On soil organic matter dynamics in species-diverse grasslands and intercrop systems

W. Cong

Research output: Thesisinternal PhD, WUAcademic

Abstract

Door menselijk handelen (verandering in van natuurlijke vegetatie naar landbouw) is de organische C voorraad in de bodem met 10-59% afgenomen, afhankelijk van de landgebruiksverandering. Dit heeft geleid tot een toename van de CO2 concentratie in de atmosfeer. Deze toename heeft bijgedragen aan opwarming van de aarde en de daaraan gerelateerde milieuproblemen. Een ander risico van de vermindering van de organische C voorraad in de bodem is vermindering van de bodemvruchtbaarheid. Mede hierdoor wordt de opgave om de voedselproductie de komende 50 jaar te verdubbelen, een grote uitdaging. Vastlegging van C in de bodem kan een goedkope en milieuvriendelijke maatregel zijn die bijdraagt aan vermindering van effecten van klimaatverandering op een termijn van 20 – 50 jaar. Deze maatregel kan bovendien bijdragen aan voedselzekerheid doordat ze de bodemkwaliteit in landbouwsystemen verhoogt.
Original languageEnglish
QualificationDoctor of Philosophy
Awarding Institution
 • Wageningen University
Supervisors/Advisors
 • Hoffland, Ellis, Promotor
 • van der Werf, Wopke, Co-promotor
 • Zhang, F.S., Co-promotor, External person
Award date2 Jul 2014
Place of PublicationWageningen
Publisher
Print ISBNs9789462570184
Publication statusPublished - 2014

Keywords

 • soil organic matter
 • grasslands
 • greenhouse gases
 • cropping systems
 • soil chemistry
 • biomass production
 • ecosystem services
 • soil quality
 • land use

Cite this

Cong, W.. / On soil organic matter dynamics in species-diverse grasslands and intercrop systems. Wageningen : Wageningen University, 2014. 158 p.
@phdthesis{7f6d85f835db498eb382e57058bdfc8f,
title = "On soil organic matter dynamics in species-diverse grasslands and intercrop systems",
abstract = "Door menselijk handelen (verandering in van natuurlijke vegetatie naar landbouw) is de organische C voorraad in de bodem met 10-59{\%} afgenomen, afhankelijk van de landgebruiksverandering. Dit heeft geleid tot een toename van de CO2 concentratie in de atmosfeer. Deze toename heeft bijgedragen aan opwarming van de aarde en de daaraan gerelateerde milieuproblemen. Een ander risico van de vermindering van de organische C voorraad in de bodem is vermindering van de bodemvruchtbaarheid. Mede hierdoor wordt de opgave om de voedselproductie de komende 50 jaar te verdubbelen, een grote uitdaging. Vastlegging van C in de bodem kan een goedkope en milieuvriendelijke maatregel zijn die bijdraagt aan vermindering van effecten van klimaatverandering op een termijn van 20 – 50 jaar. Deze maatregel kan bovendien bijdragen aan voedselzekerheid doordat ze de bodemkwaliteit in landbouwsystemen verhoogt.",
keywords = "organisch bodemmateriaal, graslanden, broeikasgassen, teeltsystemen, bodemchemie, biomassa productie, ecosysteemdiensten, bodemkwaliteit, landgebruik, soil organic matter, grasslands, greenhouse gases, cropping systems, soil chemistry, biomass production, ecosystem services, soil quality, land use",
author = "W. Cong",
note = "WU thesis 5801",
year = "2014",
language = "English",
isbn = "9789462570184",
publisher = "Wageningen University",
school = "Wageningen University",

}

Cong, W 2014, 'On soil organic matter dynamics in species-diverse grasslands and intercrop systems', Doctor of Philosophy, Wageningen University, Wageningen.

On soil organic matter dynamics in species-diverse grasslands and intercrop systems. / Cong, W.

Wageningen : Wageningen University, 2014. 158 p.

Research output: Thesisinternal PhD, WUAcademic

TY - THES

T1 - On soil organic matter dynamics in species-diverse grasslands and intercrop systems

AU - Cong, W.

N1 - WU thesis 5801

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Door menselijk handelen (verandering in van natuurlijke vegetatie naar landbouw) is de organische C voorraad in de bodem met 10-59% afgenomen, afhankelijk van de landgebruiksverandering. Dit heeft geleid tot een toename van de CO2 concentratie in de atmosfeer. Deze toename heeft bijgedragen aan opwarming van de aarde en de daaraan gerelateerde milieuproblemen. Een ander risico van de vermindering van de organische C voorraad in de bodem is vermindering van de bodemvruchtbaarheid. Mede hierdoor wordt de opgave om de voedselproductie de komende 50 jaar te verdubbelen, een grote uitdaging. Vastlegging van C in de bodem kan een goedkope en milieuvriendelijke maatregel zijn die bijdraagt aan vermindering van effecten van klimaatverandering op een termijn van 20 – 50 jaar. Deze maatregel kan bovendien bijdragen aan voedselzekerheid doordat ze de bodemkwaliteit in landbouwsystemen verhoogt.

AB - Door menselijk handelen (verandering in van natuurlijke vegetatie naar landbouw) is de organische C voorraad in de bodem met 10-59% afgenomen, afhankelijk van de landgebruiksverandering. Dit heeft geleid tot een toename van de CO2 concentratie in de atmosfeer. Deze toename heeft bijgedragen aan opwarming van de aarde en de daaraan gerelateerde milieuproblemen. Een ander risico van de vermindering van de organische C voorraad in de bodem is vermindering van de bodemvruchtbaarheid. Mede hierdoor wordt de opgave om de voedselproductie de komende 50 jaar te verdubbelen, een grote uitdaging. Vastlegging van C in de bodem kan een goedkope en milieuvriendelijke maatregel zijn die bijdraagt aan vermindering van effecten van klimaatverandering op een termijn van 20 – 50 jaar. Deze maatregel kan bovendien bijdragen aan voedselzekerheid doordat ze de bodemkwaliteit in landbouwsystemen verhoogt.

KW - organisch bodemmateriaal

KW - graslanden

KW - broeikasgassen

KW - teeltsystemen

KW - bodemchemie

KW - biomassa productie

KW - ecosysteemdiensten

KW - bodemkwaliteit

KW - landgebruik

KW - soil organic matter

KW - grasslands

KW - greenhouse gases

KW - cropping systems

KW - soil chemistry

KW - biomass production

KW - ecosystem services

KW - soil quality

KW - land use

M3 - internal PhD, WU

SN - 9789462570184

PB - Wageningen University

CY - Wageningen

ER -

Cong W. On soil organic matter dynamics in species-diverse grasslands and intercrop systems. Wageningen: Wageningen University, 2014. 158 p.