Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken

R.B. Slobbe, A. Monteny, F.G. Wijnands

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit rapport kijkt naar de duurzaamheidsprestaties van de biologische landbouw. Op verzoek van de sector zelf. Want deze sector met ambitie wil weten waar ze staat: hoe doet ze het, wat kan beter, waar liggen nog kansen, waar moet nodig wat gedaan worden? Samen met de sector en het ministerie is eerst vastgesteld voor welke thema's de maat genomen moet worden. Dat zijn de duurzaamheidsthema's: milieu, dierenwelzijn, klimaat en energie, natuur en landschap, gezondheid, verbondenheid (burger/consument-boer) en profit. Voor ieder gedefinieerd thema is een deelstudie verrricht. In dit rapport is iedere deelstudie samengevat. Daarbij is het vertrekpunt van de biologische landbouw gerespecteerd: de keuzes, de principes, de waardengedrevenheid.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen UR
Number of pages36
Publication statusPublished - 2011

Keywords

 • organic farming
 • sustainability
 • sustainable agriculture
 • sustainability indicators
 • animal welfare
 • organic foods
 • food quality
 • energy
 • climatic change
 • nature management
 • landscape management
 • multifunctional agriculture
 • farmers' attitudes
 • values
 • environmental impact

Cite this

Slobbe, R. B., Monteny, A., & Wijnands, F. G. (2011). Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken. Wageningen: Wageningen UR.
Slobbe, R.B. ; Monteny, A. ; Wijnands, F.G. / Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken. Wageningen : Wageningen UR, 2011. 36 p.
@book{d420384401d24ec39a457285c567b083,
title = "Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken",
abstract = "Dit rapport kijkt naar de duurzaamheidsprestaties van de biologische landbouw. Op verzoek van de sector zelf. Want deze sector met ambitie wil weten waar ze staat: hoe doet ze het, wat kan beter, waar liggen nog kansen, waar moet nodig wat gedaan worden? Samen met de sector en het ministerie is eerst vastgesteld voor welke thema's de maat genomen moet worden. Dat zijn de duurzaamheidsthema's: milieu, dierenwelzijn, klimaat en energie, natuur en landschap, gezondheid, verbondenheid (burger/consument-boer) en profit. Voor ieder gedefinieerd thema is een deelstudie verrricht. In dit rapport is iedere deelstudie samengevat. Daarbij is het vertrekpunt van de biologische landbouw gerespecteerd: de keuzes, de principes, de waardengedrevenheid.",
keywords = "biologische landbouw, duurzaamheid (sustainability), duurzame landbouw, duurzaamheidsindicatoren, dierenwelzijn, biologische voedingsmiddelen, voedselkwaliteit, energie, klimaatverandering, natuurbeheer, landschapsbeheer, multifunctionele landbouw, houding van boeren, waarden, milieueffect, organic farming, sustainability, sustainable agriculture, sustainability indicators, animal welfare, organic foods, food quality, energy, climatic change, nature management, landscape management, multifunctional agriculture, farmers' attitudes, values, environmental impact",
author = "R.B. Slobbe and A. Monteny and F.G. Wijnands",
note = "BioKennis",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen UR",

}

Slobbe, RB, Monteny, A & Wijnands, FG 2011, Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken. Wageningen UR, Wageningen.

Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken. / Slobbe, R.B.; Monteny, A.; Wijnands, F.G.

Wageningen : Wageningen UR, 2011. 36 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken

AU - Slobbe, R.B.

AU - Monteny, A.

AU - Wijnands, F.G.

N1 - BioKennis

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dit rapport kijkt naar de duurzaamheidsprestaties van de biologische landbouw. Op verzoek van de sector zelf. Want deze sector met ambitie wil weten waar ze staat: hoe doet ze het, wat kan beter, waar liggen nog kansen, waar moet nodig wat gedaan worden? Samen met de sector en het ministerie is eerst vastgesteld voor welke thema's de maat genomen moet worden. Dat zijn de duurzaamheidsthema's: milieu, dierenwelzijn, klimaat en energie, natuur en landschap, gezondheid, verbondenheid (burger/consument-boer) en profit. Voor ieder gedefinieerd thema is een deelstudie verrricht. In dit rapport is iedere deelstudie samengevat. Daarbij is het vertrekpunt van de biologische landbouw gerespecteerd: de keuzes, de principes, de waardengedrevenheid.

AB - Dit rapport kijkt naar de duurzaamheidsprestaties van de biologische landbouw. Op verzoek van de sector zelf. Want deze sector met ambitie wil weten waar ze staat: hoe doet ze het, wat kan beter, waar liggen nog kansen, waar moet nodig wat gedaan worden? Samen met de sector en het ministerie is eerst vastgesteld voor welke thema's de maat genomen moet worden. Dat zijn de duurzaamheidsthema's: milieu, dierenwelzijn, klimaat en energie, natuur en landschap, gezondheid, verbondenheid (burger/consument-boer) en profit. Voor ieder gedefinieerd thema is een deelstudie verrricht. In dit rapport is iedere deelstudie samengevat. Daarbij is het vertrekpunt van de biologische landbouw gerespecteerd: de keuzes, de principes, de waardengedrevenheid.

KW - biologische landbouw

KW - duurzaamheid (sustainability)

KW - duurzame landbouw

KW - duurzaamheidsindicatoren

KW - dierenwelzijn

KW - biologische voedingsmiddelen

KW - voedselkwaliteit

KW - energie

KW - klimaatverandering

KW - natuurbeheer

KW - landschapsbeheer

KW - multifunctionele landbouw

KW - houding van boeren

KW - waarden

KW - milieueffect

KW - organic farming

KW - sustainability

KW - sustainable agriculture

KW - sustainability indicators

KW - animal welfare

KW - organic foods

KW - food quality

KW - energy

KW - climatic change

KW - nature management

KW - landscape management

KW - multifunctional agriculture

KW - farmers' attitudes

KW - values

KW - environmental impact

M3 - Report

BT - Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken

PB - Wageningen UR

CY - Wageningen

ER -

Slobbe RB, Monteny A, Wijnands FG. Perspectief op duurzaamheid : de biologische landbouw bekeken. Wageningen: Wageningen UR, 2011. 36 p.