Nut en noodzaak van Natuurverkenningen

J. Vader, M.J.W. Smits, J. Vreke, H. Dagevos

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het Milieu- en Natuurplanbureau voert in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) eens in de vier jaar een toekomstverkenning uit: de Natuurverkenning. In 2006 staat de derde Natuurverkenning gepland om te verschijnen. In voorbereiding op deze nieuwe verkenning, wordt in dit rapport verslag gedaan van de oordelen die betrokken onderzoeker en gebruikers vellen over gebruik, proces en inhoud van de voorgaande Natuurverkenningen. Op basis van deze terugblik wordt vooruit gekeken: aandachts- en verbeterpunten komen aan de orde waar NVK3 zijn voordeel mee kan doen in de nabije toekomst. Trefwoorden: Natuurverkenning, scenario’s, beleidsonderzoek.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherNatuurplanbureau
Number of pages61
Publication statusPublished - 2004

Publication series

NamePlanbureaurapporten
PublisherNatuurplanbureau
No.16
ISSN (Print)1574-0935

Keywords

  • nature conservation
  • government policy
  • netherlands
  • evaluation
  • inventories
  • nature

Cite this

Vader, J., Smits, M. J. W., Vreke, J., & Dagevos, H. (2004). Nut en noodzaak van Natuurverkenningen. (Planbureaurapporten; No. 16). Wageningen: Natuurplanbureau.
Vader, J. ; Smits, M.J.W. ; Vreke, J. ; Dagevos, H. / Nut en noodzaak van Natuurverkenningen. Wageningen : Natuurplanbureau, 2004. 61 p. (Planbureaurapporten; 16).
@book{8eb573ddac5247508f5b17089db98dc1,
title = "Nut en noodzaak van Natuurverkenningen",
abstract = "Het Milieu- en Natuurplanbureau voert in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) eens in de vier jaar een toekomstverkenning uit: de Natuurverkenning. In 2006 staat de derde Natuurverkenning gepland om te verschijnen. In voorbereiding op deze nieuwe verkenning, wordt in dit rapport verslag gedaan van de oordelen die betrokken onderzoeker en gebruikers vellen over gebruik, proces en inhoud van de voorgaande Natuurverkenningen. Op basis van deze terugblik wordt vooruit gekeken: aandachts- en verbeterpunten komen aan de orde waar NVK3 zijn voordeel mee kan doen in de nabije toekomst. Trefwoorden: Natuurverkenning, scenario’s, beleidsonderzoek.",
keywords = "natuurbescherming, overheidsbeleid, nederland, evaluatie, inventarisaties, natuur, nature conservation, government policy, netherlands, evaluation, inventories, nature",
author = "J. Vader and M.J.W. Smits and J. Vreke and H. Dagevos",
year = "2004",
language = "Dutch",
series = "Planbureaurapporten",
publisher = "Natuurplanbureau",
number = "16",

}

Vader, J, Smits, MJW, Vreke, J & Dagevos, H 2004, Nut en noodzaak van Natuurverkenningen. Planbureaurapporten, no. 16, Natuurplanbureau, Wageningen.

Nut en noodzaak van Natuurverkenningen. / Vader, J.; Smits, M.J.W.; Vreke, J.; Dagevos, H.

Wageningen : Natuurplanbureau, 2004. 61 p. (Planbureaurapporten; No. 16).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Nut en noodzaak van Natuurverkenningen

AU - Vader, J.

AU - Smits, M.J.W.

AU - Vreke, J.

AU - Dagevos, H.

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Het Milieu- en Natuurplanbureau voert in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) eens in de vier jaar een toekomstverkenning uit: de Natuurverkenning. In 2006 staat de derde Natuurverkenning gepland om te verschijnen. In voorbereiding op deze nieuwe verkenning, wordt in dit rapport verslag gedaan van de oordelen die betrokken onderzoeker en gebruikers vellen over gebruik, proces en inhoud van de voorgaande Natuurverkenningen. Op basis van deze terugblik wordt vooruit gekeken: aandachts- en verbeterpunten komen aan de orde waar NVK3 zijn voordeel mee kan doen in de nabije toekomst. Trefwoorden: Natuurverkenning, scenario’s, beleidsonderzoek.

AB - Het Milieu- en Natuurplanbureau voert in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) eens in de vier jaar een toekomstverkenning uit: de Natuurverkenning. In 2006 staat de derde Natuurverkenning gepland om te verschijnen. In voorbereiding op deze nieuwe verkenning, wordt in dit rapport verslag gedaan van de oordelen die betrokken onderzoeker en gebruikers vellen over gebruik, proces en inhoud van de voorgaande Natuurverkenningen. Op basis van deze terugblik wordt vooruit gekeken: aandachts- en verbeterpunten komen aan de orde waar NVK3 zijn voordeel mee kan doen in de nabije toekomst. Trefwoorden: Natuurverkenning, scenario’s, beleidsonderzoek.

KW - natuurbescherming

KW - overheidsbeleid

KW - nederland

KW - evaluatie

KW - inventarisaties

KW - natuur

KW - nature conservation

KW - government policy

KW - netherlands

KW - evaluation

KW - inventories

KW - nature

M3 - Report

T3 - Planbureaurapporten

BT - Nut en noodzaak van Natuurverkenningen

PB - Natuurplanbureau

CY - Wageningen

ER -

Vader J, Smits MJW, Vreke J, Dagevos H. Nut en noodzaak van Natuurverkenningen. Wageningen: Natuurplanbureau, 2004. 61 p. (Planbureaurapporten; 16).