Nieuwe methoden van bestrijding van bodemplagen in de glastuinbouw en zomerbloemen

H.M. Kruidhof, Ruben Vijverberg, J.B. Woelke, C.M.J. Bloemhard, R. van Holstein, A. Leman

Research output: Contribution to conferencePosterProfessional

Abstract

Doel van dit onderzoek is het ontwikkelen van bestrijdingsmethoden voor Lyprauta en Proceroplatus muggenlarven (“potwormen”) en het beperken van vraatschade aan Phalaenopsis orchideeën. Hiervoor wordt eerst meer basiskennis ontwikkelt over de biologie en leefwijze van de “potwormen”, en wordt er een kweekmethode ontwikkeld. Het onderzoek richt zich tevens op het ontwikkelen van een zogenaamde “push-pull” methode voor de bestrijding van rouwmuggen (Sciaridae) en oevervliegen (Scatella sp.). Poster van het PlantgezondheidEvent 2016.
Original languageDutch
Number of pages1
Publication statusPublished - 2016

Keywords

 • horticulture
 • greenhouse horticulture
 • enchytraeidae
 • phalaenopsis
 • sciaridae
 • plecoptera
 • control methods
 • substrates
 • insect pests
 • summer flowers
 • parasitoid wasps

Cite this

@conference{999fc93d32524531bb68b17d70fce674,
title = "Nieuwe methoden van bestrijding van bodemplagen in de glastuinbouw en zomerbloemen",
abstract = "Doel van dit onderzoek is het ontwikkelen van bestrijdingsmethoden voor Lyprauta en Proceroplatus muggenlarven (“potwormen”) en het beperken van vraatschade aan Phalaenopsis orchidee{\"e}n. Hiervoor wordt eerst meer basiskennis ontwikkelt over de biologie en leefwijze van de “potwormen”, en wordt er een kweekmethode ontwikkeld. Het onderzoek richt zich tevens op het ontwikkelen van een zogenaamde “push-pull” methode voor de bestrijding van rouwmuggen (Sciaridae) en oevervliegen (Scatella sp.). Poster van het PlantgezondheidEvent 2016.",
keywords = "tuinbouw, glastuinbouw, enchytraeidae, phalaenopsis, sciaridae, plecoptera, bestrijdingsmethoden, substraten, insectenplagen, zomerbloemen, sluipwespen, horticulture, greenhouse horticulture, enchytraeidae, phalaenopsis, sciaridae, plecoptera, control methods, substrates, insect pests, summer flowers, parasitoid wasps",
author = "H.M. Kruidhof and Ruben Vijverberg and J.B. Woelke and C.M.J. Bloemhard and {van Holstein}, R. and A. Leman",
year = "2016",
language = "Dutch",

}

Nieuwe methoden van bestrijding van bodemplagen in de glastuinbouw en zomerbloemen. / Kruidhof, H.M.; Vijverberg, Ruben; Woelke, J.B.; Bloemhard, C.M.J.; van Holstein, R.; Leman, A.

2016.

Research output: Contribution to conferencePosterProfessional

TY - CONF

T1 - Nieuwe methoden van bestrijding van bodemplagen in de glastuinbouw en zomerbloemen

AU - Kruidhof, H.M.

AU - Vijverberg, Ruben

AU - Woelke, J.B.

AU - Bloemhard, C.M.J.

AU - van Holstein, R.

AU - Leman, A.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Doel van dit onderzoek is het ontwikkelen van bestrijdingsmethoden voor Lyprauta en Proceroplatus muggenlarven (“potwormen”) en het beperken van vraatschade aan Phalaenopsis orchideeën. Hiervoor wordt eerst meer basiskennis ontwikkelt over de biologie en leefwijze van de “potwormen”, en wordt er een kweekmethode ontwikkeld. Het onderzoek richt zich tevens op het ontwikkelen van een zogenaamde “push-pull” methode voor de bestrijding van rouwmuggen (Sciaridae) en oevervliegen (Scatella sp.). Poster van het PlantgezondheidEvent 2016.

AB - Doel van dit onderzoek is het ontwikkelen van bestrijdingsmethoden voor Lyprauta en Proceroplatus muggenlarven (“potwormen”) en het beperken van vraatschade aan Phalaenopsis orchideeën. Hiervoor wordt eerst meer basiskennis ontwikkelt over de biologie en leefwijze van de “potwormen”, en wordt er een kweekmethode ontwikkeld. Het onderzoek richt zich tevens op het ontwikkelen van een zogenaamde “push-pull” methode voor de bestrijding van rouwmuggen (Sciaridae) en oevervliegen (Scatella sp.). Poster van het PlantgezondheidEvent 2016.

KW - tuinbouw

KW - glastuinbouw

KW - enchytraeidae

KW - phalaenopsis

KW - sciaridae

KW - plecoptera

KW - bestrijdingsmethoden

KW - substraten

KW - insectenplagen

KW - zomerbloemen

KW - sluipwespen

KW - horticulture

KW - greenhouse horticulture

KW - enchytraeidae

KW - phalaenopsis

KW - sciaridae

KW - plecoptera

KW - control methods

KW - substrates

KW - insect pests

KW - summer flowers

KW - parasitoid wasps

M3 - Poster

ER -