Onkruiddruk kan omlaag door preventieve maatregelen

R.Y. van der Weide, P.O. Bleeker, B. Lotz

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Preventie van onkruid bestaat uit het voorkomen van nieuwe aanvoer van onkruidzaad op het perceel en het verminderen van de onkruiddruk voorafgaande aan de teelt. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die in hetzelfde seizoen de onkruidbestrijding kunnen vereenvoudigen. Gunstige effecten worden bereikt met planten in plaats van zaaien; de keuze van zaaitijdstip en het aanleggen van een vals zaaibed en het afdekken van werktuigen die bij de (vals) zaaibedbereiding worden gebruikt. Voorbeelden van de bijdrage die deze maatregelen opleveren worden gegeven.
  Original languageDutch
  JournalKennisakker.nl
  Volume2004
  Issue number15 juli
  Publication statusPublished - 2004

  Keywords

  • plant protection
  • weed control
  • prevention
  • deep tillage
  • tillage
  • rotations
  • farm management
  • organic farming
  • onions
  • sugarbeet

  Cite this

  van der Weide, R.Y. ; Bleeker, P.O. ; Lotz, B. / Onkruiddruk kan omlaag door preventieve maatregelen. In: Kennisakker.nl. 2004 ; Vol. 2004, No. 15 juli.
  @article{7bdcfbc0e3344c928b175e770e9a0beb,
  title = "Onkruiddruk kan omlaag door preventieve maatregelen",
  abstract = "Preventie van onkruid bestaat uit het voorkomen van nieuwe aanvoer van onkruidzaad op het perceel en het verminderen van de onkruiddruk voorafgaande aan de teelt. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die in hetzelfde seizoen de onkruidbestrijding kunnen vereenvoudigen. Gunstige effecten worden bereikt met planten in plaats van zaaien; de keuze van zaaitijdstip en het aanleggen van een vals zaaibed en het afdekken van werktuigen die bij de (vals) zaaibedbereiding worden gebruikt. Voorbeelden van de bijdrage die deze maatregelen opleveren worden gegeven.",
  keywords = "gewasbescherming, onkruidbestrijding, preventie, diepe grondbewerking, grondbewerking, rotaties, agrarische bedrijfsvoering, biologische landbouw, uien, suikerbieten, plant protection, weed control, prevention, deep tillage, tillage, rotations, farm management, organic farming, onions, sugarbeet",
  author = "{van der Weide}, R.Y. and P.O. Bleeker and B. Lotz",
  year = "2004",
  language = "Dutch",
  volume = "2004",
  journal = "Kennisakker.nl",
  number = "15 juli",

  }

  van der Weide, RY, Bleeker, PO & Lotz, B 2004, 'Onkruiddruk kan omlaag door preventieve maatregelen', Kennisakker.nl, vol. 2004, no. 15 juli.

  Onkruiddruk kan omlaag door preventieve maatregelen. / van der Weide, R.Y.; Bleeker, P.O.; Lotz, B.

  In: Kennisakker.nl, Vol. 2004, No. 15 juli, 2004.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Onkruiddruk kan omlaag door preventieve maatregelen

  AU - van der Weide, R.Y.

  AU - Bleeker, P.O.

  AU - Lotz, B.

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Preventie van onkruid bestaat uit het voorkomen van nieuwe aanvoer van onkruidzaad op het perceel en het verminderen van de onkruiddruk voorafgaande aan de teelt. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die in hetzelfde seizoen de onkruidbestrijding kunnen vereenvoudigen. Gunstige effecten worden bereikt met planten in plaats van zaaien; de keuze van zaaitijdstip en het aanleggen van een vals zaaibed en het afdekken van werktuigen die bij de (vals) zaaibedbereiding worden gebruikt. Voorbeelden van de bijdrage die deze maatregelen opleveren worden gegeven.

  AB - Preventie van onkruid bestaat uit het voorkomen van nieuwe aanvoer van onkruidzaad op het perceel en het verminderen van de onkruiddruk voorafgaande aan de teelt. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die in hetzelfde seizoen de onkruidbestrijding kunnen vereenvoudigen. Gunstige effecten worden bereikt met planten in plaats van zaaien; de keuze van zaaitijdstip en het aanleggen van een vals zaaibed en het afdekken van werktuigen die bij de (vals) zaaibedbereiding worden gebruikt. Voorbeelden van de bijdrage die deze maatregelen opleveren worden gegeven.

  KW - gewasbescherming

  KW - onkruidbestrijding

  KW - preventie

  KW - diepe grondbewerking

  KW - grondbewerking

  KW - rotaties

  KW - agrarische bedrijfsvoering

  KW - biologische landbouw

  KW - uien

  KW - suikerbieten

  KW - plant protection

  KW - weed control

  KW - prevention

  KW - deep tillage

  KW - tillage

  KW - rotations

  KW - farm management

  KW - organic farming

  KW - onions

  KW - sugarbeet

  M3 - Article

  VL - 2004

  JO - Kennisakker.nl

  JF - Kennisakker.nl

  IS - 15 juli

  ER -