Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond

O.A. Clevering

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  In deze bureaustudie uitgevoerd in opdracht van het Hoofdproductschap Akkerbouw wordt nagegaan wat de mogelijkheden zijn van voorjaarstoediening van dierlijke mest op klei. Achtereenvolgens worden de logistieke problemen bij voorjaarstoediening, (emissiearme) toedieningsmethoden, bemestende waarde van dierlijke mest en het optreden van gewas- en structuurschade behandeld. Tot slot wordt middels scenarioberekeningen nagegaan wat de gevolgen van het overschakelen van na- op voorjaarstoediening zijn op het mineralenmanagement en de stikstofuitspoeling.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherPPO Sector AGV
  Number of pages66
  Publication statusPublished - 2002

  Publication series

  NameProjectrapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving
  PublisherPPO sector AGV
  No.1126226

  Keywords

  • arable farming
  • slurries
  • application date
  • application methods
  • nitrogen
  • leaching
  • nutrient accounting system
  • ammonia emission

  Cite this

  Clevering, O. A. (2002). Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond. (Projectrapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; No. 1126226). Wageningen: PPO Sector AGV.
  Clevering, O.A. / Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond. Wageningen : PPO Sector AGV, 2002. 66 p. (Projectrapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; 1126226).
  @book{ca3713b5b787499795426a8de29e6172,
  title = "Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond",
  abstract = "In deze bureaustudie uitgevoerd in opdracht van het Hoofdproductschap Akkerbouw wordt nagegaan wat de mogelijkheden zijn van voorjaarstoediening van dierlijke mest op klei. Achtereenvolgens worden de logistieke problemen bij voorjaarstoediening, (emissiearme) toedieningsmethoden, bemestende waarde van dierlijke mest en het optreden van gewas- en structuurschade behandeld. Tot slot wordt middels scenarioberekeningen nagegaan wat de gevolgen van het overschakelen van na- op voorjaarstoediening zijn op het mineralenmanagement en de stikstofuitspoeling.",
  keywords = "akkerbouw, drijfmest, toepassingsdatum, toedieningswijzen, stikstof, uitspoelen, mineralenboekhouding, ammoniakemissie, arable farming, slurries, application date, application methods, nitrogen, leaching, nutrient accounting system, ammonia emission",
  author = "O.A. Clevering",
  note = "project nummer 1126226",
  year = "2002",
  language = "Dutch",
  series = "Projectrapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving",
  publisher = "PPO Sector AGV",
  number = "1126226",

  }

  Clevering, OA 2002, Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond. Projectrapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, no. 1126226, PPO Sector AGV, Wageningen.

  Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond. / Clevering, O.A.

  Wageningen : PPO Sector AGV, 2002. 66 p. (Projectrapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; No. 1126226).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond

  AU - Clevering, O.A.

  N1 - project nummer 1126226

  PY - 2002

  Y1 - 2002

  N2 - In deze bureaustudie uitgevoerd in opdracht van het Hoofdproductschap Akkerbouw wordt nagegaan wat de mogelijkheden zijn van voorjaarstoediening van dierlijke mest op klei. Achtereenvolgens worden de logistieke problemen bij voorjaarstoediening, (emissiearme) toedieningsmethoden, bemestende waarde van dierlijke mest en het optreden van gewas- en structuurschade behandeld. Tot slot wordt middels scenarioberekeningen nagegaan wat de gevolgen van het overschakelen van na- op voorjaarstoediening zijn op het mineralenmanagement en de stikstofuitspoeling.

  AB - In deze bureaustudie uitgevoerd in opdracht van het Hoofdproductschap Akkerbouw wordt nagegaan wat de mogelijkheden zijn van voorjaarstoediening van dierlijke mest op klei. Achtereenvolgens worden de logistieke problemen bij voorjaarstoediening, (emissiearme) toedieningsmethoden, bemestende waarde van dierlijke mest en het optreden van gewas- en structuurschade behandeld. Tot slot wordt middels scenarioberekeningen nagegaan wat de gevolgen van het overschakelen van na- op voorjaarstoediening zijn op het mineralenmanagement en de stikstofuitspoeling.

  KW - akkerbouw

  KW - drijfmest

  KW - toepassingsdatum

  KW - toedieningswijzen

  KW - stikstof

  KW - uitspoelen

  KW - mineralenboekhouding

  KW - ammoniakemissie

  KW - arable farming

  KW - slurries

  KW - application date

  KW - application methods

  KW - nitrogen

  KW - leaching

  KW - nutrient accounting system

  KW - ammonia emission

  M3 - Report

  T3 - Projectrapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving

  BT - Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond

  PB - PPO Sector AGV

  CY - Wageningen

  ER -

  Clevering OA. Perspectieven voorjaarstoediening van dierlijke mest op kleigrond. Wageningen: PPO Sector AGV, 2002. 66 p. (Projectrapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; 1126226).