Potentilla fruticosa, sortimentsonderzoek en keuringsrapport

M.H.A. Hoffman

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Potentilla fruticosa L. (Struikganzerik) is een heester die veel wordt gebruikt in het openbaar groen en op beperkte schaal in particuliere tuinen. Van nature is het een gemakkelijke plant, die vooral opvalt door zijn lange bloeitijd, vaak van het late voorjaar tot in de nazomer of herfst. Naast de natuurlijke gele en witte bloemkleur, zijn er in de loop van de jaren nieuwe cultivars ontwikkeld met rode, roze en oranje bloemen. Ook de gezondheid is flink verbeterd. Dit heeft het gewas een enorme impuls gegeven. Inmiddels zijn er ruim 150 verschillende cultivars bekend. Ongeveer 80 cultivars zijn op twee verschillende locaties getest. De planten zijn door PPO beschreven en beoordeeld op gebruikswaarde. De KVBC voerde een sterrenkeuring uit.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)103-146
  JournalDendroflora
  Volume2011
  Issue number48
  Publication statusPublished - 2011

  Keywords

  • ornamental woody plants
  • shrubs
  • potentilla fruticosa
  • varieties
  • cultivars
  • use value
  • public green areas
  • variety classification
  • characteristics

  Cite this

  Hoffman, M. H. A. (2011). Potentilla fruticosa, sortimentsonderzoek en keuringsrapport. Dendroflora, 2011(48), 103-146.
  Hoffman, M.H.A. / Potentilla fruticosa, sortimentsonderzoek en keuringsrapport. In: Dendroflora. 2011 ; Vol. 2011, No. 48. pp. 103-146.
  @article{e3b91c339b624f969aca9f09e00c47db,
  title = "Potentilla fruticosa, sortimentsonderzoek en keuringsrapport",
  abstract = "Potentilla fruticosa L. (Struikganzerik) is een heester die veel wordt gebruikt in het openbaar groen en op beperkte schaal in particuliere tuinen. Van nature is het een gemakkelijke plant, die vooral opvalt door zijn lange bloeitijd, vaak van het late voorjaar tot in de nazomer of herfst. Naast de natuurlijke gele en witte bloemkleur, zijn er in de loop van de jaren nieuwe cultivars ontwikkeld met rode, roze en oranje bloemen. Ook de gezondheid is flink verbeterd. Dit heeft het gewas een enorme impuls gegeven. Inmiddels zijn er ruim 150 verschillende cultivars bekend. Ongeveer 80 cultivars zijn op twee verschillende locaties getest. De planten zijn door PPO beschreven en beoordeeld op gebruikswaarde. De KVBC voerde een sterrenkeuring uit.",
  keywords = "houtachtige planten als sierplanten, struiken, potentilla fruticosa, rassen (planten), cultivars, gebruikswaarde, openbaar groen, classificatie van rassen, karakteristieken, ornamental woody plants, shrubs, potentilla fruticosa, varieties, cultivars, use value, public green areas, variety classification, characteristics",
  author = "M.H.A. Hoffman",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  volume = "2011",
  pages = "103--146",
  journal = "Dendroflora",
  issn = "0374-7247",
  number = "48",

  }

  Hoffman, MHA 2011, 'Potentilla fruticosa, sortimentsonderzoek en keuringsrapport', Dendroflora, vol. 2011, no. 48, pp. 103-146.

  Potentilla fruticosa, sortimentsonderzoek en keuringsrapport. / Hoffman, M.H.A.

  In: Dendroflora, Vol. 2011, No. 48, 2011, p. 103-146.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Potentilla fruticosa, sortimentsonderzoek en keuringsrapport

  AU - Hoffman, M.H.A.

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Potentilla fruticosa L. (Struikganzerik) is een heester die veel wordt gebruikt in het openbaar groen en op beperkte schaal in particuliere tuinen. Van nature is het een gemakkelijke plant, die vooral opvalt door zijn lange bloeitijd, vaak van het late voorjaar tot in de nazomer of herfst. Naast de natuurlijke gele en witte bloemkleur, zijn er in de loop van de jaren nieuwe cultivars ontwikkeld met rode, roze en oranje bloemen. Ook de gezondheid is flink verbeterd. Dit heeft het gewas een enorme impuls gegeven. Inmiddels zijn er ruim 150 verschillende cultivars bekend. Ongeveer 80 cultivars zijn op twee verschillende locaties getest. De planten zijn door PPO beschreven en beoordeeld op gebruikswaarde. De KVBC voerde een sterrenkeuring uit.

  AB - Potentilla fruticosa L. (Struikganzerik) is een heester die veel wordt gebruikt in het openbaar groen en op beperkte schaal in particuliere tuinen. Van nature is het een gemakkelijke plant, die vooral opvalt door zijn lange bloeitijd, vaak van het late voorjaar tot in de nazomer of herfst. Naast de natuurlijke gele en witte bloemkleur, zijn er in de loop van de jaren nieuwe cultivars ontwikkeld met rode, roze en oranje bloemen. Ook de gezondheid is flink verbeterd. Dit heeft het gewas een enorme impuls gegeven. Inmiddels zijn er ruim 150 verschillende cultivars bekend. Ongeveer 80 cultivars zijn op twee verschillende locaties getest. De planten zijn door PPO beschreven en beoordeeld op gebruikswaarde. De KVBC voerde een sterrenkeuring uit.

  KW - houtachtige planten als sierplanten

  KW - struiken

  KW - potentilla fruticosa

  KW - rassen (planten)

  KW - cultivars

  KW - gebruikswaarde

  KW - openbaar groen

  KW - classificatie van rassen

  KW - karakteristieken

  KW - ornamental woody plants

  KW - shrubs

  KW - potentilla fruticosa

  KW - varieties

  KW - cultivars

  KW - use value

  KW - public green areas

  KW - variety classification

  KW - characteristics

  M3 - Article

  VL - 2011

  SP - 103

  EP - 146

  JO - Dendroflora

  JF - Dendroflora

  SN - 0374-7247

  IS - 48

  ER -