Perspectief voor binnendijkse kweek

J.J.M.H. Ketelaars

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In 2009 startte Stichting Zeeuwse Tong een vijfjarig proefproject met als doel: 1. op praktijkschaal technische en economische kennis te verzamelen van binnendijkse zoutwateraquacultuur, in het bijzonder van de productie van tong, zagers, algen, schelpdieren en zilte gewassen, en 2. om deze kennis beschikbaar te maken voor geïnteresseerde ondernemers. De motivatie voor het Proefproject is tweeledig: 1. kansen benutten voor zoutwateraquacultuur gezien de toenemende vraag naar en interesse in zeevoedsel, 2. alternatieven ontwikkelen voor het gebruik van landbouwgrond die toenemende hinder ondervindt van verzilting. Deze rapportage geeft een samenvatting van de belangrijkste R&D-resultaten. Tegen deze achtergrond worden vervolgens de technische en economische haalbaarheid, de risico’s en onzekerheden besproken van de verschillende teelten of bedrijfsvormen.
Original languageDutch
Place of PublicationGoes
PublisherStichting Zeeuwse Tong
Number of pages65
Publication statusPublished - 2013

Keywords

 • aquaculture
 • saline agriculture
 • fish culture
 • agropisciculture
 • zeeland
 • saline water
 • dover soles
 • algae
 • shellfish
 • oysters
 • mussels
 • feasibility studies
 • aquaculture systems

Cite this

Ketelaars, J. J. M. H. (2013). Perspectief voor binnendijkse kweek. Goes: Stichting Zeeuwse Tong.
Ketelaars, J.J.M.H. / Perspectief voor binnendijkse kweek. Goes : Stichting Zeeuwse Tong, 2013. 65 p.
@book{6ea55f4dc06b4d0786cbbd712f1cff91,
title = "Perspectief voor binnendijkse kweek",
abstract = "In 2009 startte Stichting Zeeuwse Tong een vijfjarig proefproject met als doel: 1. op praktijkschaal technische en economische kennis te verzamelen van binnendijkse zoutwateraquacultuur, in het bijzonder van de productie van tong, zagers, algen, schelpdieren en zilte gewassen, en 2. om deze kennis beschikbaar te maken voor ge{\"i}nteresseerde ondernemers. De motivatie voor het Proefproject is tweeledig: 1. kansen benutten voor zoutwateraquacultuur gezien de toenemende vraag naar en interesse in zeevoedsel, 2. alternatieven ontwikkelen voor het gebruik van landbouwgrond die toenemende hinder ondervindt van verzilting. Deze rapportage geeft een samenvatting van de belangrijkste R&D-resultaten. Tegen deze achtergrond worden vervolgens de technische en economische haalbaarheid, de risico’s en onzekerheden besproken van de verschillende teelten of bedrijfsvormen.",
keywords = "aquacultuur, zoutwaterlandbouw, visteelt, agropisciculture, zeeland, zout water, tong (vis), algen, schaaldieren, oesters, mossels, haalbaarheidsstudies, aquacultuursystemen, aquaculture, saline agriculture, fish culture, agropisciculture, zeeland, saline water, dover soles, algae, shellfish, oysters, mussels, feasibility studies, aquaculture systems",
author = "J.J.M.H. Ketelaars",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Stichting Zeeuwse Tong",

}

Ketelaars, JJMH 2013, Perspectief voor binnendijkse kweek. Stichting Zeeuwse Tong, Goes.

Perspectief voor binnendijkse kweek. / Ketelaars, J.J.M.H.

Goes : Stichting Zeeuwse Tong, 2013. 65 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Perspectief voor binnendijkse kweek

AU - Ketelaars, J.J.M.H.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - In 2009 startte Stichting Zeeuwse Tong een vijfjarig proefproject met als doel: 1. op praktijkschaal technische en economische kennis te verzamelen van binnendijkse zoutwateraquacultuur, in het bijzonder van de productie van tong, zagers, algen, schelpdieren en zilte gewassen, en 2. om deze kennis beschikbaar te maken voor geïnteresseerde ondernemers. De motivatie voor het Proefproject is tweeledig: 1. kansen benutten voor zoutwateraquacultuur gezien de toenemende vraag naar en interesse in zeevoedsel, 2. alternatieven ontwikkelen voor het gebruik van landbouwgrond die toenemende hinder ondervindt van verzilting. Deze rapportage geeft een samenvatting van de belangrijkste R&D-resultaten. Tegen deze achtergrond worden vervolgens de technische en economische haalbaarheid, de risico’s en onzekerheden besproken van de verschillende teelten of bedrijfsvormen.

AB - In 2009 startte Stichting Zeeuwse Tong een vijfjarig proefproject met als doel: 1. op praktijkschaal technische en economische kennis te verzamelen van binnendijkse zoutwateraquacultuur, in het bijzonder van de productie van tong, zagers, algen, schelpdieren en zilte gewassen, en 2. om deze kennis beschikbaar te maken voor geïnteresseerde ondernemers. De motivatie voor het Proefproject is tweeledig: 1. kansen benutten voor zoutwateraquacultuur gezien de toenemende vraag naar en interesse in zeevoedsel, 2. alternatieven ontwikkelen voor het gebruik van landbouwgrond die toenemende hinder ondervindt van verzilting. Deze rapportage geeft een samenvatting van de belangrijkste R&D-resultaten. Tegen deze achtergrond worden vervolgens de technische en economische haalbaarheid, de risico’s en onzekerheden besproken van de verschillende teelten of bedrijfsvormen.

KW - aquacultuur

KW - zoutwaterlandbouw

KW - visteelt

KW - agropisciculture

KW - zeeland

KW - zout water

KW - tong (vis)

KW - algen

KW - schaaldieren

KW - oesters

KW - mossels

KW - haalbaarheidsstudies

KW - aquacultuursystemen

KW - aquaculture

KW - saline agriculture

KW - fish culture

KW - agropisciculture

KW - zeeland

KW - saline water

KW - dover soles

KW - algae

KW - shellfish

KW - oysters

KW - mussels

KW - feasibility studies

KW - aquaculture systems

M3 - Report

BT - Perspectief voor binnendijkse kweek

PB - Stichting Zeeuwse Tong

CY - Goes

ER -

Ketelaars JJMH. Perspectief voor binnendijkse kweek. Goes: Stichting Zeeuwse Tong, 2013. 65 p.