Passende Beoordeling MZI's op Percelen

I.G. de Mesel, P. Kamermans, W.A. Wiersinga, R.H. Jongbloed, I.Y.M. Tulp, C.J. Smit

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De rijksoverheid heeft beleid ontwikkeld voor het bieden van ruimte aan mosselzaadinvang (MZI) in de Waddenzee, de Oosterschelde en de Voordelta (LNV, 2008a en 2009b). Het beleid schetst onder andere de randvoorwaarden voor de vergunningverlening voor de opschaling van de toepassing van MZI’s. Voor een plan dat, gelet op de instandhoudingsdoelen voor een Natura-2000 gebied, de kwaliteit van de habitats kan verslechteren of een significant verstorend effect kan hebben, dient het bestuursorgaan alvorens het plan vast te stellen, een passende beoordeling op te stellen. Het moet dan wel gaan om een plan dat concreet is en direct tot aantasting van het gebied zou kunnen leiden.
Original languageDutch
Place of PublicationYerseke
PublisherIMARES
Number of pages41
Publication statusPublished - 2009

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C129/09

Keywords

  • mussel culture
  • seed banks
  • coastal water
  • wadden sea
  • eastern scheldt
  • voordelta

Cite this

de Mesel, I. G., Kamermans, P., Wiersinga, W. A., Jongbloed, R. H., Tulp, I. Y. M., & Smit, C. J. (2009). Passende Beoordeling MZI's op Percelen. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C129/09). Yerseke: IMARES.
de Mesel, I.G. ; Kamermans, P. ; Wiersinga, W.A. ; Jongbloed, R.H. ; Tulp, I.Y.M. ; Smit, C.J. / Passende Beoordeling MZI's op Percelen. Yerseke : IMARES, 2009. 41 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C129/09).
@book{a36c4b61cff64ebb92472fe83454c1f0,
title = "Passende Beoordeling MZI's op Percelen",
abstract = "De rijksoverheid heeft beleid ontwikkeld voor het bieden van ruimte aan mosselzaadinvang (MZI) in de Waddenzee, de Oosterschelde en de Voordelta (LNV, 2008a en 2009b). Het beleid schetst onder andere de randvoorwaarden voor de vergunningverlening voor de opschaling van de toepassing van MZI’s. Voor een plan dat, gelet op de instandhoudingsdoelen voor een Natura-2000 gebied, de kwaliteit van de habitats kan verslechteren of een significant verstorend effect kan hebben, dient het bestuursorgaan alvorens het plan vast te stellen, een passende beoordeling op te stellen. Het moet dan wel gaan om een plan dat concreet is en direct tot aantasting van het gebied zou kunnen leiden.",
keywords = "mosselteelt, zaadbanken, kustwateren, waddenzee, oosterschelde, voordelta, mussel culture, seed banks, coastal water, wadden sea, eastern scheldt, voordelta",
author = "{de Mesel}, I.G. and P. Kamermans and W.A. Wiersinga and R.H. Jongbloed and I.Y.M. Tulp and C.J. Smit",
year = "2009",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES",
number = "C129/09",

}

de Mesel, IG, Kamermans, P, Wiersinga, WA, Jongbloed, RH, Tulp, IYM & Smit, CJ 2009, Passende Beoordeling MZI's op Percelen. Rapport / IMARES Wageningen UR, no. C129/09, IMARES, Yerseke.

Passende Beoordeling MZI's op Percelen. / de Mesel, I.G.; Kamermans, P.; Wiersinga, W.A.; Jongbloed, R.H.; Tulp, I.Y.M.; Smit, C.J.

Yerseke : IMARES, 2009. 41 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C129/09).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Passende Beoordeling MZI's op Percelen

AU - de Mesel, I.G.

AU - Kamermans, P.

AU - Wiersinga, W.A.

AU - Jongbloed, R.H.

AU - Tulp, I.Y.M.

AU - Smit, C.J.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De rijksoverheid heeft beleid ontwikkeld voor het bieden van ruimte aan mosselzaadinvang (MZI) in de Waddenzee, de Oosterschelde en de Voordelta (LNV, 2008a en 2009b). Het beleid schetst onder andere de randvoorwaarden voor de vergunningverlening voor de opschaling van de toepassing van MZI’s. Voor een plan dat, gelet op de instandhoudingsdoelen voor een Natura-2000 gebied, de kwaliteit van de habitats kan verslechteren of een significant verstorend effect kan hebben, dient het bestuursorgaan alvorens het plan vast te stellen, een passende beoordeling op te stellen. Het moet dan wel gaan om een plan dat concreet is en direct tot aantasting van het gebied zou kunnen leiden.

AB - De rijksoverheid heeft beleid ontwikkeld voor het bieden van ruimte aan mosselzaadinvang (MZI) in de Waddenzee, de Oosterschelde en de Voordelta (LNV, 2008a en 2009b). Het beleid schetst onder andere de randvoorwaarden voor de vergunningverlening voor de opschaling van de toepassing van MZI’s. Voor een plan dat, gelet op de instandhoudingsdoelen voor een Natura-2000 gebied, de kwaliteit van de habitats kan verslechteren of een significant verstorend effect kan hebben, dient het bestuursorgaan alvorens het plan vast te stellen, een passende beoordeling op te stellen. Het moet dan wel gaan om een plan dat concreet is en direct tot aantasting van het gebied zou kunnen leiden.

KW - mosselteelt

KW - zaadbanken

KW - kustwateren

KW - waddenzee

KW - oosterschelde

KW - voordelta

KW - mussel culture

KW - seed banks

KW - coastal water

KW - wadden sea

KW - eastern scheldt

KW - voordelta

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - Passende Beoordeling MZI's op Percelen

PB - IMARES

CY - Yerseke

ER -

de Mesel IG, Kamermans P, Wiersinga WA, Jongbloed RH, Tulp IYM, Smit CJ. Passende Beoordeling MZI's op Percelen. Yerseke: IMARES, 2009. 41 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C129/09).