Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000

C.M.A. Hendriks, M.J.H. Klein, G. van Ommering, D. Bal, B.C. Kijlstra

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In het kader van het programma Overlevingsplan Bos en Natuur is een monitoringplan en een meetprotocol opgesteld voor de monitoring van de resultaten van effectgerichte maatregelen . In het monitoringplan zijn de opzet en doel van het monitoringplan en de meetdoelstelling besproken . In de meetprotocollen zijn de meetvariabelen genoemd die gemonitord moeten worden en is aangegeven hoe de opname van de variabelen uitgevoerd moet worden . Er zijn twee protocollen onderscheiden: In Protocol A wordt de monitoring voor steekproefprojecten, dat zijn projecten die in een 10% steekproef van het totale aantal EGM-projecten vallen, beschreven en in Protocol B wordt de monitoring van doelen rode lijstsoorten beschreven wat in alle EGM-projecten uitgevoerd gaat worden.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherIKC Natuurbeheer
Number of pages85
Publication statusPublished - 2000

Keywords

 • nature conservation
 • eutrophication
 • desiccation
 • acidification
 • environmental policy
 • pollution
 • environmental impact
 • protection
 • monitoring
 • netherlands
 • ecological restoration
 • natural areas

Cite this

Hendriks, C. M. A., Klein, M. J. H., van Ommering, G., Bal, D., & Kijlstra, B. C. (2000). Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000. Wageningen: IKC Natuurbeheer.
Hendriks, C.M.A. ; Klein, M.J.H. ; van Ommering, G. ; Bal, D. ; Kijlstra, B.C. / Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000. Wageningen : IKC Natuurbeheer, 2000. 85 p.
@book{f9e3b3a2852c4fce9d303b26ae695fbe,
title = "Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000",
abstract = "In het kader van het programma Overlevingsplan Bos en Natuur is een monitoringplan en een meetprotocol opgesteld voor de monitoring van de resultaten van effectgerichte maatregelen . In het monitoringplan zijn de opzet en doel van het monitoringplan en de meetdoelstelling besproken . In de meetprotocollen zijn de meetvariabelen genoemd die gemonitord moeten worden en is aangegeven hoe de opname van de variabelen uitgevoerd moet worden . Er zijn twee protocollen onderscheiden: In Protocol A wordt de monitoring voor steekproefprojecten, dat zijn projecten die in een 10{\%} steekproef van het totale aantal EGM-projecten vallen, beschreven en in Protocol B wordt de monitoring van doelen rode lijstsoorten beschreven wat in alle EGM-projecten uitgevoerd gaat worden.",
keywords = "natuurbescherming, eutrofi{\"e}ring, verdroging, verzuring, milieubeleid, verontreiniging, milieueffect, bescherming, monitoring, nederland, ecologisch herstel, natuurgebieden, nature conservation, eutrophication, desiccation, acidification, environmental policy, pollution, environmental impact, protection, monitoring, netherlands, ecological restoration, natural areas",
author = "C.M.A. Hendriks and M.J.H. Klein and {van Ommering}, G. and D. Bal and B.C. Kijlstra",
year = "2000",
language = "Dutch",
publisher = "IKC Natuurbeheer",

}

Hendriks, CMA, Klein, MJH, van Ommering, G, Bal, D & Kijlstra, BC 2000, Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000. IKC Natuurbeheer, Wageningen.

Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000. / Hendriks, C.M.A.; Klein, M.J.H.; van Ommering, G.; Bal, D.; Kijlstra, B.C.

Wageningen : IKC Natuurbeheer, 2000. 85 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000

AU - Hendriks, C.M.A.

AU - Klein, M.J.H.

AU - van Ommering, G.

AU - Bal, D.

AU - Kijlstra, B.C.

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - In het kader van het programma Overlevingsplan Bos en Natuur is een monitoringplan en een meetprotocol opgesteld voor de monitoring van de resultaten van effectgerichte maatregelen . In het monitoringplan zijn de opzet en doel van het monitoringplan en de meetdoelstelling besproken . In de meetprotocollen zijn de meetvariabelen genoemd die gemonitord moeten worden en is aangegeven hoe de opname van de variabelen uitgevoerd moet worden . Er zijn twee protocollen onderscheiden: In Protocol A wordt de monitoring voor steekproefprojecten, dat zijn projecten die in een 10% steekproef van het totale aantal EGM-projecten vallen, beschreven en in Protocol B wordt de monitoring van doelen rode lijstsoorten beschreven wat in alle EGM-projecten uitgevoerd gaat worden.

AB - In het kader van het programma Overlevingsplan Bos en Natuur is een monitoringplan en een meetprotocol opgesteld voor de monitoring van de resultaten van effectgerichte maatregelen . In het monitoringplan zijn de opzet en doel van het monitoringplan en de meetdoelstelling besproken . In de meetprotocollen zijn de meetvariabelen genoemd die gemonitord moeten worden en is aangegeven hoe de opname van de variabelen uitgevoerd moet worden . Er zijn twee protocollen onderscheiden: In Protocol A wordt de monitoring voor steekproefprojecten, dat zijn projecten die in een 10% steekproef van het totale aantal EGM-projecten vallen, beschreven en in Protocol B wordt de monitoring van doelen rode lijstsoorten beschreven wat in alle EGM-projecten uitgevoerd gaat worden.

KW - natuurbescherming

KW - eutrofiëring

KW - verdroging

KW - verzuring

KW - milieubeleid

KW - verontreiniging

KW - milieueffect

KW - bescherming

KW - monitoring

KW - nederland

KW - ecologisch herstel

KW - natuurgebieden

KW - nature conservation

KW - eutrophication

KW - desiccation

KW - acidification

KW - environmental policy

KW - pollution

KW - environmental impact

KW - protection

KW - monitoring

KW - netherlands

KW - ecological restoration

KW - natural areas

M3 - Report

BT - Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000

PB - IKC Natuurbeheer

CY - Wageningen

ER -

Hendriks CMA, Klein MJH, van Ommering G, Bal D, Kijlstra BC. Overlevingsplan bos en natuur; monitoring EGM projecten 2000. Wageningen: IKC Natuurbeheer, 2000. 85 p.