Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen

A.J.H. van Vliet, Kees C. van den Wijngaard

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

Abstract

Het aantal tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl piekt voor het tweede jaar op rij vroeg. Begin juni was het aantal tekenbeetmeldingen per week nog 20 procent hoger dan gemiddeld, nu is dat gedaald tot minder dan de helft van het 5-jaarsgemiddelde. Toch lopen nog elke week duizenden mensen een tekenbeet op. Controleren op tekenbeten blijft dus belangrijk, zeker in de vakantieperiode.
Original languageDutch
PublisherNature Today
Publication statusPublished - 11 Jul 2019

Cite this

van Vliet, A. J. H. (Author), & van den Wijngaard, K. C. (Author). (2019). Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen. Web publication/site, Nature Today. Retrieved from https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=25326
van Vliet, A.J.H. (Author) ; van den Wijngaard, Kees C. (Author). / Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen. [Web publication/site].
@misc{19174883fd364bec9fb6ea3f1d0725f6,
title = "Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen",
abstract = "Het aantal tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl piekt voor het tweede jaar op rij vroeg. Begin juni was het aantal tekenbeetmeldingen per week nog 20 procent hoger dan gemiddeld, nu is dat gedaald tot minder dan de helft van het 5-jaarsgemiddelde. Toch lopen nog elke week duizenden mensen een tekenbeet op. Controleren op tekenbeten blijft dus belangrijk, zeker in de vakantieperiode.",
author = "{van Vliet}, A.J.H. and {van den Wijngaard}, {Kees C.}",
year = "2019",
month = "7",
day = "11",
language = "Dutch",
publisher = "Nature Today",

}

van Vliet, AJH & van den Wijngaard, KC, Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen, 2019, Web publication/site, Nature Today.
Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen. van Vliet, A.J.H. (Author); van den Wijngaard, Kees C. (Author). 2019. Nature Today.

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

TY - ADVS

T1 - Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen

AU - van Vliet, A.J.H.

AU - van den Wijngaard, Kees C.

PY - 2019/7/11

Y1 - 2019/7/11

N2 - Het aantal tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl piekt voor het tweede jaar op rij vroeg. Begin juni was het aantal tekenbeetmeldingen per week nog 20 procent hoger dan gemiddeld, nu is dat gedaald tot minder dan de helft van het 5-jaarsgemiddelde. Toch lopen nog elke week duizenden mensen een tekenbeet op. Controleren op tekenbeten blijft dus belangrijk, zeker in de vakantieperiode.

AB - Het aantal tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl piekt voor het tweede jaar op rij vroeg. Begin juni was het aantal tekenbeetmeldingen per week nog 20 procent hoger dan gemiddeld, nu is dat gedaald tot minder dan de helft van het 5-jaarsgemiddelde. Toch lopen nog elke week duizenden mensen een tekenbeet op. Controleren op tekenbeten blijft dus belangrijk, zeker in de vakantieperiode.

M3 - Web publication/site

PB - Nature Today

ER -

van Vliet AJH (Author), van den Wijngaard KC (Author). Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen Nature Today. 2019.