Pim Paternotte, onderzoeker gewasgezondheid WUR: "Er ligt een uitdaging nieuwe teeltsystemen te ontwikkelen" (interview met Pim Paternotte)

I. Knaap, S.J. Paternotte

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Na een dienstverband van ruim veertig jaar nam Pim Paternotte afscheid als onderzoeker gewasgezondheid van WUR Glastuinbouw. Op het gebied van plantenziektes heeft hij zijn sporen verdiend als specialist schimmelziektes. Een voorname ontwikkeling die hij in zijn loopbaan heeft meegemaakt is dat veranderingen van teeltsystemen, inclusief nieuwe manieren van telen, behoorlijke invloed hebben op plantenziektes. Op dát vlak ziet hij voor de toekomst dan ook een grote uitdaging.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)6
  JournalVakblad voor de Bloemisterij
  Volume65
  Issue number25
  Publication statusPublished - 2010

  Keywords

  • cropping systems
  • fungal diseases
  • specialization
  • agricultural development
  • plant protection
  • greenhouse horticulture

  Cite this

  @article{f4644dad49884c239954db6181e05ca0,
  title = "Pim Paternotte, onderzoeker gewasgezondheid WUR: {"}Er ligt een uitdaging nieuwe teeltsystemen te ontwikkelen{"} (interview met Pim Paternotte)",
  abstract = "Na een dienstverband van ruim veertig jaar nam Pim Paternotte afscheid als onderzoeker gewasgezondheid van WUR Glastuinbouw. Op het gebied van plantenziektes heeft hij zijn sporen verdiend als specialist schimmelziektes. Een voorname ontwikkeling die hij in zijn loopbaan heeft meegemaakt is dat veranderingen van teeltsystemen, inclusief nieuwe manieren van telen, behoorlijke invloed hebben op plantenziektes. Op d{\'a}t vlak ziet hij voor de toekomst dan ook een grote uitdaging.",
  keywords = "teeltsystemen, schimmelziekten, specialisatie, landbouwontwikkeling, gewasbescherming, glastuinbouw, cropping systems, fungal diseases, specialization, agricultural development, plant protection, greenhouse horticulture",
  author = "I. Knaap and S.J. Paternotte",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  volume = "65",
  pages = "6",
  journal = "Vakblad voor de Bloemisterij",
  issn = "0042-2223",
  number = "25",

  }

  Pim Paternotte, onderzoeker gewasgezondheid WUR: "Er ligt een uitdaging nieuwe teeltsystemen te ontwikkelen" (interview met Pim Paternotte). / Knaap, I.; Paternotte, S.J.

  In: Vakblad voor de Bloemisterij, Vol. 65, No. 25, 2010, p. 6.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Pim Paternotte, onderzoeker gewasgezondheid WUR: "Er ligt een uitdaging nieuwe teeltsystemen te ontwikkelen" (interview met Pim Paternotte)

  AU - Knaap, I.

  AU - Paternotte, S.J.

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Na een dienstverband van ruim veertig jaar nam Pim Paternotte afscheid als onderzoeker gewasgezondheid van WUR Glastuinbouw. Op het gebied van plantenziektes heeft hij zijn sporen verdiend als specialist schimmelziektes. Een voorname ontwikkeling die hij in zijn loopbaan heeft meegemaakt is dat veranderingen van teeltsystemen, inclusief nieuwe manieren van telen, behoorlijke invloed hebben op plantenziektes. Op dát vlak ziet hij voor de toekomst dan ook een grote uitdaging.

  AB - Na een dienstverband van ruim veertig jaar nam Pim Paternotte afscheid als onderzoeker gewasgezondheid van WUR Glastuinbouw. Op het gebied van plantenziektes heeft hij zijn sporen verdiend als specialist schimmelziektes. Een voorname ontwikkeling die hij in zijn loopbaan heeft meegemaakt is dat veranderingen van teeltsystemen, inclusief nieuwe manieren van telen, behoorlijke invloed hebben op plantenziektes. Op dát vlak ziet hij voor de toekomst dan ook een grote uitdaging.

  KW - teeltsystemen

  KW - schimmelziekten

  KW - specialisatie

  KW - landbouwontwikkeling

  KW - gewasbescherming

  KW - glastuinbouw

  KW - cropping systems

  KW - fungal diseases

  KW - specialization

  KW - agricultural development

  KW - plant protection

  KW - greenhouse horticulture

  M3 - Article

  VL - 65

  SP - 6

  JO - Vakblad voor de Bloemisterij

  JF - Vakblad voor de Bloemisterij

  SN - 0042-2223

  IS - 25

  ER -