Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten

P.C.M. Vermeulen, C.J.M. van der Lans, S.C. van Woerden, A.J. de Buck

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In 2005 is door het PPO samen met de GIBO groep, DLV advies, LTO Noord en Hessel Marketing & Com: municatie een pilot georganiseerd van zogenaamde Ondernemersgroepen. Deze ondernemersgroepen zijn elk zes keer bijeen geweest om rondom een thema samen eigen ervaringen te delen, van een inleider de achterliggende theorie te krijgen en deze ervaringen en theorie te toetsen in een discussie over de toepasbaarheid. De doelgroep van deze bijeenkomsten zijn ondernemers die tegen knelpunten aanlopen in hun eigen bedrijf. Het doel is de ondernemers bewust te maken van de verschillende aspecten van het ondernemerschap en de verschillende manieren hoe daarmee omgegaan kan worden. De deelnemers zijn voor driekwart doeners en hebben moeite met echt verantwoordelijkheden en bevoegdheden te delegeren. Hun hart ligt in de tuin en niet op het kantoor. Ze zijn niet echt gewend ver buiten het eigen bedrijf of de sector te kijken om van te leren.
Original languageDutch
PublisherPPO Glastuinbouw
Number of pages44
Publication statusPublished - 2005

Keywords

  • market gardens
  • farm comparisons
  • supply chain management
  • corporate social responsibility
  • business management
  • entrepreneurship
  • management skills

Cite this

Vermeulen, P. C. M., van der Lans, C. J. M., van Woerden, S. C., & de Buck, A. J. (2005). Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten. PPO Glastuinbouw.
Vermeulen, P.C.M. ; van der Lans, C.J.M. ; van Woerden, S.C. ; de Buck, A.J. / Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten. PPO Glastuinbouw, 2005. 44 p.
@book{2ece7a46da7146bd82e7a47bcab7284d,
title = "Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten",
abstract = "In 2005 is door het PPO samen met de GIBO groep, DLV advies, LTO Noord en Hessel Marketing & Com: municatie een pilot georganiseerd van zogenaamde Ondernemersgroepen. Deze ondernemersgroepen zijn elk zes keer bijeen geweest om rondom een thema samen eigen ervaringen te delen, van een inleider de achterliggende theorie te krijgen en deze ervaringen en theorie te toetsen in een discussie over de toepasbaarheid. De doelgroep van deze bijeenkomsten zijn ondernemers die tegen knelpunten aanlopen in hun eigen bedrijf. Het doel is de ondernemers bewust te maken van de verschillende aspecten van het ondernemerschap en de verschillende manieren hoe daarmee omgegaan kan worden. De deelnemers zijn voor driekwart doeners en hebben moeite met echt verantwoordelijkheden en bevoegdheden te delegeren. Hun hart ligt in de tuin en niet op het kantoor. Ze zijn niet echt gewend ver buiten het eigen bedrijf of de sector te kijken om van te leren.",
keywords = "tuinbouwbedrijven, bedrijfsvergelijking in de landbouw, ketenmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bedrijfsmanagement, ondernemerschap, managementvaardigheden, market gardens, farm comparisons, supply chain management, corporate social responsibility, business management, entrepreneurship, management skills",
author = "P.C.M. Vermeulen and {van der Lans}, C.J.M. and {van Woerden}, S.C. and {de Buck}, A.J.",
year = "2005",
language = "Dutch",
publisher = "PPO Glastuinbouw",

}

Vermeulen, PCM, van der Lans, CJM, van Woerden, SC & de Buck, AJ 2005, Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten. PPO Glastuinbouw.

Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten. / Vermeulen, P.C.M.; van der Lans, C.J.M.; van Woerden, S.C.; de Buck, A.J.

PPO Glastuinbouw, 2005. 44 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten

AU - Vermeulen, P.C.M.

AU - van der Lans, C.J.M.

AU - van Woerden, S.C.

AU - de Buck, A.J.

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - In 2005 is door het PPO samen met de GIBO groep, DLV advies, LTO Noord en Hessel Marketing & Com: municatie een pilot georganiseerd van zogenaamde Ondernemersgroepen. Deze ondernemersgroepen zijn elk zes keer bijeen geweest om rondom een thema samen eigen ervaringen te delen, van een inleider de achterliggende theorie te krijgen en deze ervaringen en theorie te toetsen in een discussie over de toepasbaarheid. De doelgroep van deze bijeenkomsten zijn ondernemers die tegen knelpunten aanlopen in hun eigen bedrijf. Het doel is de ondernemers bewust te maken van de verschillende aspecten van het ondernemerschap en de verschillende manieren hoe daarmee omgegaan kan worden. De deelnemers zijn voor driekwart doeners en hebben moeite met echt verantwoordelijkheden en bevoegdheden te delegeren. Hun hart ligt in de tuin en niet op het kantoor. Ze zijn niet echt gewend ver buiten het eigen bedrijf of de sector te kijken om van te leren.

AB - In 2005 is door het PPO samen met de GIBO groep, DLV advies, LTO Noord en Hessel Marketing & Com: municatie een pilot georganiseerd van zogenaamde Ondernemersgroepen. Deze ondernemersgroepen zijn elk zes keer bijeen geweest om rondom een thema samen eigen ervaringen te delen, van een inleider de achterliggende theorie te krijgen en deze ervaringen en theorie te toetsen in een discussie over de toepasbaarheid. De doelgroep van deze bijeenkomsten zijn ondernemers die tegen knelpunten aanlopen in hun eigen bedrijf. Het doel is de ondernemers bewust te maken van de verschillende aspecten van het ondernemerschap en de verschillende manieren hoe daarmee omgegaan kan worden. De deelnemers zijn voor driekwart doeners en hebben moeite met echt verantwoordelijkheden en bevoegdheden te delegeren. Hun hart ligt in de tuin en niet op het kantoor. Ze zijn niet echt gewend ver buiten het eigen bedrijf of de sector te kijken om van te leren.

KW - tuinbouwbedrijven

KW - bedrijfsvergelijking in de landbouw

KW - ketenmanagement

KW - maatschappelijk verantwoord ondernemen

KW - bedrijfsmanagement

KW - ondernemerschap

KW - managementvaardigheden

KW - market gardens

KW - farm comparisons

KW - supply chain management

KW - corporate social responsibility

KW - business management

KW - entrepreneurship

KW - management skills

M3 - Report

BT - Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten

PB - PPO Glastuinbouw

ER -

Vermeulen PCM, van der Lans CJM, van Woerden SC, de Buck AJ. Ondernemersgroepen in de glastuinbouw : een experiment met themabijeenkomsten. PPO Glastuinbouw, 2005. 44 p.