Nieuwe machines voor mechanische onkruidbestrijding in de gewasrij van geplante zaaiuien

P.O. Bleeker

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Veronkruiding in de rij (ook wel aangeduid met de term ("intra-rij veronkruiding") is vooral bij de biologische teelt van uien een groot probleem. Maar ook bij veel andere gewassen in de biologische teelt is onkruidbestrijding in de rij bijzonder moeilijk. Bestaande mechanisatie is tot nog toe onvoldoende in staat gebleken om dit probleem op te lossen. Daardoor gaat de teelt van uien gepaard met een groot aantal handwieduren. De hiervoor benodigde menskracht is een beperkende factor. Daarnaast maakt dit veel teelten bijzonder duur. Oplossingen voor het intra-rij onkruidprobleem bij de teelt van uien zijn onontbeerlijk om de biologische teelt op termijn voldoende perspectief te bieden. Recentelijk zijn een aantal machines/prototypen ontwikkeld die waardevol voor de onkruidbestrijding in de biologische teelt kunnen zijn. Dit is een samenvatting van het rapport "Mechanische onkruidbestrijding geplante zaaiuien", er is een link naar dit rapport aanwezig.
LanguageDutch
JournalKennisakker.nl
Volume2006
Issue number15 april
Publication statusPublished - 2006

Keywords

  • onions
  • mechanization
  • weed control
  • agricultural engineering
  • steerage hoes
  • organic farming
  • plant protection
  • machines
  • arable farming
  • spring-sown onions

Cite this

@article{380fb3948fec4846a456864935487960,
title = "Nieuwe machines voor mechanische onkruidbestrijding in de gewasrij van geplante zaaiuien",
abstract = "Veronkruiding in de rij (ook wel aangeduid met de term ({"}intra-rij veronkruiding{"}) is vooral bij de biologische teelt van uien een groot probleem. Maar ook bij veel andere gewassen in de biologische teelt is onkruidbestrijding in de rij bijzonder moeilijk. Bestaande mechanisatie is tot nog toe onvoldoende in staat gebleken om dit probleem op te lossen. Daardoor gaat de teelt van uien gepaard met een groot aantal handwieduren. De hiervoor benodigde menskracht is een beperkende factor. Daarnaast maakt dit veel teelten bijzonder duur. Oplossingen voor het intra-rij onkruidprobleem bij de teelt van uien zijn onontbeerlijk om de biologische teelt op termijn voldoende perspectief te bieden. Recentelijk zijn een aantal machines/prototypen ontwikkeld die waardevol voor de onkruidbestrijding in de biologische teelt kunnen zijn. Dit is een samenvatting van het rapport {"}Mechanische onkruidbestrijding geplante zaaiuien{"}, er is een link naar dit rapport aanwezig.",
keywords = "uien, mechanisatie, onkruidbestrijding, landbouwtechniek, schoffelmachines, biologische landbouw, gewasbescherming, machines, akkerbouw, zaai-uien, onions, mechanization, weed control, agricultural engineering, steerage hoes, organic farming, plant protection, machines, arable farming, spring-sown onions",
author = "P.O. Bleeker",
year = "2006",
language = "Dutch",
volume = "2006",
journal = "Kennisakker.nl",
number = "15 april",

}

Nieuwe machines voor mechanische onkruidbestrijding in de gewasrij van geplante zaaiuien. / Bleeker, P.O.

In: Kennisakker.nl, Vol. 2006, No. 15 april, 2006.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Nieuwe machines voor mechanische onkruidbestrijding in de gewasrij van geplante zaaiuien

AU - Bleeker, P.O.

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Veronkruiding in de rij (ook wel aangeduid met de term ("intra-rij veronkruiding") is vooral bij de biologische teelt van uien een groot probleem. Maar ook bij veel andere gewassen in de biologische teelt is onkruidbestrijding in de rij bijzonder moeilijk. Bestaande mechanisatie is tot nog toe onvoldoende in staat gebleken om dit probleem op te lossen. Daardoor gaat de teelt van uien gepaard met een groot aantal handwieduren. De hiervoor benodigde menskracht is een beperkende factor. Daarnaast maakt dit veel teelten bijzonder duur. Oplossingen voor het intra-rij onkruidprobleem bij de teelt van uien zijn onontbeerlijk om de biologische teelt op termijn voldoende perspectief te bieden. Recentelijk zijn een aantal machines/prototypen ontwikkeld die waardevol voor de onkruidbestrijding in de biologische teelt kunnen zijn. Dit is een samenvatting van het rapport "Mechanische onkruidbestrijding geplante zaaiuien", er is een link naar dit rapport aanwezig.

AB - Veronkruiding in de rij (ook wel aangeduid met de term ("intra-rij veronkruiding") is vooral bij de biologische teelt van uien een groot probleem. Maar ook bij veel andere gewassen in de biologische teelt is onkruidbestrijding in de rij bijzonder moeilijk. Bestaande mechanisatie is tot nog toe onvoldoende in staat gebleken om dit probleem op te lossen. Daardoor gaat de teelt van uien gepaard met een groot aantal handwieduren. De hiervoor benodigde menskracht is een beperkende factor. Daarnaast maakt dit veel teelten bijzonder duur. Oplossingen voor het intra-rij onkruidprobleem bij de teelt van uien zijn onontbeerlijk om de biologische teelt op termijn voldoende perspectief te bieden. Recentelijk zijn een aantal machines/prototypen ontwikkeld die waardevol voor de onkruidbestrijding in de biologische teelt kunnen zijn. Dit is een samenvatting van het rapport "Mechanische onkruidbestrijding geplante zaaiuien", er is een link naar dit rapport aanwezig.

KW - uien

KW - mechanisatie

KW - onkruidbestrijding

KW - landbouwtechniek

KW - schoffelmachines

KW - biologische landbouw

KW - gewasbescherming

KW - machines

KW - akkerbouw

KW - zaai-uien

KW - onions

KW - mechanization

KW - weed control

KW - agricultural engineering

KW - steerage hoes

KW - organic farming

KW - plant protection

KW - machines

KW - arable farming

KW - spring-sown onions

M3 - Article

VL - 2006

JO - Kennisakker.nl

T2 - Kennisakker.nl

JF - Kennisakker.nl

IS - 15 april

ER -