Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen

J.D. van der Ploeg, D. Strijker, H. Hoofwijk

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

De vereniging Noordelijke Friese Wouden is een belangrijke intermediair tussen diverse overheden en NGO’s enerzijds, het gebied en haar bevolking anderzijds. De gebiedscoöperatie speelt een belangrijke rol in het beheer van natuur en landschap door agrariërs; de coöperatie is ook actief in de ontwikkeling van een meer duurzame landouw: het zogeheten milieuspoor speelt daarbij een belangrijke rol. Het uiteindelijke oogmerk van deze (en tal van andere) activiteiten is a) de geleidelijke ontwikkeling van nieuwe vormen van regionale zelfsturing teneinde mede daardoor b) de regionale economie te versterken en c) te verduurzamen. In dit essay worden de resultaten en leerervaringen die voortvloeien uit dit meerledige traject beschreven en geanalyseerd.
Original languageDutch
Place of Publication[S.l.
Publishers.n.
Number of pages22
Publication statusPublished - 2010

Keywords

 • rural development
 • agricultural development
 • economic development
 • farm management
 • regional government
 • learning experiences
 • regional economics
 • cultural landscape
 • landscape management
 • cooperative societies
 • sustainable agriculture
 • friesland
 • friese wouden

Cite this

van der Ploeg, J. D., Strijker, D., & Hoofwijk, H. (2010). Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen. [S.l.: s.n.
van der Ploeg, J.D. ; Strijker, D. ; Hoofwijk, H. / Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen. [S.l. : s.n., 2010. 22 p.
@book{36e134824e8a49619140cc8d15ebec9b,
title = "Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen",
abstract = "De vereniging Noordelijke Friese Wouden is een belangrijke intermediair tussen diverse overheden en NGO’s enerzijds, het gebied en haar bevolking anderzijds. De gebiedsco{\"o}peratie speelt een belangrijke rol in het beheer van natuur en landschap door agrari{\"e}rs; de co{\"o}peratie is ook actief in de ontwikkeling van een meer duurzame landouw: het zogeheten milieuspoor speelt daarbij een belangrijke rol. Het uiteindelijke oogmerk van deze (en tal van andere) activiteiten is a) de geleidelijke ontwikkeling van nieuwe vormen van regionale zelfsturing teneinde mede daardoor b) de regionale economie te versterken en c) te verduurzamen. In dit essay worden de resultaten en leerervaringen die voortvloeien uit dit meerledige traject beschreven en geanalyseerd.",
keywords = "plattelandsontwikkeling, landbouwontwikkeling, economische ontwikkeling, agrarische bedrijfsvoering, regionaal bestuur, leerervaringen, regionale economie, cultuurlandschap, landschapsbeheer, co{\"o}peratieve verenigingen, duurzame landbouw, friesland, friese wouden, rural development, agricultural development, economic development, farm management, regional government, learning experiences, regional economics, cultural landscape, landscape management, cooperative societies, sustainable agriculture, friesland, friese wouden",
author = "{van der Ploeg}, J.D. and D. Strijker and H. Hoofwijk",
year = "2010",
language = "Dutch",
publisher = "s.n.",

}

van der Ploeg, JD, Strijker, D & Hoofwijk, H 2010, Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen. s.n., [S.l.

Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen. / van der Ploeg, J.D.; Strijker, D.; Hoofwijk, H.

[S.l. : s.n., 2010. 22 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen

AU - van der Ploeg, J.D.

AU - Strijker, D.

AU - Hoofwijk, H.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - De vereniging Noordelijke Friese Wouden is een belangrijke intermediair tussen diverse overheden en NGO’s enerzijds, het gebied en haar bevolking anderzijds. De gebiedscoöperatie speelt een belangrijke rol in het beheer van natuur en landschap door agrariërs; de coöperatie is ook actief in de ontwikkeling van een meer duurzame landouw: het zogeheten milieuspoor speelt daarbij een belangrijke rol. Het uiteindelijke oogmerk van deze (en tal van andere) activiteiten is a) de geleidelijke ontwikkeling van nieuwe vormen van regionale zelfsturing teneinde mede daardoor b) de regionale economie te versterken en c) te verduurzamen. In dit essay worden de resultaten en leerervaringen die voortvloeien uit dit meerledige traject beschreven en geanalyseerd.

AB - De vereniging Noordelijke Friese Wouden is een belangrijke intermediair tussen diverse overheden en NGO’s enerzijds, het gebied en haar bevolking anderzijds. De gebiedscoöperatie speelt een belangrijke rol in het beheer van natuur en landschap door agrariërs; de coöperatie is ook actief in de ontwikkeling van een meer duurzame landouw: het zogeheten milieuspoor speelt daarbij een belangrijke rol. Het uiteindelijke oogmerk van deze (en tal van andere) activiteiten is a) de geleidelijke ontwikkeling van nieuwe vormen van regionale zelfsturing teneinde mede daardoor b) de regionale economie te versterken en c) te verduurzamen. In dit essay worden de resultaten en leerervaringen die voortvloeien uit dit meerledige traject beschreven en geanalyseerd.

KW - plattelandsontwikkeling

KW - landbouwontwikkeling

KW - economische ontwikkeling

KW - agrarische bedrijfsvoering

KW - regionaal bestuur

KW - leerervaringen

KW - regionale economie

KW - cultuurlandschap

KW - landschapsbeheer

KW - coöperatieve verenigingen

KW - duurzame landbouw

KW - friesland

KW - friese wouden

KW - rural development

KW - agricultural development

KW - economic development

KW - farm management

KW - regional government

KW - learning experiences

KW - regional economics

KW - cultural landscape

KW - landscape management

KW - cooperative societies

KW - sustainable agriculture

KW - friesland

KW - friese wouden

M3 - Book

BT - Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen

PB - s.n.

CY - [S.l.

ER -

van der Ploeg JD, Strijker D, Hoofwijk H. Noordelijke Friese Wouden: leerervaringen. [S.l.: s.n., 2010. 22 p.