Perspectief van bodemverbeteraars : bij de bodem beginnen?

D.J.M. van Balen, W. Bussink

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Wat is de waarde van bodemstructuurverbeteraars? Dit is de centrale vraag in een meerjarig onderzoek op 5 locaties waar de werking van diverse producten wordt getoetst. De bodemstructuur van akkerbouwpercelen verslechtert. Intensieve bouwplannen, steeds zwaardere mechanisatie, uitloging (Ca-uitspoeling), meer piekneerslagen en de schaalvergroting in de landbouw worden gezien als de belangrijkste oorzaken. Bodemstructuurverbetaars kunnen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de bodemstructuur.In deze samenvatting worden de eerste resultaten toegelicht.
Original languageDutch
JournalKennisakker.nl
Volume2016
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • soil conditioners
  • soil structure
  • agricultural research
  • arable farming
  • field tests
  • experimental design

Cite this

@article{b0f4eaaa0d7e45aab52b72532133d1be,
title = "Perspectief van bodemverbeteraars : bij de bodem beginnen?",
abstract = "Wat is de waarde van bodemstructuurverbeteraars? Dit is de centrale vraag in een meerjarig onderzoek op 5 locaties waar de werking van diverse producten wordt getoetst. De bodemstructuur van akkerbouwpercelen verslechtert. Intensieve bouwplannen, steeds zwaardere mechanisatie, uitloging (Ca-uitspoeling), meer piekneerslagen en de schaalvergroting in de landbouw worden gezien als de belangrijkste oorzaken. Bodemstructuurverbetaars kunnen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de bodemstructuur.In deze samenvatting worden de eerste resultaten toegelicht.",
keywords = "bodemverbeteraars, bodemstructuur, landbouwkundig onderzoek, akkerbouw, veldproeven, proefopzet, soil conditioners, soil structure, agricultural research, arable farming, field tests, experimental design",
author = "{van Balen}, D.J.M. and W. Bussink",
year = "2016",
language = "Dutch",
volume = "2016",
journal = "Kennisakker.nl",

}

Perspectief van bodemverbeteraars : bij de bodem beginnen? / van Balen, D.J.M.; Bussink, W.

In: Kennisakker.nl, Vol. 2016, 2016.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Perspectief van bodemverbeteraars : bij de bodem beginnen?

AU - van Balen, D.J.M.

AU - Bussink, W.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Wat is de waarde van bodemstructuurverbeteraars? Dit is de centrale vraag in een meerjarig onderzoek op 5 locaties waar de werking van diverse producten wordt getoetst. De bodemstructuur van akkerbouwpercelen verslechtert. Intensieve bouwplannen, steeds zwaardere mechanisatie, uitloging (Ca-uitspoeling), meer piekneerslagen en de schaalvergroting in de landbouw worden gezien als de belangrijkste oorzaken. Bodemstructuurverbetaars kunnen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de bodemstructuur.In deze samenvatting worden de eerste resultaten toegelicht.

AB - Wat is de waarde van bodemstructuurverbeteraars? Dit is de centrale vraag in een meerjarig onderzoek op 5 locaties waar de werking van diverse producten wordt getoetst. De bodemstructuur van akkerbouwpercelen verslechtert. Intensieve bouwplannen, steeds zwaardere mechanisatie, uitloging (Ca-uitspoeling), meer piekneerslagen en de schaalvergroting in de landbouw worden gezien als de belangrijkste oorzaken. Bodemstructuurverbetaars kunnen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de bodemstructuur.In deze samenvatting worden de eerste resultaten toegelicht.

KW - bodemverbeteraars

KW - bodemstructuur

KW - landbouwkundig onderzoek

KW - akkerbouw

KW - veldproeven

KW - proefopzet

KW - soil conditioners

KW - soil structure

KW - agricultural research

KW - arable farming

KW - field tests

KW - experimental design

M3 - Article

VL - 2016

JO - Kennisakker.nl

JF - Kennisakker.nl

ER -