Phosphorus recovery from animal manure : technical opportunities and agro-economical perspectives

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Voorspellingen geven aan dat de hoeveelheid dierlijke mest die in 2015 niet meer op de Nederlandse landbouwgronden geplaatst kan worden een equivalent van 40-60 miljoen kg fosfaat zal bedragen. Het actuele overschot aan dierlijke mest zal afhangen van de economische ontwikkelingen in de veehouderij, het succes van voederstrategieën om de stikstof- en fosforgehalten in de mest te verlagen, en wet- en regelgeving. De economische toetomst van de veehouderijsector zal ook afhangen van de kosten van mestafzet. Er is dan ook behoefte aan goedkope mestverwerkingstechnieken en goede afzetmogelijkheden van dierlijke mestproducten.
Original languageEnglish
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages108
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameAlterra-report
PublisherAlterra
No.2158
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • manure surpluses
  • animal manures
  • phosphate
  • fertilizer application
  • standards
  • manure treatment

Cite this

@book{d620f928937a438e80eb93b413037199,
title = "Phosphorus recovery from animal manure : technical opportunities and agro-economical perspectives",
abstract = "Voorspellingen geven aan dat de hoeveelheid dierlijke mest die in 2015 niet meer op de Nederlandse landbouwgronden geplaatst kan worden een equivalent van 40-60 miljoen kg fosfaat zal bedragen. Het actuele overschot aan dierlijke mest zal afhangen van de economische ontwikkelingen in de veehouderij, het succes van voederstrategie{\"e}n om de stikstof- en fosforgehalten in de mest te verlagen, en wet- en regelgeving. De economische toetomst van de veehouderijsector zal ook afhangen van de kosten van mestafzet. Er is dan ook behoefte aan goedkope mestverwerkingstechnieken en goede afzetmogelijkheden van dierlijke mestproducten.",
keywords = "mestoverschotten, dierlijke meststoffen, fosfaat, bemesting, normen, mestverwerking, manure surpluses, animal manures, phosphate, fertilizer application, standards, manure treatment",
author = "O.F. Schoumans and W.H. Rulkens and O. Oenema and P.A.I. Ehlert",
year = "2010",
language = "English",
series = "Alterra-report",
publisher = "Alterra",
number = "2158",

}

Phosphorus recovery from animal manure : technical opportunities and agro-economical perspectives. / Schoumans, O.F.; Rulkens, W.H.; Oenema, O.; Ehlert, P.A.I.

Wageningen : Alterra, 2010. 108 p. (Alterra-report; No. 2158).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Phosphorus recovery from animal manure : technical opportunities and agro-economical perspectives

AU - Schoumans, O.F.

AU - Rulkens, W.H.

AU - Oenema, O.

AU - Ehlert, P.A.I.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Voorspellingen geven aan dat de hoeveelheid dierlijke mest die in 2015 niet meer op de Nederlandse landbouwgronden geplaatst kan worden een equivalent van 40-60 miljoen kg fosfaat zal bedragen. Het actuele overschot aan dierlijke mest zal afhangen van de economische ontwikkelingen in de veehouderij, het succes van voederstrategieën om de stikstof- en fosforgehalten in de mest te verlagen, en wet- en regelgeving. De economische toetomst van de veehouderijsector zal ook afhangen van de kosten van mestafzet. Er is dan ook behoefte aan goedkope mestverwerkingstechnieken en goede afzetmogelijkheden van dierlijke mestproducten.

AB - Voorspellingen geven aan dat de hoeveelheid dierlijke mest die in 2015 niet meer op de Nederlandse landbouwgronden geplaatst kan worden een equivalent van 40-60 miljoen kg fosfaat zal bedragen. Het actuele overschot aan dierlijke mest zal afhangen van de economische ontwikkelingen in de veehouderij, het succes van voederstrategieën om de stikstof- en fosforgehalten in de mest te verlagen, en wet- en regelgeving. De economische toetomst van de veehouderijsector zal ook afhangen van de kosten van mestafzet. Er is dan ook behoefte aan goedkope mestverwerkingstechnieken en goede afzetmogelijkheden van dierlijke mestproducten.

KW - mestoverschotten

KW - dierlijke meststoffen

KW - fosfaat

KW - bemesting

KW - normen

KW - mestverwerking

KW - manure surpluses

KW - animal manures

KW - phosphate

KW - fertilizer application

KW - standards

KW - manure treatment

M3 - Report

T3 - Alterra-report

BT - Phosphorus recovery from animal manure : technical opportunities and agro-economical perspectives

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -