Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia

J. Benninga

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  De kerstster (poinsettia/Euphorbia pulcherrima) is een typisch seizoenproduct, waarvan het prijsverloop tussen de jaren en binnen één aanvoerseizoen vaak een grillig verloop heeft. Het is ook een product waar gemakkelijk zichtbare afwijkingen bij optreden. Uit literatuur is bekend dat met eenvoudige teelthandelingen de plantvorm gemakkelijk te beïnvloeden is. Moeilijkheid is echter dat de plantontwikkeling ook beïnvloed wordt door het buitenklimaat (Hendriks 1995). De plantvorm heeft zeker invloed op de prijs en dus op de opbrengst. De kerstster is een gewas, waar er naar gestreefd wordt toe te werken naar een vooraf gedefinieerd eindproduct. De vraag naar de relatie tussen de prijs en de producteigenschappen is daarom actueel. De markt en dat zijn in feite de consumenten, zullen in toenemende mate gaan bepalen welk product gewenst is (de Kruijf 1995).
  Original languageDutch
  Place of PublicationAalsmeer
  PublisherProefstation voor Bloemisterij en Glasgroente
  Number of pages50
  Publication statusPublished - 1997

  Publication series

  NameRapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente
  No.111
  ISSN (Print)1385-3015

  Keywords

  • pot plants
  • consumers
  • research
  • demand
  • consumer behaviour
  • characteristics
  • weight
  • colour
  • shape
  • length
  • Netherlands
  • reports
  • Euphorbia pulcherrima
  • indoor culture

  Cite this

  Benninga, J. (1997). Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia. (Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente; No. 111). Aalsmeer: Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente.
  Benninga, J. / Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia. Aalsmeer : Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente, 1997. 50 p. (Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente; 111).
  @book{dcf4cab0c7b64254853f0718ae236dad,
  title = "Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia",
  abstract = "De kerstster (poinsettia/Euphorbia pulcherrima) is een typisch seizoenproduct, waarvan het prijsverloop tussen de jaren en binnen {\'e}{\'e}n aanvoerseizoen vaak een grillig verloop heeft. Het is ook een product waar gemakkelijk zichtbare afwijkingen bij optreden. Uit literatuur is bekend dat met eenvoudige teelthandelingen de plantvorm gemakkelijk te be{\"i}nvloeden is. Moeilijkheid is echter dat de plantontwikkeling ook be{\"i}nvloed wordt door het buitenklimaat (Hendriks 1995). De plantvorm heeft zeker invloed op de prijs en dus op de opbrengst. De kerstster is een gewas, waar er naar gestreefd wordt toe te werken naar een vooraf gedefinieerd eindproduct. De vraag naar de relatie tussen de prijs en de producteigenschappen is daarom actueel. De markt en dat zijn in feite de consumenten, zullen in toenemende mate gaan bepalen welk product gewenst is (de Kruijf 1995).",
  keywords = "potplanten, consumenten, onderzoek, vraag, consumentengedrag, karakteristieken, gewicht, kleur, vorm, lengte, Nederland, rapporten, Euphorbia pulcherrima, binnen kweken (van planten), pot plants, consumers, research, demand, consumer behaviour, characteristics, weight, colour, shape, length, Netherlands, reports, Euphorbia pulcherrima, indoor culture",
  author = "J. Benninga",
  year = "1997",
  language = "Dutch",
  series = "Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente",
  publisher = "Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente",
  number = "111",

  }

  Benninga, J 1997, Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia. Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente, no. 111, Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente, Aalsmeer.

  Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia. / Benninga, J.

  Aalsmeer : Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente, 1997. 50 p. (Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente; No. 111).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia

  AU - Benninga, J.

  PY - 1997

  Y1 - 1997

  N2 - De kerstster (poinsettia/Euphorbia pulcherrima) is een typisch seizoenproduct, waarvan het prijsverloop tussen de jaren en binnen één aanvoerseizoen vaak een grillig verloop heeft. Het is ook een product waar gemakkelijk zichtbare afwijkingen bij optreden. Uit literatuur is bekend dat met eenvoudige teelthandelingen de plantvorm gemakkelijk te beïnvloeden is. Moeilijkheid is echter dat de plantontwikkeling ook beïnvloed wordt door het buitenklimaat (Hendriks 1995). De plantvorm heeft zeker invloed op de prijs en dus op de opbrengst. De kerstster is een gewas, waar er naar gestreefd wordt toe te werken naar een vooraf gedefinieerd eindproduct. De vraag naar de relatie tussen de prijs en de producteigenschappen is daarom actueel. De markt en dat zijn in feite de consumenten, zullen in toenemende mate gaan bepalen welk product gewenst is (de Kruijf 1995).

  AB - De kerstster (poinsettia/Euphorbia pulcherrima) is een typisch seizoenproduct, waarvan het prijsverloop tussen de jaren en binnen één aanvoerseizoen vaak een grillig verloop heeft. Het is ook een product waar gemakkelijk zichtbare afwijkingen bij optreden. Uit literatuur is bekend dat met eenvoudige teelthandelingen de plantvorm gemakkelijk te beïnvloeden is. Moeilijkheid is echter dat de plantontwikkeling ook beïnvloed wordt door het buitenklimaat (Hendriks 1995). De plantvorm heeft zeker invloed op de prijs en dus op de opbrengst. De kerstster is een gewas, waar er naar gestreefd wordt toe te werken naar een vooraf gedefinieerd eindproduct. De vraag naar de relatie tussen de prijs en de producteigenschappen is daarom actueel. De markt en dat zijn in feite de consumenten, zullen in toenemende mate gaan bepalen welk product gewenst is (de Kruijf 1995).

  KW - potplanten

  KW - consumenten

  KW - onderzoek

  KW - vraag

  KW - consumentengedrag

  KW - karakteristieken

  KW - gewicht

  KW - kleur

  KW - vorm

  KW - lengte

  KW - Nederland

  KW - rapporten

  KW - Euphorbia pulcherrima

  KW - binnen kweken (van planten)

  KW - pot plants

  KW - consumers

  KW - research

  KW - demand

  KW - consumer behaviour

  KW - characteristics

  KW - weight

  KW - colour

  KW - shape

  KW - length

  KW - Netherlands

  KW - reports

  KW - Euphorbia pulcherrima

  KW - indoor culture

  M3 - Report

  T3 - Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente

  BT - Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia

  PB - Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente

  CY - Aalsmeer

  ER -

  Benninga J. Plantkenmerken in relatie tot de veilingprijs, plantwaardering door consumenten en handel bij poinsettia. Aalsmeer: Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente, 1997. 50 p. (Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente; 111).