Perspectieven voor ecosysteemdiensten en natuur van een hoogwatergeul bij Varik Heesselt : een studie voor de NKN-casus Waterveiligheid Deltaprogramma

M. Bos, E.M. Hartgers, C.M. Goossen, W.J.M. de Groot, C. Kwakernaak, G.J. Maas, O. Levelt, F. Schasfoort, A. Nienhuis

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Doel van dit project is om aan de hand van twee pilots te bepalen wat de mogelijke economische en ecologische meerwaarde is van natuur-inclusieve oplossingen voor waterveiligheidsopgaven uit het Deltaprogramma en wat de meerwaarde van de TEEB-aanpak is in het planvormings- en besluitvormingsproces over deze maatregelen. Dit rapport handelt over de pilot “hoogwatergeul Varik-Heesselt”. De pilot was gericht op toepassing en evaluatie van de TEEB-methode. Het project is in nauw contact met de projectleider van de provincie Gelderland van het lopende planproces uitgevoerd.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra, Wageningen-UR
Number of pages121
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra Wageningen UR
No.2652
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • ecosystem services
  • rivers
  • flood control
  • river waal
  • regional planning
  • betuwe

Cite this

Bos, M., Hartgers, E. M., Goossen, C. M., de Groot, W. J. M., Kwakernaak, C., Maas, G. J., ... Nienhuis, A. (2015). Perspectieven voor ecosysteemdiensten en natuur van een hoogwatergeul bij Varik Heesselt : een studie voor de NKN-casus Waterveiligheid Deltaprogramma. (Alterra-rapport; No. 2652). Wageningen: Alterra, Wageningen-UR.