Optimaal sluiten van mineralenkringlopen : een ruim dieet bij volledige stikstofsluiting en areaalgebruik

Research output: Other contributionPamphletOther research output

Abstract

In een rekenscenario waarin in de voorbeeldregio zo’n 16,6 miljoen mensen wonen die gemiddeld zo’n 82 gram eiwitten per persoon per dag consumeren, die voor 59% afkomstig zijn uit dierlijke producten, is voldoende land beschikbaar voor de teelt van gras (veevoer) en precies genoeg voor de overige gewassen, zoals granen en groenten. Het landbouwareaal dat alleen kan dienen voor de teelt van gras en klaver en dat niet gebruikt hoeft te worden voor de verbouw van gras, is minimaal. De stikstof uit de mest van de aanwezige veestapel en stikstofvastlegging door vlinderbloemigen kan geheel voorzien in de bemesting van het teeltoppervlak voor plantaardige producten. Het uitgangspunt om geen aanvullende kunstmest te gebruiken wordt in dit rekenscenario gehaald.
LanguageDutch
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • agriculture
  • food supply
  • subsistence farming
  • acreage
  • minerals

Cite this

@misc{fc7291ccb6d545b8a422ef3ae262a647,
title = "Optimaal sluiten van mineralenkringlopen : een ruim dieet bij volledige stikstofsluiting en areaalgebruik",
abstract = "In een rekenscenario waarin in de voorbeeldregio zo’n 16,6 miljoen mensen wonen die gemiddeld zo’n 82 gram eiwitten per persoon per dag consumeren, die voor 59{\%} afkomstig zijn uit dierlijke producten, is voldoende land beschikbaar voor de teelt van gras (veevoer) en precies genoeg voor de overige gewassen, zoals granen en groenten. Het landbouwareaal dat alleen kan dienen voor de teelt van gras en klaver en dat niet gebruikt hoeft te worden voor de verbouw van gras, is minimaal. De stikstof uit de mest van de aanwezige veestapel en stikstofvastlegging door vlinderbloemigen kan geheel voorzien in de bemesting van het teeltoppervlak voor plantaardige producten. Het uitgangspunt om geen aanvullende kunstmest te gebruiken wordt in dit rekenscenario gehaald.",
keywords = "landbouw, voedselvoorziening, zelfvoorzieningslandbouw, oppervlakte (areaal), mineralen, agriculture, food supply, subsistence farming, acreage, minerals",
author = "A. Cormont and S.J.C. Janssen",
year = "2012",
language = "Dutch",
type = "Other",

}

TY - GEN

T1 - Optimaal sluiten van mineralenkringlopen : een ruim dieet bij volledige stikstofsluiting en areaalgebruik

AU - Cormont, A.

AU - Janssen, S.J.C.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - In een rekenscenario waarin in de voorbeeldregio zo’n 16,6 miljoen mensen wonen die gemiddeld zo’n 82 gram eiwitten per persoon per dag consumeren, die voor 59% afkomstig zijn uit dierlijke producten, is voldoende land beschikbaar voor de teelt van gras (veevoer) en precies genoeg voor de overige gewassen, zoals granen en groenten. Het landbouwareaal dat alleen kan dienen voor de teelt van gras en klaver en dat niet gebruikt hoeft te worden voor de verbouw van gras, is minimaal. De stikstof uit de mest van de aanwezige veestapel en stikstofvastlegging door vlinderbloemigen kan geheel voorzien in de bemesting van het teeltoppervlak voor plantaardige producten. Het uitgangspunt om geen aanvullende kunstmest te gebruiken wordt in dit rekenscenario gehaald.

AB - In een rekenscenario waarin in de voorbeeldregio zo’n 16,6 miljoen mensen wonen die gemiddeld zo’n 82 gram eiwitten per persoon per dag consumeren, die voor 59% afkomstig zijn uit dierlijke producten, is voldoende land beschikbaar voor de teelt van gras (veevoer) en precies genoeg voor de overige gewassen, zoals granen en groenten. Het landbouwareaal dat alleen kan dienen voor de teelt van gras en klaver en dat niet gebruikt hoeft te worden voor de verbouw van gras, is minimaal. De stikstof uit de mest van de aanwezige veestapel en stikstofvastlegging door vlinderbloemigen kan geheel voorzien in de bemesting van het teeltoppervlak voor plantaardige producten. Het uitgangspunt om geen aanvullende kunstmest te gebruiken wordt in dit rekenscenario gehaald.

KW - landbouw

KW - voedselvoorziening

KW - zelfvoorzieningslandbouw

KW - oppervlakte (areaal)

KW - mineralen

KW - agriculture

KW - food supply

KW - subsistence farming

KW - acreage

KW - minerals

M3 - Pamphlet

ER -