeding is een belangrijke verklaringsgrond voor sociaal-economische ongelijkheid. Vooral de eerste duizend dagen in het leven van een jong kind, inclusief de fase vóór de geboorte, zijn van cruciale invloed op de levensloop. Opgelopen achterstand in de voeding kunnen vaak moeilijk worden ingehaald en kunnen invloed hebben op ongelijkheid in de cognitieve ontwikkeling of kansen op de arbeidsmarkt. Ondanks verbeteringen zijn op wereldschaal grote ongelijkheden rond voedselzekerheid en gezonde voeding nog altijd hardnekkig, zegt prof. Hilde Bras, hoogleraar Sociologie van consumenten en huishoudens aan Wageningen University.

KW - voedselzekerheid

KW - voedselvoorziening

KW - sociale ongelijkheden

KW - voeding en gezondheid

KW - food security

KW - food supply

KW - social inequalities

KW - nutrition and health

M3 - Digital or Visual Products

PB - Wageningen UR

ER -