Pathogenen in dierlijke mest: Riskant?

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Door aanscherping van mestgebruiksnormen worden transport en verwerking van dierlijke mest in Nederland steeds noodzakelijker. Dat leidt tot een afname van de Milieubelasting door mineralen in de mest, maar wat betekent het voor de veiligheid? bij de Q-koortsepidemie kon een verband worden gezien met het uitrijden van mest van besmette bedrijven. Bestaat dit risico nog steeds en hoe zit het eigenlijk met andere ziekteverwekkers? Uit een verkennende brainstorm met deskundigen blijkt dat we momenteel niet geconfronteerd worden met grote risico's. Wel zijn er punten naar voren gekomen die de aandacht verdienen om deze risico's beperkt te houden.
Original languageDutch
Pages (from-to)47-52
JournalTijdschrift Milieu : Vereniging van milieuprofessionals
Volume2018
Issue number5
Publication statusPublished - Jun 2018

Cite this

@article{5ab7a5e947184229b4dbaf2710a473f6,
title = "Pathogenen in dierlijke mest: Riskant?",
abstract = "Door aanscherping van mestgebruiksnormen worden transport en verwerking van dierlijke mest in Nederland steeds noodzakelijker. Dat leidt tot een afname van de Milieubelasting door mineralen in de mest, maar wat betekent het voor de veiligheid? bij de Q-koortsepidemie kon een verband worden gezien met het uitrijden van mest van besmette bedrijven. Bestaat dit risico nog steeds en hoe zit het eigenlijk met andere ziekteverwekkers? Uit een verkennende brainstorm met deskundigen blijkt dat we momenteel niet geconfronteerd worden met grote risico's. Wel zijn er punten naar voren gekomen die de aandacht verdienen om deze risico's beperkt te houden.",
author = "{van Os}, J. and P. Hoeksma and D.J. Mevius and {van Overbeek}, L.S. and {van Engelen}, E. and J. Lahr",
note = "dit moet nog op een KB nummer, dat volgt nog",
year = "2018",
month = "6",
language = "Dutch",
volume = "2018",
pages = "47--52",
journal = "Tijdschrift Milieu : Vereniging van milieuprofessionals",
number = "5",

}

Pathogenen in dierlijke mest: Riskant? / van Os, J.; Hoeksma, P.; Mevius, D.J.; van Overbeek, L.S.; van Engelen, E.; Lahr, J.

In: Tijdschrift Milieu : Vereniging van milieuprofessionals, Vol. 2018, No. 5, 06.2018, p. 47-52.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Pathogenen in dierlijke mest: Riskant?

AU - van Os, J.

AU - Hoeksma, P.

AU - Mevius, D.J.

AU - van Overbeek, L.S.

AU - van Engelen, E.

AU - Lahr, J.

N1 - dit moet nog op een KB nummer, dat volgt nog

PY - 2018/6

Y1 - 2018/6

N2 - Door aanscherping van mestgebruiksnormen worden transport en verwerking van dierlijke mest in Nederland steeds noodzakelijker. Dat leidt tot een afname van de Milieubelasting door mineralen in de mest, maar wat betekent het voor de veiligheid? bij de Q-koortsepidemie kon een verband worden gezien met het uitrijden van mest van besmette bedrijven. Bestaat dit risico nog steeds en hoe zit het eigenlijk met andere ziekteverwekkers? Uit een verkennende brainstorm met deskundigen blijkt dat we momenteel niet geconfronteerd worden met grote risico's. Wel zijn er punten naar voren gekomen die de aandacht verdienen om deze risico's beperkt te houden.

AB - Door aanscherping van mestgebruiksnormen worden transport en verwerking van dierlijke mest in Nederland steeds noodzakelijker. Dat leidt tot een afname van de Milieubelasting door mineralen in de mest, maar wat betekent het voor de veiligheid? bij de Q-koortsepidemie kon een verband worden gezien met het uitrijden van mest van besmette bedrijven. Bestaat dit risico nog steeds en hoe zit het eigenlijk met andere ziekteverwekkers? Uit een verkennende brainstorm met deskundigen blijkt dat we momenteel niet geconfronteerd worden met grote risico's. Wel zijn er punten naar voren gekomen die de aandacht verdienen om deze risico's beperkt te houden.

M3 - Article

VL - 2018

SP - 47

EP - 52

JO - Tijdschrift Milieu : Vereniging van milieuprofessionals

JF - Tijdschrift Milieu : Vereniging van milieuprofessionals

IS - 5

ER -